Hogyan lehet megmondani, ha sérülékeny nárcissal randizol (és mit tegyek ellene)

Avatar admin | 2021.08.06. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

Kép a cikkhez Hogyan lehet megmondani, ha egy sebezhető nárcissal randizol (és mit tegyél ez ellen)

Fénykép: Készítette: Photographee.eu (Shutterstock)

Titt vannak három különböző személyiség amely kiterjed a tágabbra a nárcisztikus személyiségzavarban (NPD) szenvedők jellemzői. Bár elvárhatod, hogy valaki lefegyverző mosollyal és fertőző energiával rendelkezzen nárcisztikus, aki keresztezi az utadat, lehetséges, hogy az NPD -vel rendelkező személy inkább mizantrópnak tűnik, mint Tehetséges Mr. Ripley.

Ez a fajta személy kiszolgáltatott nárcisztikus, és bár nem ilyen külső módon fejezik ki szenvedéseiket – inkább befelé húzódnak, és gyakran lebecsülik magukat -, ugyanolyan manipulatívak és nehezen tudnak tartós romantikus kapcsolatot kialakítani.

Mi az a sebezhető nárcisztikus?

Grandiózus társaikkal ellentétben egy sebezhető nárcisztikus valószínűleg elbűvöli a varázst és a mágneses személyiséget. De általában sikerül megszívniuk ezeket legközelebb a negativitás örvényéhez, annak érdekében, hogy megszerezzék az irányítást a legközelebb állók felett.

Ahogy Lisa A. Romano, a minősített életvezetési coach, aki a társfüggőségre és a nárcisztikus bántalmazásra specializálódott, a Lifehackernek mondja:

A sérülékeny nárcisztikus a végső áldozatnak tekinti magát, és a nárcisztikus készletei a figyelmed és a képességük formájában jönnek létre, hogy vigyázz rájuk, sajnáld őket, vagy a világod középpontjává tegyék őket.

Egy sebezhető nárcisztikus félénknek vagy tétovázónak tűnik, hogy felhívja magára a figyelmet, de legbelül lelkesedésre és dicséretre vágyik. Számos olyan tulajdonság jellemző erre a személyiségtípusra: „Könnyen megsérülnek, introvertáltabbak, szégyellik magukat, nem szeretik a kudarcot vagy a kritikát, kívülről önbecsülést szereznek, másokat hibáztatnak, neurotikusak lehetnek”-mondja Paulette Sherman , pszichológus és szerzője A szent fürdők könyve és a házigazdája A szerelem pszichológus podcast.

Ez a fajta ember felszínes felsőbbrendűségi elképzelésekhez kötődhet, mint például egy mutatós ruházati márka vagy luxusautó, hogy megkülönböztesse őket másoktól. Bár külsőleg nem lebecsülik az embereket, általában rosszul beszélnek más emberekről, amikor lehetőségük nyílik rá. Visszatérő téma számukra az áldozatiság bizonyos fokának kifejezése. „Lehet, hogy soha nem ismerik el, hogy alacsonyabbrendűnek érzik magukat másokkal szemben, de ha nagyon odafigyelsz, nyelvük a harag, a harag és az arrogancia” – mondja Romano.

Mit tegyek iha egy sebezhető nárcissal jársz

Egy a kapcsolat, az építő kritika egyenlő a pályával, de ez egy sérülékeny nárcisztikus jól megbirkózni val vel, még a legkedvezőbb módon is.

Romano azt mondja az emberekről, akik kapcsolatba kerültek sérülékeny nárcisztikusokkal:

Valószínűleg azzal vádoltak, hogy szándékosan akarsz bántani őket, a legkisebb építő jellegű kritikák miatt. Míg egy egészséges partner értékelné az őszinteségét, amikor konstruktív és jó szándékú véleményét felajánlja, egy sebezhető nárcisztikus még a leghalványabb őszinte megosztást is támadásnak tekinti.

ént lehet nehéz ebben a helyzetben lenni, ahol szándékosan bántó váddal vádolhatnak hogy kifejezze érzéseit. As Sherman azt mondja: „A tennivalók a határok kitűzése, az igények és érzések mellett való kiállás, és esetleg a terápia felkínálása, ha úgy döntött, hogy a kapcsolatban marad. Dönthet úgy is, hogy távozik, ha mérgezőnek érzi magát. ”

A kapcsolatok a nárcisztikusokkal ritkán, ha egyáltalán jól alakulnak. Ha megpróbálsz szembeszállni a tendenciákkal, végül hiábavalónak bizonyulhatsz, ezért mindig értsd meg, hogy valószínűleg a szakmai segítség a legjobb megoldás.


Forrás link


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok