Hogyan lehet megváltoztatni a Windows 10 háttérképét aktiválás nélkül

Avatar Gadam | 2021.03.30. 772 Views 0 Likes 0 Ratings

772 Views 0 Ratings Rate it

A Windows 10 új alapértelmezett világos asztali háttere

Ha a Windows 10 aktiválatlan másolatát használja, akkor tudja, hogy a Beállítások alkalmazással nem módosíthatja az asztali háttérképet. De van egy megoldás az asztali háttér megváltoztatására a Windows 10 egy nem aktivált példányán.

Mi történik, ha nem aktiválja a Windows 10 rendszert

A Microsoft lehetővé teszi töltse le és használja a Windows 10-et anélkül, hogy aktiválná, de ez bizonyos korlátozásokkal jár. A Beállítások teljes testreszabási menüje le van tiltva, ami azt jelenti, hogy nem változtathatja meg a számítógép különböző megjelenési beállításait.

Szerencsére a Beállítások nem az egyetlen módja a Windows 10 asztali hátterének megváltoztatására. Alternatív módszerekkel (például az alábbiakban leírtakkal) módosíthatja a háttérképet egy aktiválatlan Windows 10 példányon.

Természetesen javasoljuk, hogy fizessen egy Windows 10 licencért, ha használja. Ez megszabadul az „Aktiválja a Windows 10” vízjeltől, és hozzáférést biztosít a szokásos Testreszabási lehetőségekhez. A Windows 10 Beállítások alkalmazásának Aktiválás képernyőjéről közvetlenül frissíthet valódi, aktivált verzióra. (Megtalálja a Beállítások> Frissítés és biztonság> Aktiválás menüpontban.)

ÖSSZEFÜGGŐ: A Windows 10 telepítéséhez és használatához nincs szüksége termékkulcsra

Módosítsa a Windows 10 Asztal háttérképét a Fájlkezelő használatával

A beépített File Explorer segédprogrammal bármelyik képet beállíthatja a számítógépén vagy a külső tárolóban asztali háttérként.

A módszer használatához nyissa meg a háttérképet tartalmazó mappát a Fájlkezelővel.

Amikor meglátja a háttérképet, kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a „Beállítás asztali háttérként” lehetőséget.

Változtassa meg az asztali háttérképet a File Explorer segítségével

Ha a Windows 10 egyik háttérképét szeretné használni, lépjen a következő mappába a File Explorer segítségével:

C:WindowsWebWallpaper

Nézzen meg ott különböző mappákat, keresse meg a használni kívánt háttérképet, kattintson a jobb gombbal a háttérképre, és válassza a „Beállítás asztali háttérként” lehetőséget.

Windows 10 stock háttérképek

Módosítsa a Windows 10 asztali háttérképét az Internet Explorer használatával

Használhat olyan webböngészőt, mint az Internet Explorer vagy a Firefox, hogy bármely weboldalon bármilyen képet beállíthasson háttérképként.

Így nem kell először letölteni a háttérképet, majd a File Explore módszerrel beállítani az asztali háttérként. Ezt a teljes feladatot a böngészőben végezheti el.

Ne feledje, hogy a Google Chrome és a Microsoft Edge nem kínálja ezt a lehetőséget. Ehhez az Internet Explorerre vagy a Firefoxra kell hagyatkoznia.

Ehhez nyissa meg a „Start” menüt, keresse meg az „Internet Explorer” kifejezést, és kattintson a böngészőre az eredmények között.

Figyelem: Javasoljuk, hogy kerülje az Internet Explorert, amelyet fokozatosan megszüntetnek a modern böngészők, például a Microsoft Edge mellett. Az Internet Explorer azonban továbbra is rendelkezik ezzel a funkcióval, míg a Microsoft Edge nem.

Indítsa el az Internet Explorert

Nyissa meg azt a weboldalt, ahol a háttérkép található.

Jegyzet: Képének a következő fájlformátumok egyikének kell lennie: JPG, JPEG, BMP, DIB, PNG, JFIF, JPE, GIF, TIF, TIFF vagy WDP.

Miután meglátta a háttérképet, kattintson jobb gombbal, és válassza a „Beállítás háttérként” lehetőséget.

Állítson be egy asztali hátteret az Internet Explorer használatával

A képernyőn megjelenik egy felszólítás. Kattintson az „Igen” gombra a művelet megerősítéséhez.

Módosítsa a Windows 10 asztali hátterét a Firefox használatával

Ha szívesebben használja a Firefox böngészőt, a következőképpen állíthatja be ezt a böngészőt a Windows 10 asztali háttérképének megváltoztatásához.

Dob Mozilla Firefox és navigáljon arra a weboldalra, ahol a kívánt háttérkép található.

Kattintson jobb gombbal a háttérképre, és válassza a „Beállítás asztali háttérként” lehetőséget.

Állítson be egy asztali háttérképet a Firefox használatával

Kap egy mezőt, amely lehetővé teszi, hogy meghatározza, hogyan jelenik meg a háttérkép az asztalon. Ha úgy látja, hogy a háttérkép nem fedi le az előnézet teljes képernyőjét, kattintson a „Pozíció” legördülő menüre, és válassza a „Nyújtás” lehetőséget.

Asztali háttérkép beállításai a Firefoxban

Ezáltal a háttérkép lefedi az egész képernyőt. Ezután kattintson az „Asztal háttér beállítása” elemre.

Hogyan lehet visszatérni az alapértelmezett Windows 10 asztali háttérképhez

Mivel a Windows 10 hozzáférést biztosít az összes háttérképhez, megnyithatja ezt a háttérképek mappát, és beállíthatja az eredeti háttérképet asztali háttérként.

Ehhez nyissa meg a File Explorer ablakot, és lépjen a következő mappába:

C:WindowsWebWallpaper

Keresse meg az eredeti háttérképet, kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a „Beállítás asztali háttérként” lehetőséget.

Visszatérés az eredeti Windows 10 asztali háttérképre

Minden készen áll.

Tudod, hogy tudsz frissítsen ingyenesen Windows 10-re Windows 7, 8 vagy 8.1 kulcs használatával? A Microsoft ezt hivatalosan nem hirdeti, de tapasztalataink szerint és az olvasóktól hallottak alapján mégis működik. Nincs garancia arra, hogy ez a jövőben mindenki számára megfelelő lesz, de kipróbálhatja és megnézheti, hogy működik-e. Ha mégis, akkor testreszabhatja PC-jének megjelenését.

ÖSSZEFÜGGŐ: Még mindig ingyen beszerezheti a Windows 10 rendszert egy Windows 7, 8 vagy 8.1 kulccsal
Source link


772 Views 0 Ratings Rate it