{Cukormentes, Vegán} Fahéjas pirítós Crunch

Avatar Gadam | 2021.02.02. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Vegán a fahéjas pirítós ropogós gabonafélék?

A szupermarket polcain megtalálható fahéjas pirítós ropogós gabona márkás változata vegán. Az összetevők listája tartalmaz búzalisztet, rizslisztet, cukrot, fahéjat, sót, valamint egyéb adalékanyagokat és tartósítószereket.

A házi változat elkészítésének számos receptje azonban írót és vajat tartalmaz. Ezért nem alkalmasak a növényi étrendet követők számára.

Tudok-e fahéjas ropogtatni gluténmentesen?

Természetesen lehet, csak annyit kell tennie, hogy a teljes kiőrlésű lisztet gluténmentes alternatívával cseréli fel.

Használhat bármilyen kész keveréket, amelyet a szupermarketben talál, de győződjön meg arról, hogy tartalmaz olyan kötőanyagot, mint a xantángumi. Ha nem, akkor saját maga adja hozzá, használjon 1 teáskanál arányt minden 500 g (1,1 font) lisztre.

Kipróbáltuk ezeket a fahéjas ropogós gabonaféléket is zab- és mandulaliszt kombinációjával. Minden 100g (3,5oz) mandulaliszthez használjon 200g (7oz) őrölt zabot, majd állítsa be a folyékony összetevőket a megfelelő tészta állag elérése érdekében. Ne felejtse el sütni őket még egy kicsit és alacsonyabb hőmérsékleten, mivel a tészta sűrűbb és nedvesebb lesz.

Hogyan tudom ropogósan tartani ezeket a vegán fahéjas gabonaféléket?

Miután kivette őket a sütőből, azonnal helyezze át a fahéjas pirítós négyzeteket egy rácsra, és hagyja őket teljesen kihűlni. Ezzel rendkívül ropogóssá válnak, és nem lesznek elázva alul, mivel a nedvesség távozhat a hűtőrácson keresztül. Valójában, ha az étel hideg, akkor nem lesz annyira pépes, mint amikor meleg van.

Miután kihűlt, helyezze át egy légmentesen lezárt edénybe vagy cipzáras táskába, és tegyen hozzá egy konyhai törölközőt a nedvesség felszívásához. Ezután lezárja és tárolja a gabonapelyheket száraz, hűvös helyen, mint te konyhaszekrény.

Megállapítottuk, hogy ezeknek a gabonaféléknek egy üvegtartályban történő tárolása a legjobb módja annak, hogy hosszabb ideig ropogósabbak legyenek.


Source link


12 Views 0 Ratings Rate it