Hogyan lehet megosztani a helyet valakivel, akit utálok?

Avatar admin | 2021.06.24. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan osszam meg a helyet valakivel, akit utálok?

Fénykép: Prostock-stúdió (Shutterstock)

Nem minden tanácsnak kell szakszerűnek lennie. Előfordul, hogy problémái egy kis lakkozatlan őszinteséget érdemelnek egy olyan haverral, aki csak számítógéppel és lelkiismerettel rendelkezik. Szerencsédre én vagyok az a srác. Üdvözöljük a Kemény szerelemben. (Ha tanácsot szeretne kérni, írjon nekem e-mailt az sblum@lifehacker.com címre.)

Ma megbeszéljük, hogyan lehet tárgyalni a találkozásról egy családtaggal, akit inkább szeretnél kerülje minden áron. Mit csinálsz, ha több napot kell töltened ezzel a személlyel? El tudja kerülni őket? Kéne?

Megjegyzés: Rovatíró vagyok, nem terapeuta vagy igazolt egészségügyi szakember. A tanácsomat ennek figyelembevételével kell értelmezni. Ha bármi problémád van, amit mondok, nyújtson be panaszt itt. Most kezdjük.

Szia Sam,

Az elmúlt hét évben boldogan elidegenedtem a bátyámtól. Én voltam a szüleink birtokának végrehajtója, és egy meghozott döntés miatt megszakította velem a kapcsolatot. Nagyon örültem, hogy nem kellett vele foglalkoznomtöbb. Évekig keményen dolgoztam a kapcsolat fenntartásánál anyám iránti tiszteletből, annak ellenére, hogy a bátyám rageaholikus nárcisztikus volt. A haját kiváltó indulata mindenki tojáshéjon járt. A MO-nak játszania kellett a húgommal és én egymással szemben – bár mindkettőnknek megvan a száma, és viccelődtünk egymással arról, hogyan nyergelték meg vele és fordítva, amikor megszakította a kapcsolatot egyikünkkel, és megpróbálta hálát vallani a másikkal.

Utoljára akkor találkoztam vele, amikor azt kiabálta velem, hogy “liberális” vagyok és soha többet ne beszéljek vele. Mivel sok fegyvere van, lassan becsuktam rajta az ajtót, és azóta sem beszéltem vele. Ügyvédemnek sikerült minden kapcsolatot felvennie vele a vagyon rendezése érdekében, és annyira megkönnyebbültem, hogy nem kellett vele foglalkoznom. Nem szeretem. Nem élvezem a társaságát, és nem látok okot arra, hogy megpróbálja helyrehozni ezt a kapcsolatot. Én nemnem kívánok neki rosszat, de nagyon nem akarok vele mit kezdeni.

Azonban a nagyobbik fiam van fenntartotta a kapcsolatot vele, ami rendben van – felnőtt, és maga dönt. Azonban a fiú férjhez megy, és kétségtelenül meghívja öcsémet a rendeltetési esküvőjére. Az a gondolat, hogy egy hetet kell töltenem a seggfej testvérem körül, élre szabja a fogaimat. Nem mondom meg a fiamnak és a menyasszonyának, mit tegyenek, de nagyon szeretném élvezni ezt a hetes ünneplést. Ha ott van az idióta testvérem, akkor biztosan vetődik a partira.

Nem hívták meg a másik fiam esküvőjére, mert óriási bunkó volt az unokaöccsével, aki szintén nem akar vele mit kezdeni. De a bátyám nem képes tanulni, megérteni vagy bocsánatot kérni. Annak ellenére, hogy évtizedek óta foglalkozásilag biztosított terápiát folytat (ő az első válaszadó), fegyveres terápiás ismeretekkel és kifejezésekkel fegyverkezik, hogy felmentse magát mindenféle felelősségtől irtóztató viselkedéséért. Semmi értelme semmilyen szinten bevonni őt, ami engem illet. De a rendeltetési esküvők mindenkit összefognak néhány napos intenzív interakcióra. Nem értem, hogyan kerülhetném el.

Hogyan tudom ezt kezelni? Összeszorítom a fogaimat, kérem, hogy a lehető legtávolabb helyezzenek el a bátyámtól, és próbálom minimalizálni az interakcióinkat? Maradjak a helyszínen kívül? Másfelé járni, amikor látom, hogy jön? A bátyámnak nincs önuralma, és mindenféle forgatókönyvet el tudok képzelni, amikor megpróbál engem lekötni, csalogatni és másképpen valamilyen interakciót kezdeményezni. Valójában megzavarhatja az esküvőt – ahogyan anyánk temetésén is, amikor egy unokatestvérének adott kisebb megjegyzés kapcsán elárasztotta a száját és lesújtott. Több ünnepet is elrontott azzal, hogy vad vádakat vetett a nővéremre, és dühében kibújt.

