Hogyan lehet megnézni, hogy melyik Mac modelled és éved van

Avatar Gadam | 2021.01.22. 85 Views 0 Likes 0 Ratings

85 Views 0 Ratings Rate it

Apple logó a kék háttér

Amikor támogatásra van szüksége a Mac-hez – vagy ha szeretné telepítsen valamilyen frissítést– általában ismernie kell a használt Mac modell pontos típusát és évszámát. Így lehet gyorsan megtudni.

Először kattintson a képernyő sarkában található „Apple” menüre, és válassza az „About This Mac” lehetőséget.

Kattintson a képernyő bal felső sarkában lévő Apple logóra, majd válassza a lehetőséget "Erről a Mac-ről."

Megjelenik egy ablak, amely a Mac specifikációinak összefoglalását mutatja. Keresse meg az első sort a macOS verzió neve és száma alatt. Megjeleníti a Mac modell nevét és évét. Ebben a példában a modell neve „MacBook Pro (13 hüvelykes, M1, 2020).”

A modern Mac modellnevek általában a Mac változatosságából állnak, amelyet a megjelenítés mérete és a megjelenés évének ideje követ. Tehát valami olyasmit láthat, hogy „iMac (Retina 5K, 27 hüvelykes, 2015 vége)” vagy „MacBook Air (13 hüvelykes, 2017)”.

A Mac modell nevét és évét a "Erről a Mac-ről" ablak.

(Ha további részleteket kell megadnia, amikor segítséget kér az Apple ügyfélszolgálatától, az Apple képviselői megkérhetik a Mac sorozatszámát is, amely szintén szerepel ebben az ablakban, de a példánkban adatvédelmi okokból elmosódott.)

Ha egy kicsit részletesebb nézetet szeretne, kattintson a specifikációs lista alatt található „Rendszerinformáció” gombra.

Kattintson a gombra "Rendszerjelentés."

A Rendszerinformációk „Hardver” szakaszában láthatja a Mac modelljének nevét, modellazonosítóját és sorozatszámát. Az itt felsorolt ​​„modellazonosító” inkább a családnév hasonló Mac modellek csoportjának szoftver célokra használják, és kevésbé specifikus, mint a „modell neve”.

Mac rendszerinformációk Hardver áttekintés oldal

Ha végzett, zárja be a „Rendszerinformáció” elemet. Amikor újra meg kell vizsgálnia, látogassa meg az Apple menü „About This Mac” oldalát. Nagyon hasznos!

ÖSSZEFÜGGŐ: Frissítheti a Mac RAM-ját?
Source link


85 Views 0 Ratings Rate it