Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Microsoft Outlook mentse az elküldött e-maileket

Avatar Gadam | 2021.01.12. 38 Views 0 Likes 0 Ratings

38 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Outlook logó

Az Elküldött elemek mappa törlése a Microsoft Outlook programban általában azt jelenti, hogy törli az összes e-mailt, vagy áthelyezi őket egy archívum. Bármelyiket szeretné, a következőképpen automatizálhatja a folyamatot úgy, hogy vagy nem menti az elküldött e-maileket, vagy inkább egy másik mappába menti őket.

E-mail küldésekor az Outlook elküldi az eredeti e-mailt a címzettnek, és az e-mail másolatát az Elküldött mappában tárolja. Ennek az alapértelmezett viselkedésnek teljesen értelme van, és valószínűleg soha nem fog megváltozni, de ez nem jelenti azt, hogy ragaszkodna hozzá.

Az Outlook lehetővé teszi ennek kikapcsolását, hogy az elküldött e-mailek másolatát ne tárolja az Elküldött mappában. Ha általában az Elküldött elemekből mindent töröl, akkor csak erre van szüksége.

Ha az elemeket automatikusan nem az Elküldött elemek mappába szeretné áthelyezni, akkor le kell állítania az Outlook másolatának tárolását az Elküldött elemekre, és létre kell hoznia egy szabályt, amely az összes elküldött e-mail másolatát elküldi a választott mappába.

Arra vagyunk kíváncsiak, hogy ezt alapértelmezésként tegyük meg az összes e-mail esetében, de ezt megteheted egyszeri alkalommal egy e-mailhez. Az Outlook alkalmazásban nyissa meg az „Opciók” fület, és kattintson az „Elküldött elemek mentése ide” elemre, amely lehetőséget ad egy adott mappa megadására vagy az elküldött e-mail mentésére.

A "Lehetőségek" fül a "Küldött elem mentése ide:" menüpontok.

De nem tudunk sok olyan helyzetre gondolni, ahol ezt meg akarja tenni. És ha mégis, könnyebb lenne egyszerűen törölni vagy áthelyezni az e-mailt az Elküldött tételekből. Ha azonban ezt automatikusan meg akarja tenni az összes e-mail esetében, akkor a következőképpen járjon el.

Hogyan lehet megállítani az elküldött e-mailek mentését

Ha le szeretné állítani a Microsoft Outlook számára az elküldött e-mailek másolatának mentését, nyissa meg a Fájl> Beállítások menüpontot.

Outlook "Lehetőségek" menüpontot.

A „Mail” lapon görgessen le az „Üzenetek mentése” szakaszig, és törölje a jelet az „Üzenetek másolatainak mentése az Elküldött elemek mappába” jelölőnégyzetből.

A "Mentse az üzenetek másolatait az Elküldött mappába" választási lehetőség.

Most kattintson az „OK” gombra az „Opciók” ablak jobb alsó sarkában.

A "rendben" gombot a "Lehetőségek" panel.

Ha csak azt szeretné, hogy az Outlook leállítsa az elküldött e-mailek mentését, akkor csak ezt kell tennie.

Ha azt szeretné, hogy az e-mail kliens az elküldött e-maileket egy másik mappába mentsen, létre kell hoznia egy szabályt, amely ezt megmondja neki.

Az elküldött e-mailek mentése egy másik mappába

A Microsoft Outlook alkalmazásban kattintson a Kezdőlap> Szabályok> Szabályok és figyelmeztetések kezelése elemre.

A "Szabályok és figyelmeztetések kezelése" menüpontot.

Most kattintson az „Új szabály” gombra.

A "Új szabály" opció a "Szabályok és figyelmeztetések" panel.

A megnyíló Szabályvarázsló ablakban kattintson a „Szabály alkalmazása az általam küldött üzenetekre” elemre, majd kattintson a „Tovább” gombra.

A "Szabály alkalmazása az általam küldött üzenetre" opciót a Szabály varázslóban.

A következő panel: „Mely feltételeket kívánja ellenőrizni?” Mivel azt akarjuk, hogy ez a szabály az összes elküldött e-mailt érvényesítse, ne ellenőrizzen semmilyen feltételt, csak kattintson a “Tovább” gombra. Megjelenik egy párbeszédablak, amelyben arra kéri Önt, hogy erősítse meg, hogy ez a szabály minden küldött e-mailt érint. Kattintson az „Igen” gombra.

A párbeszéd, amelyben azt kéri, erősítse meg, hogy a szabály minden küldött e-mailre érvényes lesz.

Válassza a „másolat áthelyezése a megadott mappába” lehetőséget, és válassza ki az aláhúzott szöveget a mappa kiválasztásához.

A "helyezzen át egy példányt a megadott mappába" opciót a Szabály varázslóban.

A megjelenő mappa listában válassza ki azt a mappát, ahová az elküldött e-maileket el szeretné menteni, majd kattintson az „OK” gombra.

A mappa választó panel.

Most kattintson a „Next” gombra.

A "Következő" gombra a Szabály varázslóban.

Kattintson ismét a „Tovább” gombra, adjon nevet a szabálynak az utolsó képernyőn, majd válassza a „Befejezés” lehetőséget.

A szabály neve és a "Befejez" gombra a Szabály varázslóban.

Mostantól minden elküldött e-mailt az Elküldött elemek helyett a kiválasztott mappába menti a rendszer.

Ez a szabály csak akkor működik, ha e-maileket küld a Microsoft Outlook asztali kliensen keresztül. Amikor e-maileket küld az Outlook webalkalmazáson keresztül, azok továbbra is mentésre kerülnek az Elküldött elemek mappába. Nincs egyenértékű módszer az elküldött levelek szabályának létrehozására az Outlook webalkalmazásban.
Source link


38 Views 0 Ratings Rate it