Tehát hogyan sikerül tárgyalnom erről az erőltetett közelségről?

Kész Vele

Kedves Vele,

Biztosan megértem, hogy miért vagy „kész vele”, ahogy az álneved egyértelművé teszi. Ez a haver tiszta káosznak hangzik; valaki, aki örökké sértődött, de még soha nem számolt saját belső gyötrelmével (még akkor sem, ha terápiára ment). Ehelyett pszichológiai bántalmazás formájában más emberekre taszítja a gyötrelmet. Nem vajon el akarod kerülni őt – but hogyan?

A jó hírek (fajta) vagyis valakivel van dolgod, akinek érzelmi érettsége van a gyermeknek. Az is hangzik, hogy nagyrészt egy család menedéke lesz ugyanúgy érez te teszed. Feltételezni, hogy a családjában mindenki ugyanolyan racionális és tiszta szemű, mint te, nyugodtan feltételezhető, hogy senki sem fogja megvédeni a tomboló nárcisztát, aki örömteli eseményt akar elrontani.

Úgy hangzik, mintha a bátyád a káoszban virágozna, ami az egyik egy nárcisztus ismertetőjegyei, ahogy érzékletesen fogalmazott. Egy kérdés, amit fel kell tenned magadnak: Hány ember hajlandó elviselni a baromságait, vagy akár közel is szimpatizálni a marhaságával? Úgy gondolom, kevés szövetségeset talál ezen az úton, ha van ilyen. Említette már a duzzogás és a rohamok történetét, amikor taktikája csalja őt családi eseményeken. Ki mondaná, hogy nem folyamodik a szokásos hisztijéhez, és csak megmenti a dolgokat, ha senki sem táplálkozik a káoszában?

Senki sem akarja, hogy drámai feltörés történjen a rendeltetési esküvőn, különösen akkor, ha feltehetően mindenki ugyanazon a gyepen lóg néhány napig. De ha viharszerűen rohan el, mint egy kisgyermek, akkor valóban ilyen rossz a helyzet a dolgok nagy sémájában? Végül is eltűnik.

Sőt, nem tanácsolom, hogy maradjon máshol, hacsak másként nem osztana házat a testvérével arra a hétre. Amíg az Ön biztonságát nem veszélyezteti, ne engedje, hogy bármilyen elképzelhető értelemben fölényben legyen. Ez a fiadé esküvő, és amiről hangzik, a bátyád a becstelenség vendége. Szimpátiás meghívót kapott. Valószínűleg bántottnak és bizonytalannak érzi magát, hogy a másik fiad nem hívta meg az esküvőjére. Hagyja, hogy bántott és bizonytalan legyen; undorító hírnevét senki sem hibáztatja, csak az övé.

Egy technika, amelyet jó a hátsó zsebében tartani szürke ringatásnak nevezik– amikor a lehető leg passzívabban és érdektelenebben jár el, hogy elkerülje a nárcisztikus konfliktus utáni vágy táplálását. Rövid, egyszavas válaszokat és a szemkontaktus elutasítását kéri. Valószínűleg megőrjíti, de mint tudják, olyan helyzetbe kerül, hogy a fellépés csak elnyomja a kedélyeket mindenki számára, ami azt jelenti, hogy senki sem áll ki vakmerő kirohanásaiért.

A vele való általános interakcióid során – ha abszolút van kommunikálni – csak ölje meg jóindulattal, még akkor is, ha megpróbál provokálni. A provokációra semlegességgel reagálni valóban bosszantó, sőt megzavaró lehet az agresszor. Miért ne dobná el őrtől? Ha ez kiderül, és szüksége van a közeli családi pályáján tartózkodó emberek segítségére, biztos vagyok benne, hogy az egyik fia hajlandó közbelépni. Addig ne zavarja magát, ha túl sokat gondol rá. Nem hangzik érdemesnek.


Ennyi erre a hétre, de még rengeteg Kemény szerelem jár körül. Ha szeretne szerepelni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot azzal, hogy leírja dilemmáit egy email nekem (kérjük, írja be a „TANÁCSADÁS” vagy a „TOUGH LOVE” tantárgyba). Vagy, tweetel rám a #ToughLove hashtaggel. Csak komoly kérdések: Ne küldjön e-mailt és ne üzenjen nekem, ha nem akarja, hogy szerepeljen az oszlopban. Jogi nyilatkozat: Nem tudok mindenkinek válaszolni, ezért kérjük, vázolja fel a konkrét probléma a jegyzetében. Nem fogok reagálni az általánosításokra, mint például arra, hogy valaki „gonosz” vagy a „párkapcsolati problémák” homályos leírása nélkül, anélkül, hogy konkrét példákat mutatnánk arra, hogy mi bajod van. Legközelebb vigyázzon magára!
Forrás link


15 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok