Hogyan lehet megnézni, mely alkalmazások férhetnek hozzá az Ön tartózkodási helyéhez az Android rendszeren

Avatar Gadam | 2021.01.14. 26 Views 0 Likes 0 Ratings

26 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

android hely ikonra

Nem titok, hogy az okostelefonos alkalmazások rengeteg engedélyhez férhetnek hozzá – ha megengedik nekik. Fontos, hogy az alkalmazások ne éljenek vissza az engedélyekkel az Ön adatainak védelme érdekében. Az Android segítségével könnyen beláthatja, mely alkalmazások férhetnek hozzá az Ön tartózkodási helyéhez.

Az Android-alkalmazásoknak engedélyt kell kérniük a tartózkodási helyéhez való hozzáféréshez. Kezdés Android 11, akár egyszeri hozzáférést is adhat az alkalmazásoknak a tartózkodási helyéhez. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia, hogy az alkalmazások elhagyják az Ön tartózkodási helyét.

ÖSSZEFÜGGŐ: A legjobb új funkciók az Android 11-ben, elérhető most

Függetlenül attól, hogy mennyire figyelheti jól az engedélyeket, érdemes ellenőrizni, hogy mely alkalmazások férhetnek hozzá időnként. Ez könnyen elvégezhető.

Először nyissa meg Android-telefonján vagy táblagépén a Beállítások menüt úgy, hogy lefelé csúsztatva lefelé csúsztatja a képernyő tetejét (az eszköz gyártójától függően egyszer vagy kétszer) az értesítési felület megnyitásához, majd koppintson a fogaskerék ikonra.

nyissa meg az eszköz beállításait

Ezután lépjen az „Adatvédelem” szakaszra.

adatvédelem a beállításokban

Válassza az „Engedélykezelő” lehetőséget.

válassza az engedélykezelőt

Az Engedélykezelő felsorolja az összes különböző engedélyt, amelyhez az alkalmazások hozzáférhetnek. Itt minden megtalálható a testérzékelőktől a hívásnaplókig. Amire vágyunk, az a „Hely”.

helymeghatározási engedély

Ez a képernyő kissé eltérhet, attól függően, hogy melyik Android verzióval rendelkezik és gyártó bőrét. A tetején láthatja azokat az alkalmazásokat, amelyek hozzáférhetnek az Ön tartózkodási helyéhez „Mindig”. A „Csak használat közben” alatt található, és végül olyan alkalmazásokat lát, amelyekhez megtagadta a hozzáférését.

helyengedélyek

Egy alkalmazás helyjogosultságának módosításához egyszerűen válassza ki azt a listából.

válasszon ki egy alkalmazást a listából

Most megváltoztathatja az engedély beállításait.

módosítsa a hely engedélyét

Ez az! Ez egy praktikus módszer, amellyel egyszerre egyszerűen módosíthat egy csomó alkalmazás engedélyeit. Ez egy szép központosított hely az engedélyek ellenőrzéséhez.[ad_2]
Source link


26 Views 0 Ratings Rate it