Hogyan zsonglőrködhetsz egynél több állásajánlattal (és megkaphatod, amit akarsz)

Avatar admin | 2021.08.17. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Kép a cikkhez: Hogyan lehet több munkával kínálni egy állásajánlatot (és kapja meg, amit akar)

Fénykép: Daxiao Productions (Shutterstock)

Miközben azt valószínűtlennek tűnhet, ha felfújja a LinkedIn-profilját, és keresztező szemmel olvassa az álláshirdetéseket a Valóban,Valójában lehetséges, hogy több ajánlatot kap – vagy több életképes munkalehetőséget is kínál – ugyanabban az időszakban.

Kétségkívül izgalmas kilátás, de idegőrlő is lehet. Így, mit kell tenni? Hogyan használhatná ki ezt a jótékonysági előnyét anélkül, hogy elpazarolná egyik lehetőséget is? Íme néhány tipp.

Kifejezett izgalom, anélkül, hogy igent mondana

Először győződjön meg arról, hogy kifejezte háláját és lelkesedését az állásajánlatérts miközben ellenáll a késztetésnek, hogy bármelyiket azonnal elfogadja. Mondhat valamit: „Köszönöm szépen. Úgy gondolom, hogy ez kiválóan illeszkedik a készségeimhez, és izgatott vagyok ezért a lehetőségért. ” Ezután vásárolhat magának egy kis időt azzal, hogy megkérdezi: „Mikorra van szüksége végső döntésre?”

Tárgyalás előtt győződjön meg róla, hogy van írásos ajánlata

Ha az ajánlat szóbeli, akkor nem hivatalos és nem elég szilárd ahhoz, hogy tőkeáttételként lehessen használni. Minden lépés előtt feltétlenül írásos ajánlatot kell kapnia. Ha még nem rendelkezik ilyennel, akkor vagy belenyúlhat az ebből adódó többletidőbe, vagy visszatérhet a HR -hez, és kifejezheti lelkesedését (megint – tudni akarják, hogy rajong értük), majd udvarias kérés az összes felülvizsgálatára a részleteket írásban. (Részletek: fizetés, fizetett szabadidő, juttatások, munka/magánélet egyensúlya stb.) Íme amit kellene keresse meg ajánlati levélben, csak a pénz mellett.

Őszintének lenni, és tapintatosan kérjen több időt a döntés meghozatalához

A toborzók és a vezetők tudják: Any jó jelöltet valószínűleg több cég is udvarol. Ha van egy ajánlata a kezében, és arra számít, hogy hamarosan érkezik egy másik, akkor ésszerű, ha tapintatosan több időt kér.

Mondhatod például:

„Nagyon izgatott vagyok ezért a pozícióért, és úgy gondolom, hogy ez remekül illik hozzám. Ezen a héten van egy utolsó interjúm egy másik céggel, és bár az Ön cége az első választásom, szeretném megadni magamnak a lehetőséget, hogy mindkét lehetőséget teljes mértékben mérlegeljem, mielőtt végső döntést hozok. Sikerülne, ha legkésőbb jövő hétfőn visszajövök hozzád? ”

Míg ott ‘Egy kis kockázattal jár, a legtöbb vállalat rájön, hogy a nagy jelöltek magasak igényli és nem is fogja tartsd magad ellen. (Valójában magasabb értéket tulajdoníthatnak Önnek, ha tudják, hogy máshol keresik.) A legrosszabb, ami történhet, ha nemet mondanak, hamarabb szükségünk van a döntésére. Ebben az esetben lásd alább.

Említse meg az első ajánlatot, és próbálja megszerezni a másodikat

Tegyük fel, hogy van egy ajánlata egy olyan vállalattól, amely a második választás (B vállalat), de még egy interjúköre van az első választáskor (A vállalat). Ideje kapcsolatba lépni az A vállalattal, hogy felmérje, hol tart.

Például mondhatja: „Engem nagyon érdekel ez a szerep; úgy tűnik, hogy nagyon illik a hátteremhez és a tapasztalataimhoz. Szerettem volna látni, hogy megérezhetem -e, hogy a csapat mennyire érdeklődik irántam, mint jelölt, és hogy mikorra születik meg a felvételi döntés? Van még egy ajánlatom az asztalon, és bár az A cég az első választásom, nem akarok elszalasztani egy újabb lehetőséget, ha a továbblépés lehetősége kicsi. ”

Valószínűleg az A vállalat értékelni fogja az őszinteségét, egyenes választ ad, és ha érdekel, mindent megtesz a felvételi folyamat gyorsabb előrehaladása érdekében.

A kulisszák mögötti folyamat során kerülje el a gaz bejutását

Ha az A vállalat válaszol a kérésére, jelezve, hogy az utolsó fázisba kívánja vinni Önt, deNéhány magasabb szintű bürokrácia, amely lelassíthatja a folyamatot, ellenálljon a kísértésnek, hogy részletezze, hogyan fogja kezelni.

Ne mondj olyat, hogy pl. “RENDBEN, a másik cégnek nem kell tudnia X -ig, tehát Y -n keresztül kideríteni nekem működik mert yadda yadda yadda. ”

Amit te kellene mondjuk valami közelebb áll, “Jól hangzik! Köszönöm a további információkat. Megértem, hogy a folyamat időt vesz igénybe. A magam részéről elintézem a dolgokat. ”

Udvariasan utasítsa el a másik ajánlatot

Amikor végső döntést hoz, ideje elutasítani a másik ajánlatot, mint egy profi. Rajtad múlik, hogy milyen részletesen akarsz részt venni ebben a kommunikációban-megemlítheted, hogy bár nagy rajongója vagy a cégnek, a munka bizonyos aspektusai nem feleltek meg legjobban a hosszú távú céljaidnak.

De a rövid és édes megfogalmazás is teljesen elfogadható: „Nagyon köszönöm, hogy felajánlotta nekem az XYZ pozícióját a B vállalatnál. Bár nehéz döntés volt, elfogadtam egy ajánlatot egy másik cégnél. Nagyra értékelem az idődet és a figyelmedet az interjú során. ” Most ünnepeljen, mielőtt elkezdi a legjobban választott munkáját, bajnok.


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok