Hogyan lehet önkéntes lenni egy tudományos expedíción

Avatar admin | 2021.09.05. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Kép a Tudományos expedícióra önkéntesként című cikkhez

Fénykép: itti ratanakiranaworn (Shutterstock)

A 2020 -as évet és azt, amit eddig 2021 -ből túléltünk, sok ember arra késztetett, hogy elgondolkozzon életén, céljain és prioritásain. Ha Ön köztük van, és rájött, hogy szeretne (végül) többet látni a világból, és elkezdeni önkénteskedni, akkor mindkettőt egyszerre megteheti: önkénteskedjen egy tudományos kutatási expedíción.

De hacsak nem barátkozik egy tudóssal, aki helyszíni kutatásokat végez, és véletlenül extra kézpárokat keres, akkor nem tudja, hol kezdje. Egy friss Kristen Pope cikke a National Geographicban azoknak az embereknek a tapasztalatait mutatja be, akik önkéntesen gyűjtöttek adatokat és/vagy mintákat különböző helyszíni kutatási projektekhez. Azt is megvilágítja, hogyan lehet megtalálni egy projektet, amely önkéntes állampolgári tudósokat keres. Itt van, amit tudnia kell.

Hogyan keressünk terepi kutatási projektet önkénteseket keresve

Az első dolog, amit meg kell tennie, egy olyan kutatási projekt azonosítása, amely érdekli Önt, és önkéntesekre van szüksége. Ennek legegyszerűbb módja egy nonprofit szervezet, amely az önkénteseket kutatási projektekkel párosítja, ahol szükség van rájuk.

Az egyik szerepelt a National Geographic cikk nak, nek hívják Kalandtudósok, és együttműködik olyan ügynökségekkel, mint a Nemzeti Park Szolgálat, Amerikai Erdészeti Szolgálat, és Földgazdálkodási Iroda, polgári tudósok ellátására különféle kutatási projektekhez.

További helyek az önkéntes lehetőségek keresésére:

Mit kell tudni a kutatási expedíció önkéntes munkájáról

Van még néhány dolog, amit szem előtt kell tartani. Először is, ne felejtse el, hogy ez önkéntes munka – tehát ne várja el, hogy munkájáért fizetést kapjon, vagy hogy utazási költségeit fedezze. Talán szerencséje lesz, és talál egy olyan projektet, amely valamilyen ösztöndíjat kínál, de ez a ritka kivétel, nem a szabály.

What you’re more likely to find, however, are for-profit voluntourism companies that charge a range of fees for connecting you with a volunteer opportunity abroad. These aren’t necessarily research trips (or something you’d want to do), but they may come up during your search.

And even though the opportunity is unpaid, you’ll still need to go through an jelentkezés és/vagy szűrési folyamat a legtöbb esetben annak biztosítására, hogy az időzítés és a készség megfeleljen a projektnek. Ezt követően, ha kiválasztják, akkor bizonyos típusú képzésben részesül, hogy megtudja, hogyan gyűjtse össze és küldje be az adott projekthez szükséges adatokat.

Ez nem az Ön tipikus utazási élménye lesz, de lehetőséget biztosít egy új hely szokatlan módon történő felfedezésére.


Forrás link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok