Hogyan lehet kikapcsolni a HomePod mini Proximity rezgéseket és értesítéseket az iPhone-on

Avatar admin | 2021.03.21. 36 Views 0 Likes 0 Ratings

36 Views 0 Ratings Rate it

HomePod mini fehér színben
alma

A HomePod mini a közelségérzékelést használja U1 chip ettől az iPhone bizonyos modelljei rezeghetnek, amikor a közelükbe kerülnek. Ez lehetővé teszi a zene „átadását” a hangszóró számára, de néhány ember nem találja különösen hasznosnak ezt a funkciót.

Ha a rezgések és az értesítések megőrjítenek, kikapcsolhatja a funkciót.

A Proximity Features kikapcsolása

Valószínűleg észrevette ezt a funkciót, ha van HomePod mini és egy olyan legújabb iPhone, mint az iPhone 12, 12 Pro, 11 és 11 Pro. Ezek az eszközök kihasználhatják a HomePod mini U1 chipjének előnyeit, és automatikusan érzékelik, ha az intelligens hangszóró hatótávolságon belül van.

Amikor közel kerül egy HomePod mini-hez, bizonyos iPhone-modellek rezegni kezdenek. Ezeknek a rezgéseknek az intenzitása annál nagyobb lesz, minél közelebb kerülsz, és a képernyő elhomályosul, és helyette hangvezérlést ad. Minden lejátszott zene átkerül a hangszóróra.

A funkció kikapcsolásához először indítsa el a Beállítások alkalmazást, és érintse meg az „Általános” lehetőséget.

Az iPhone általános beállításai

Görgessen lefelé, és válassza az „AirPlay & Handoff” lehetőséget az elérhető opciók listájáról.

Airplay és Handoff beállítások

Végül tiltsa le a „Transfer to HomePod” opciót a szolgáltatás teljes kikapcsolásához.

Transzfer a HomePod-ra

Ezt régebbi iPhone készülékeken is megteheti, ha le szeretné tiltani a hangátadásra vonatkozó figyelmeztetést, amely akkor jelenik meg, amikor egy HomePod vagy HomePod mini közelébe kerül.

Milyen funkcionalitást fog kimaradni?

Ha a rezgés le van tiltva, érdekelheti, hogy ez a beállítás hogyan befolyásolja a jövőben a HomePod használatát.

A „Transfer to HomePod” funkció lehetővé teszi a zene átadását a HomePod-ra úgy, hogy iPhone-ját közel tartja az intelligens hangszóróhoz. Ez mind a szokásos HomePod, mind a HomePod mini esetében működik, bár a szokásos HomePod-ból hiányzik az U1 chip, ezért nem rezegteti az iPhone készülékét.

Zene átvitele iPhone-ról a HomePod-ra
alma

A funkció kikapcsolásakor ezt már nem tudja megtenni egyszerűen az iPhone szoros szorításával. Ehelyett muszáj lesz érintse meg az AirPlay ikont és válassza ki a kívánt HomePod vagy vezérelheti a HomePod-ot közvetlenül a Vezérlőközpontból.

További közelségi funkciók jönnek

Noha a HomePod mini megvalósítás nem mindenki ízlésének felel meg, az Apple már évek óta olyan eszközöket épít, amelyek kihasználják az U1-ben (és későbbi utódjaiban) látott ultraszélessávú technológiát.

A funkció készítéséhez már használják Földre száll, Az Apple vezeték nélküli fájlátviteli protokollja, megbízhatóbb. Az iPhone ezt a technológiát használja a közeli eszközök felkutatására és felsorolására a közelség sorrendjében, feltételezve, hogy a közeli eszközök kihasználhatják a funkció előnyeit.

alma

Az Apple által sokat híresztelt AirTag-ek végigvihetik az U1-et, lehetővé téve, hogy iPhone-jával egyszerűen körbejárva megtalálja a címkézett eszközöket. Minél közelebb kerül a címkéhez, annál jobban rezeg az iPhone. Ez időben kiterjeszthető fejhallgatókra és egyéb kiegészítőkre is.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az Apple-nek esetleg hozzá kell adnia egy „ne rezegjen” opciót, amely fenntartja a zeneátadás funkcióit anélkül, hogy állandó rezgést okozna.

ÖSSZEFÜGGŐ: Érdekli a HomePod mini? Itt van, amit tudnia kell
Source link


36 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok