Hogyan lehet megbirkózni egy Colicky Baby-vel

Avatar admin | 2021.06.15. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan megbirkózzunk egy kolickás babával című cikkhez

Fénykép: Lopolo (Shutterstock)

Minden csecsemő sír. De néhány csecsemő sír nagyon. A colicky baba– egészséges csecsemőként definiálják, akik sírnak napi három óránál többet, a hét három napjánál többet—Bemutatja mentális, fizikai és érzelmi kihívás az új szülők számára, azon túl, amelyet a legtöbben felismerhetünk. Feladat, hogy órákon át vigasztaljon egy látszólag vigasztalhatatlan csecsemőt a szó szoros értelmében hónapok tiszta kínzásnak érezheti magát. De van néhány taktika, amelyet használhat enyhíteni a stresszt (és az övékét), amíg Ön kivárja ezt a lépést.

Ehhez a darabhoz megkérdeztem a szüleinket Utódok Facebook csoportja, akik közül sokan szülő kócos babák az év nagyobb részében, és jól értik, min megy keresztül. Az egyetlen kiút a …szóval itt vannak a legjobb tanácsok a továbbjutáshoz.

Először zárjon ki más kérdéseket

Tudjuk, hogy néhány egészséges csecsemő kóros olyan okok miatt, amelyeket soha nem fogunk teljesen megérteni, hanem abban gyökereznek, hogy egyszerűen alkalmazkodnak a külső élethez –megszokja a világ látnivalóit, hangjait és illatait. De más babák kiáltás érzékszervi problémák vagy emésztési problémák miatt, amelyek valamilyen allergiához vagy érzékenységhez kapcsolódnak a formulájukra vagy valamire, amit fogyasztanak ban ben anyatej.

Itt van az utódok a csoport tagja, Steph tapasztalta:

„Miután annyit hallottam, hogy néhány csecsemő csak kócos, arra gondoltam, hogy nekem van egy ilyen gyerekem. Több mint egy évig sikoltozott. Majdnem elvesztettem az eszemet. Végül arra gondoltam: “Hé, talán nem kólika, és talán nem vagyok a világ legrosszabb anyja” – és segítséget kértem. Kiderült, hogy allergiás a tejre. Kizárólag szoptattam, és fogalmam sem volt, hogy a gyermek allergiás lehet valamire a saját anyatejemben. Néhány dolgot felcseréltünk, és varázsütésre abbamaradt a sírás. Bárcsak hamarabb tudnék az allergiáról.

BHa feltételezed, hogy kólika van, beszélj orvosával arról, mi okozhatja még a végtelen sírást, abban az esetben, ha egy ilyen kapcsoló elegendő a kellemetlenségük enyhítésére.

Állítson be menetrendet a partnerével

Ha van partnere, akkor egy kócos csecsemő gondozása …kell-ossza meg mindketten. Nem akarod átélni azt, amit Jennifer átélt. Ne légy olyan, mint Jennifer volt férje:

„Amikor hajnali 3 óra van, és egy csecsemő sír, sír és sír, mi magunk legrosszabb verziójává válunk, és túl sok olyan éjszaka volt, amikor volt férjem úgy tett, mintha aludna, és„ nem hallaná ”a sírást. Annak ellenére, hogy egy két hálószobás lakás volt. Aztán azt mondta: “Nos, nem tudom, mit vársz tőlem”, aztán: “Még mindig sír. Vissza akarod kérni? DEHOGY. Kitaláld, kinek van hétfő este, kinek kedd este stb. És akkor vigyázzon a babára azokon az éjszakákon. Nincs színlelés. Nincs tanult tehetetlenség. Csak foglalkozzon a babával a kijelölt órája / éjszakája alatt.

Ha a gyermek sikoltozik, akkor nem az ideje, hogy ilyen ütemtervet dolgozzon ki. Válasszon egy pillanatot, amikor mindenki (viszonylag) nyugodt, és döntse el, hogyan fog megosztani és hódítani. Még akkor is, ha az egyik partner nem otthon dolgozik, a másik pedig otthon marad, az otthon tartózkodó szülő nem tudja kezelni a kócos babanapot és éjszaka. Igen, annak, aki bemegy az irodába, képesnek kell lennie a működésére; ugyanígy cselekszik az is, aki csecsemőt gondoz.

David csoport és felesége olyan menetrendet állítottak össze, amely az Ön számára megfelelő lehet:

„Később jobban tudtam fent maradni. A feleségem este 9-kor feküdt le, a műszakom ekkor kezdődött és hajnali 3-ig tartott (vagy valamivel korábban, ha sikerült rendezni a babát). Ha hajnali 3 órakor segítenék a babát, felébreszteném a feleségemet, aki átvenné, hogy aludhassak. Így mindannyian minimum hat órát aludnánk, ami biztosítja, hogy kezelni tudjuk a babát. ”

Óvja a fülét

Tudod, hogy sírnak, és megpróbálsz segíteni nekik abban, hogy ne sírjanak, de még mindig sírnak. Nincs okod arra, hogy te is teljes sietséggel hallgasd ezt a sírást. És ha úgy érzed, hogy engedélyre van szükséged annak blokkolásához, Julie itt van, hogy megadja neked ezt az engedélyt:

„Ha az egész sűrűjében van, és megpróbálja megfékezni és megnyugtatni őket, akkor nem szégyen füldugókat vagy zajcsökkentő fejhallgatót viselni, és egyszerre zenét vagy podcastot hallgatni. Még mindig ott tartasz mellettük, és ez segíthet az élen járásban.

Heather még konkrétabbá teszi, és azt javasolja, hogy a vezeték nélküli fejhallgatók, például az AirPods működjenek a legjobban, ha podcastokat, hangoskönyveket vagy meditációs sávokat hallgatsz, miközben megpróbálsz visszaverni vagy megnyugtatni egy kócos babát. Szórakoztató csomagolásban tartotta őket füldugókkal, mobiltelefonjával és bármi mással, amire szüksége lehet útközben egy síró csecsemővel.

Irány a szabadban

A fanny pack ötlet jó, mert valamikor ki akarsz menni a házból, legyen szó egy sétáról a környéken, hosszú autóútra, vagy akár csak néhány percre a fűben, mint Eliza javasolja:

– Szoktam a lányomat kivinni, és körülbelül egy percig a földre fektettem. Valami arról, hogy kint van, egy ideig visszaállította a sírást. Most, amikor sír, mint régen, kimegyünk kifelé és egy percig a fűben állunk, és ez még mindig működik.

David és felesége számára mindez arról szólt, hogy kijussanak a házból és mozgó:

„Rendkívül hosszú autózást tennék. Körülbelül 90 percet élek a Niagara-vízeséstől, és fiú, sok pillantást vetettem rájuk azokban az éjszakai órákban; a hang is segített aludni. A feleségem megragadta az alkalmat, hogy hosszú sétákat tegyen a babakocsival (késő tavasszal született baba, így szerencsénk volt az időjárással). Amíg folyamatosan mozgott és ugrált, a baba megnyugodott.

Fogadja el (vagy kérje) a segítséget

Minden az új szülőknek el kell fogadniuk a felajánlott segítséget (vagy kérniük kell, ha senki sem kínálja fel), de különösen kócos babák szülei. Maria azt kívánja, bárcsak megtette volna:

– Őszintén szólva csak később tudtam, hogy a lányom kócos. Egyszer felhívtam a gyermekorvost, és a tanácsadó nővér csak azt mondta nekem: “A csecsemők nagyon sírnak.” Bárcsak megkértem volna több barátot, hogy jöjjenek át és tartsák meg néha, hogy szünetet tartson nekem. Tiszta kínzás volt az egész nap egyedül töltött síró csecsemővel, majd éjszaka többször is felébreszteni. ”

Kérd meg őket, hogy egy ideig segítsenek a csecsemő gondozásában, hogy fizikai és szellemi kikapcsolódást kaphasson, vagy rábírhassa azokat a házimunkákat, amelyekre nincs időd vagy energiád. Legyen átkozott szabály hogy ha meglátogatsz egy látogatást, bepiszkálsz, mint Michelle tette:

– Ha itt akarsz lenni, meg kell mosni egy csomó mosnivalót vagy néhány ételt, vagy főzni nekünk egy ételt. Több mint egy évig volt egy kócos babánk; téged nem engedtek be a házunkba, hacsak nem segítettél. Mindenki, akit ismerek, takarított, mosakodott, kisgyermekünket elvitte valahová ez idő alatt, vagy megfogta a síró babát, miközben hosszú, forró zuhannyal jártam.

És ha az emberek nem dörömbölnek az ajtón, hogy segítsenek, Miki szerint egyszerűen meg kell kérnie:

– Nyújtsd ki. Nem volt segítségem, és szenvedtem. De én is túl független voltam, és soha nem kértem segítséget sem. Elvesztettem az eszemet, miközben ugyanabban az ügyben annyira aggódtam, hogy valaki megsérti a babámat, mert nem teszi. Álljon meg. Síró. De most már tudom, hogy senki sem fog bántani. És a fenébe is, hallgathatták, ahogy pár órán át sír, nagy hopp. Hallgatnom kell, ahogy a nap 24 órájában sír. Tudják kezelni. Bízz abban. A babád rendben lesz. Nem vagy rendben. Rájön, hogy van segítség, és használja fel. “

Ne feledje, hogy ez is akarat passz

Úgy tűnik, örökké fog tartani, de nem az. A csoportunkba tartozó kickos csecsemők szülei itt vannak, hogy megnyugtassák Önt van ideiglenes. Itt van ismét David:

– Ami tovább tartott minket, csak emlékeztettük magunkat, hogy ez csak átmeneti volt. A gyerek minden szakasza MOST. Nem örökké. És bár sokszor sírásra, sikoltozásra, nyöszörgésre késztetnek bennünket, és általában kudarcnak érezzük magunkat, lesznek olyan pillanatok, amelyeket még mindig nagyra értékel. (Most imádom a vízeséseket!) És ami még fontosabb: Fontos bizalomalapot építesz a babáddal, és ezzel együtt akarat osztalékot fizetni. ”

A legnehezebb pillanatok átvészeléséhez próbáljon előállni egy mantrával mint amire Samara támaszkodott:

– A „minden pillanatban csak egyszer” kifejezés, amelyből származom [Zen master] Thich Nhat Hanh segített abban, hogy rájöjjek, hogy amikor késő éjjel ültem és gondoztam a babámat, és aggódtam azon, hogy lehet-e elegendő energiám másnapi kezeléshez, valójában sokkal súlyosbítottam szenvedéseimet. Ugyanez vonatkozik a sírás hallgatására is. Nehéz elviselni. Hagytam, hogy egyszerre csak egy pillanatra koncentráljak, rádöbbenve, hogy minden pillanat csak egyszer fordul elő, ezért csak annyit kell tennem, hogy átvészelem őket.


Forrás link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok