Hogyan lehet szórakoztatni egy unatkozó szamár babát

Avatar admin | 2021.03.15. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció: Hogyan lehet szórakoztatni egy unatkozó szamár babát

Fénykép: Elena Stepanova (Shutterstock)

Néhány évük van, mire megkezdik az időtlen gyermekkori hagyományt, miszerint nyafognak, mennyire unatkoznak, a birtokukban lévő játékhalmok, az elolvasható könyvhalmok és a kinti szép idő ellenére. De még a csecsemők is unatkozhatnak, a maguk módján. Ez azért van, mert kíváncsi kis felfedezők, akik támaszkodnak rád, hogy segítsen nekik abban, hogy ezt elvégezzék feltárása.

A korai szülői élet egy pillanata mindig megmaradt az emlékezetemben. A fiam alig pár hónapos volt, és általában nyűgös napja volt. Úgy tűnt, hogy nem akarta tartani vagy letenni; nem akart a hátán vagy a hasán lenni. Végül egy gyermekülésbe tettem, az üveg tolóajtónk felé fordítva, ahol nézhette az esőt, és csakúgy, elégedett volt. Haver unatkozott, és valami mást akart látni.

Az ilyen általános nyűgösség jelezheti, hogy unatkoznak, akárcsak a sírás vagy a megragadó mozdulatok, amelyek jelzik, hogy meg akarnak mozdulni valami új dolog megnézésére. Kutató és pszichológiai professzor Dr. Celeste Kidd elmondja az atyának hogy a csecsemők gépeket tanulnak:

A csecsemők folyamatosan kutatják és újszerű tapasztalatokat keresnek, hogy több adatot gyűjthessenek világukról. Unatkozásuk tehát nem a lustaság, hanem a hatékony felfedezés függvénye. “Ez azt jelenti, hogy ha találkoznak valamivel, amiről már mindent tudnak, akkor elveszítik az érdeklődésüket és valami mást akarnak keresni” – magyarázza Kidd. A problémák akkor jelentkeznek, amikor nem találnak mást.

Különösen azelőtt, hogy képesek lennének feltérképezni és felfedezni a saját feltételeiket, szükségük van egy kis segítségre az új és érdekes dolgok eléréséhez. Ennek ellenére könnyű elárasztani őket, különösen, ha olyan tárgyaknak vannak kitéve, amelyeknek nincs összefüggésük – ehelyett – mondja Kidd, inkább a „részben kódolt” elemeket részesítik előnyben, amelyek kissé ismerősek. Ilyenek lehetnek például fakanál, edények és serpenyők, csészék egymásra rakása vagy műanyag tálak.

Ha néhány új trükkre van szüksége a baba szórakoztatásához, Emily Norris szülői és életmód-vlogger videója van néhány nagyszerű javaslata. Ötletei közé tartozik a buborékok fújása, hogy megnézhessék és megérinthessék őket, szenzoros palackokat hozhat létre, és felállíthatja az úgynevezett „kincses kosarakat”, amelyekben kosarat tölt be különféle biztonságos, különböző formájú és textúrájú háztartási cikkekkel, például egy szivacs, tiszta tollpor és pár különféle fedél.

Íme néhány más ötlet a szülőktől Utódok Facebook közössége a következő alkalommal a csaj unatkozik:

  • Hozzon létre egy „Montessori polcot”. „Tegyen ki négy-hat dolgot, ahol a baba maga is hozzáférhet a tárgyakhoz … Miután mászni tudott, volt egy kosara műanyag textúragolyóval, négy vagy öt fatuskó, egy fülledt vagy babás baba takaróval és egy fából készült autó . ” (Michael)
  • A csőtisztító trükk. – Régi fűszeres tartály lyukakkal és csőtisztítóval. (Erica) Ennek egy másik népszerű változata a csőtisztítók, amelyek áthatolnak a szűrőedény lyukain.
  • Pusztítson el néhány folyóiratot. – A fiam imádta a folyóiratok feltépését, mielőtt járni tudott volna; az élénk színek örültek neki a tapintási élmény mellett. ” (Kristin)
  • Újrafeldolgozott vizes palackok. – A lányoknak szoktam üres vizes palackokat adni, hogy ropogjanak. Olcsó zajkeltő, ha bírod. (Daniel)
  • Dalok ujj / test mozgással. A csoport tagja, Carrie javasolja ezt a YouTube-csatornát két gyermekkönyvtáros készítette akik dalokat és mondókákat osztanak meg: „Ez a dal az én go-to és négyéves gyerekem még most is élvezi. A csecsemőknél azonban sokkal könnyebb. ”

Ha csecsemőkről van szó, a díszes játékok rendben vannak, de a boldogságot nagy valószínűséggel úgy találják meg, hogy érzékeiket különböző színű és textúrájú mindennapi tárgyakon, valamint különféle érdekes hangokon keresztül találják meg. És ha kétségei merülnek fel, akkor a díszletváltás – legyen az egy séta a környéken, vagy egyszerűen az otthon másik szobájába költözés –gyakran elég ahhoz, hogy valami újat kínáljon nézésre, hallgatásra, megérintésre, és fedezze fel.


Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok