Hogyan lehet ingyen benyújtani a 2020-as adókat online 2021-ben

Avatar admin | 2021.02.06. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Az a személy, aki 1040 adó űrlapot tölt ki papíron egy laptop közelében.
RomanR / Shutterstock.com

Az IRS most elfogadja az adóbevallásokat a 2020-as adóévről, és ezek 2021 április 15-ig esedékesek. A legtöbb amerikai lakos az IRS Free File Program jóvoltából ingyen nyújthatja be adóit, de sokan még mindig nem tudják ezt. Itt van, hogyan.

A TurboTax IRS Free File banner.

Ha a kiigazított bruttó jövedelem 2020-ra 72 000 USD vagy annál kevesebb volt, akkor jogosult az IRS Free File Programra. Ez a program az IRS és az adószoftvertársaságok, például az Intuit és a H&R Block közötti partnerség. Ha jogosult, akkor bizonyos adóprogramokat ingyen használhat, 0 dollárt fizetve a szoftver minden szolgáltatásáért. Amint a szövetségi és az állami adók teljesek lesznek, ingyen e-iktathatja azokat is.

Itt van, amit tudnia kell: Az IRS Free File segítségével elérhető ingyenes verziók eltérnek az egyes programok weboldalain elérhető normál ingyenes verzióktól!

Más szavakkal, “IRS Free File Program által szállított TurboTax”És„TurboTax Free Edition”Különböző szoftvercsomagok. Ha elkezdi használni a TurboTax Free Edition alkalmazást, meglepetés lehet az értékesítés – és fizetnie kell azokért a funkciókért, amelyeket a TurboTax IRS Free File verziója ingyen kínál. A TurboTax nem köteles tájékoztatni Önt a szoftver IRS Free File verziójáról.

Az ingyenes ajánlat előnyeinek kihasználásához a szoftver IRS Free File verziójának használatával kell indulnia. Ha teljesíti a képesítéseket, akkor ingyenesen használhatja a szoftvert, és nem fogják kérni, hogy fizessen annak bármely funkciójáért. Nem csak úgy kezdheti, hogy egy adóprogram „normál” ingyenes verzióját használja.

A kezdéshez keresse fel a tisztviselőt IRS Free File webhely. tudsz böngésszen az összes rendelkezésre álló Free File ajánlatban vagy használja a IRS Free File lookup eszköz felfedezni az Ön helyzetét támogató Free File szoftvert.

Kicsit bonyolult – a különböző adóprogramoknak más korlátai vannak. Például, A TurboTax Free File Program szoftvere megköveteli, hogy az AGI értéke 39 000 USD vagy kevesebb legyen. A TurboTax szabványos ingyenes kiadása akkor is működhet az Ön számára, ha AGI-ja felette van, de olvassa el az apró betűs részt: Csak nagyon egyszerű adóbevallások esetén ingyenes. Használja az IRS Free File webhelyét, hogy megnézze, mely Free File programok illeszkednek az Ön pénzügyi helyzetéhez.

Az IRS webhelyén elérhető lehetőségek alapján úgy tűnik, hogy a H&R Block nem vesz részt az IRS Free File programjában ebben az évben. Ha jobban tetszik, akkor lehet, hogy ingyen fájlozhat a A H&R Block ingyenes online szoftvere. Tudja azonban, mibe keveredik: A TurboTax, a H&R Block és más alkalmazások szokásos „ingyenes” verziói felértékelődnek, és a legegyszerűbb adóügyi helyzetek kivételével fizetést igényelnek.

A Credit Karma Tax 100% -os ingyenes adóígéret.

Minden évben kiemeljük a Credit Karma Adót is. Ez az adószoftver teljesen ingyenes. Nem árul el semmilyen funkciót – még fizetős funkciókat sem kínál.

A Credit Karma a ingyenes hiteljelentési szolgáltatás ezzel pénzt keres azzal, hogy személyre szabott ajánlatokat mutat be pénzügyi termékekre. A Credit Karma Tax hasonló módon keres pénzt.

Nem mindenki használhatja azonban ezt a szoftvert – a Credit Karma Tax nem támogat számos bonyolultabb helyzetet és formát. Például nem tölthet be féléves, több állapotú vagy nem rezidens állapotot. Nem nyújthat be olyan űrlapokat, mint az 1116-os űrlap a külföldi adójóváíráshoz vagy a 2555-ös űrlap a külföldi jövedelemhez. Itt vannak azokat a helyzeteket és formákat, amelyeket a Credit Karma Tax nem támogat.

A Credit Karma adó sokkal újabb, mint a lista többi opciója. De néhány éve létezik, és most az Intuit tulajdonában van, amely a TurboTax-ot gyártja. Ha bonyolult helyzetben van, érdemes a beadás előtt még egyszer ellenőriznie annak működését egy másik adó-bejelentő alkalmazásban. (Számos adóügyi program csak akkor számít fel díjat, ha folytatja a fájlkészítést, így beírhatja az összes adatot, és több programtól kaphat végső becslést, hogy lássa, egyeznek-e.)

Jegyzet: Intuit, a TurboTax gyártói, most a Credit Karma tulajdonosa. Az Intuit 2020 decemberében fejezte be akvizícióját. Az ingyenes Credit Karma Tax szoftver azonban továbbra is elérhető.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan tekintheti meg (és figyelheti) ingyenesen a hitelminősítését?

Csak ingyenes szövetségi visszatérések: FreeTaxUSA

A FreeTaxUSA ingyenes e-fájl ajánlata.

Ha olyan államban él, ahol nem kell állami adóbevallást benyújtania, nézze meg FreeTaxUSA. A FreeTaxUSA ingyenes szövetségi adóbevallásokat kínál, és csak kis díjat (15 USD) számít fel az állami adóbevallásokért.

Tehát, ha nem kell állami adóbevallást benyújtania az államában, a FreeTaxUSA teljesen ingyenesen használhatja.

A FreeTaxUSA már régebben létezik, mint a Credit Karma Tax, és számos olyan helyzetet támogat, amelyeket a Credit Karma Tax sem kínál. Ez minden bizonnyal költséghatékonyabb alternatíva az olyan drága termékekhez, mint a TurboTax, ha fizetnie kell a bejelentésért.

Régi módon akarsz dolgokat csinálni, de digitális kényelemmel?

Az IRS is kínál Ingyenes kitölthető űrlapok. Ezeket teljesen mindenki használhatja jövedelemkorlátozás nélkül.

Pontosan így hangzanak: Az IRS papíralapú adóformanyomtatványainak elektronikus másolatai. Ezek az űrlapok elvégzik az alapvető matematikai számításokat számodra, amikor beteszed a számokat, de ez minden segítség. Nincs felhasználóbarát interjúfolyamat, amely végigvezeti Önt.

Ezek azonban még mindig könnyebbek, mint a szokásos papírformák kezelése. Ha végzett, e-fájlt közvetlenül az IRS webhelyéről tölthet le. Nem kell nyomtatnia vagy postáznia semmit.

Vegye figyelembe, hogy az IRS csak szövetségi adóformákat kínál. Ön egyedül van az állami adóformákért. Állami adóügynökség webhelye felajánlhatja saját ingyenesen kitölthető űrlapjait a weboldalán, de ez az Ön államán múlik.

Ezen elektronikus űrlapok közül néhánynak vannak kisebb korlátai, amelyek ritka helyzetekben érintik az embereket. Például a W-2G nyomtatvány elektronikus változata bizonyos szerencsejáték-nyeremények esetén csak 30 W-2G-t enged be – nem többet. Ha többet kell megadnia, akkor más programot kell használnia, vagy papíron kell megtennie. Itt van az elérhető űrlapok és korlátozások listája az IRS honlapján.


Ez az útmutató hasonló a mi útmutatónkhoz a 2019-es adók benyújtása tavaly. Nem sok minden változott. De minden évben különösen szeretnénk kiemelni az IRS Free File Programot, és emlékeztetni az embereket arra, hogy az adókat ingyen megteheti – ha ismeri a titkot. Adja át a.
Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok