Hogyan lehet súlyokat emelni badass láncokkal

Avatar admin | 2021.09.13. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Kép a súlyok emelésére badass láncokkal

Fénykép: Vlagyimir Gappov (Shutterstock)

Nagyon kevés dolog tűnik hűvösebbnek az Instagramon, mint egy nehéz emelés, amikor hatalmas láncok lógnak le a súlyzóról. De ezek a láncok nem csak a kinézetre valók (ha jól használod őket.) Íme, amit tudnod kell a láncok edzőteremben történő használatáról.

Nehezebbé teszik a mozgás tetejét

A láncok klasszikus használata az edzőteremben a Westside stílusú befogadja az ellenállást. Az ötlet az, hogy olyan láncokat használjunk, amelyek elég hosszúak ahhoz, hogy elérjék a padlót, amikor a mozgás tetején vagy. Aztán ahogy leereszkedik guggolásába vagy fekvenyomójába, a láncszemek halmozódni kezdenek a padlón.

A mozgás alján a tested csak igazán tartja a rúd és a lemezek súlyát, és nagyon kevés a lánc súlyát. Ahogy feláll a guggolásában (hogy egy példát említsek), egyre több súlyt vesz fel. Íme egy példa megmutatja, hogy néz ez ki:

Ez a stílusú edzés – láncokkal vagy más felszereléssel, például zenekarokkal – sok értelme volt a felszerelt erőemelés aranykorában. Egy speciális öltöny kissé megkönnyíti a guggolás alját, mivel jobban támogatja a testet ebben a helyzetben. Ez hasznos, mert az alsó a mozgás legnehezebb része. De amint feláll a guggolásból, segítség nélkül kell tovább tartania a súlyzó súlyát. A láncokkal történő emelés utánozhatja ezt az „ellenállási görbét”.

De még az olyan emelők is, akik nem versenyeznek speciális guggoló öltönyökben vagy pados ingekben, gyakran szeretnek lánccal vagy zenekarokkal edzeni. Az egyértelműség kedvéért a láncos felvonók nem helyettesíthetik a szokásos felvonókat; ezek egy lehetőség, amelyet hozzáadhat a változatossághoz.

Tehát el kell kezdeni a láncok felrakását néhány liftre? Ha játszani szeretne, az biztos. De ha a legtöbbet szeretné kihozni belőlük, olvassa el a részleteket arról, hogy mikor kell használni őket, és hogyan lehet tudni, mennyi súlyt kell hozzáadni. Íme egy útmutató a T-nation-től, bár a tanulás legjobb módja az edzőkkel vagy tapasztalt emelőkkel való beszélgetés. A megfelelő beállítás megtalálása egy kis művészet.

Alex Bromley, az erő edzője írja könyvében Csúcs erősség hogy a lánccal guggolás „egyike azoknak a mozgásoknak, amelyek nagy megtérülést nyújthatnak, ha helyesen alkalmazzák őket (és ez egy nagy„ ha ”). Az összeszerelés összetettsége és az egyenes súly és a sáv megfelelő arányainak megtalálása [or chain] a feszültség kevésbé alkalmassá teszi őket a tapasztalatlan emelő számára. ” Ennek a figyelmeztetésnek még erősebb változatát adja, amikor tanácsokat ad a fekvenyomásról, és így fejezi be: „Általában azoknak, akik megpróbálják helyrehozni szegénységi padjukat, kiegyensúlyozatlan a fizikumuk, és foglalkozni kell velük. [muscle] tömege és következetesebb műszaki beállításra van szükség. Mindezekkel foglalkozni kell, mielőtt 20 percet töltene a megfelelő zenekar megtalálásával [or chain] a súly arányához. ”

A láncok használatának egyéb módjai

Amellett, hogy a láncokat súlyzóra helyezi, előnyeit más erőnléti edzésekhez is használhatja. Itt van Brie Larson (akinek edzőjét megkérdeztükEgyébként, ha többet szeretnél az erő titkaiból), használd őket fekvőtámaszokhoz:

Figyelje meg, hogy a láncszemek nagy része a padlón van a mozgás alján, és szinte minden a talajtól a tetején. Csakúgy, mint a súlyzós emelésnél, ha más gyakorlatokhoz szeretne láncokat beállítani, akkor a hosszúsággal és a pozicionálással kell játszania, hogy megbizonyosodjon arról, hogy helyesen használja őket.

A láncok más célokra is hasznosak, ezért ha az edzőteremben vannak, ne féljen kreatívkodni. Íme egy régi fénykép Westside -ből, amely bemutatja, hogyan használtak láncokat és tányért egy szán készítéséhez, amely valószínűleg teljesen borzalmasan hangzott, amikor elhúzta:

Az otthoni edzőteremben nem használok láncokat az ellenállás elnyerésére, de van néhány rövid lánc, amelyek jól jönnek néhány más esetben. Még szánt is készítettem a húzáshoz (mielőtt megláttam volna a fenti bejegyzést) úgy, hogy egy régi gumiabroncs köré tekertem egy láncot, majd egy vonószalagot rögzítettem a lánchoz. Ez lehetővé tette, hogy súlyokat tegyek a gumiabroncsra, és húzzam körbe anélkül, hogy aggódnom kellene a vonószalag eltörése miatt.

Kis láncokat is használok, hogy súlyt adjak a kellemetlen tárgyaknak, mint pl itt, ahol több súlyzótányért láncoltam egy nagy vízforralóhoz. Láncokat is felakaszthat a nyakára testtömeg -gyakorlatokhoz, például merülésekhez vagy felhúzásokhoz. Gondoljon rájuk úgy, mint egy súlyozott mellényre, csak sokkal hűvösebben néznek ki.
Forrás link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok