Hogyan lehet tartalommarketing csatornát építeni az értékesítés növelésére

Avatar admin | 2021.01.31. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Minden marketingesnek a tölcsér mellett kell élnie. Végül is miért gyártunk tartalmat? A potenciális ügyfelek generálása, az értékesítés növelése és a tekintély növelése

De ezek a dolgok csak akkor történnek meg, ha a marketing tölcsér egy munkafolyamatba kerül, amely megtervezi az ügyfél minden lépését, a tartalom felfedezésétől a konvertálásig.

A probléma az, hogy a vállalatok 68% -a nem méri az értékesítési csatornákat Értékesítési erő. De a vállalkozásoknak világos és optimalizált csatornákra van szükségük ahhoz, hogy a tartalommarketing teljesítsen és elősegítse az eredményt.

Erről fogok kitérni ebben a cikkben: bevált lépések az értékesítés növelésére és a hatékony vezetéssel tartalom marketing tölcsér.


1. Kezdje a tetején, és haladjon lefelé

Sok marketinges elköveti azt a hibát, hogy a csúcson kezd és végez. Csatorna csúcs tartalmat állítanak elő … és remélik a legjobbakat. Gondoljon arra, hogy széles hálót vet, hogy minél több halat kifogjon. De, amint a 2. lépésben látni fogja, még mindig szűrnie kell őket a legjobb fogások megtalálásához.


A csúcscsatorna tartalma blogbejegyzéseket, videókat és podcastokat tartalmaz. A legszélesebb számú felhasználót vonzzák az Ön webhelyére (később erőforrásokat gyűjt a felhasználók adatainak összegyűjtésére).

Javaslom olyan eszköz használatát, mint pl AnswerThePublic hogy minél több releváns és kontextuális témaötletet találjon. Ez növeli a tartalommarketingen keresztül előállított jó minőségű leadek számát.

Írja be a keresési kifejezést a kezdéshez. Visszatér a kérdésekhez, kifejezésekhez, összehasonlításokhoz és az Ön által megadott adatokhoz kapcsolódó egyéb kifejezésekhez.

Mentse el külön-külön a megcélozni kívánt témákat, vagy használja az exportálási lehetőséget CSV-fájl letöltéséhez.

A keresletet azonban nem csak a kiválasztott témák hajtják végre; ez az előállított tartalom minősége. A lehető legjobb benyomást kell tennie az olvasókra.

Az online szöveg esetében ez azt jelenti, hogy magas a szavak száma: A Google átlagos első oldali eredménye 1 447 szó hosszú. A hosszabb szöveg jót tesz a vállalat keresési jelenlétének, és több információt, forrást és tudást kínál az olvasók számára. Részletes tartalom biztosításával megmutatja nekik, hogy hátuk van. És ezt értékelni fogják.

Tegye tartalmát praktikussá és használhatóvá. Ne egyszerűen mondja meg az olvasóknak, hogy tegyenek valamit; mutasd meg nekik, hogyan kell csinálni. Adjon nekik eszközöket és forrásokat. Tartalmazza a részletes utasításokat és a képernyőképeket.

2. Generáljon leadeket a csatorna közepén található eszközökkel

Emlékszel a korábban használt horgász hasonlatokra? Ebben a lépésben választja el a legjobb halakat a hálótól.

A csatorna közepén lévő eszközök el vannak zárva, ami azt jelenti, hogy a látogatóknak meg kell adniuk az e-mailjüket és egyéb információkat az erőforrások fogadásához. Ezek tartalmazhatnak …

  • E-könyvek
  • Tanfolyamok
  • Sablonok
  • Útmutatók
  • Infographics
  • Fehér papírok
  • Esettanulmányok

Azok az emberek, akik extra lépéseket tesznek egy erőforrás megszerzésére, elkötelezettebbek az ipar megismerése vagy egy probléma megoldása iránt; így jobb minőségű kilátásokról van szó, és végül megtérhetnek.

Például a Marketo ingyenes sablont kínál, azzal a feltétellel, hogy a felhasználók megadják adataikat annak megszerzéséhez.

3. Csukja be az alját

Itt történik a móka! A vezetők foglalkoztak az Ön tartalmával és vállalkozásával, és most már mélyebben vannak a csatornában. Ideje bezárni.

Hogyan? Csatorna alján lévő eszközök felajánlásával.

Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb tartalomtípusokat és ajánlatokat ehhez a lépéshez.

Ingyenes bemutatók és próbák

Kinek nem tetszik valami ingyenes?

Az ingyenes demók és próbaverziók különösen hatékonyak az átalakításra, ha SaaS terméket vagy hasonló szoftvert ad el. A vezetők láthatják és megérezhetik a szoftver működését. Kísérletezhetnek az irányítópultokkal és a kezelőfelülettel, megnézhetik, hogyan halmozódnak az integrációk, és módosíthatják a beállításokat.

Jól felismerhetik, hogy a szoftver hasznára válik az üzletüknek, és így átalakul.

Webes szemináriumok

A webes szemináriumok gyorsan a vizuális tartalom egyik legelterjedtebb formájává válnak. Valójában, A B2B vásárlók 76% -a az elmúlt 12 hónapban webináriumokat használt a vásárlási döntések kutatásához.

Használjon olyan platformot, mint a Zoom a webes szemináriumok fogadásához. Akár 100 videó résztvevő számára lehetővé teszi a testreszabható márkajelzést és az intuitív vezérlést. A tervek 100-10 000 csak megtekintésre alkalmas résztvevő között mozognak.

Tanfolyamok

Az online oktatás virágzik: Az e-learning ipar várhatóan eléri a piac méretét 240 milliárd dollár 2023-ig.

Online tanfolyamok nagyszerű eszközöket kínálnak kilátásokra a tölcsér alján. Képezze őket a szolgáltatásaival összhangban lévő releváns készségekre és folyamatokra.

Ha például egy AI SaaS terméket forgalmaz, a mesterséges intelligencia megvalósításával történő időskálázás és időmegtakarítás megtanítása tökéletes lehetőséget kínál a megoldás értékesítésére.

Sikertörténetek

Esettanulmányok és ajánlások a leghatékonyabb eszközök a potenciális ügyfelek konvertálására és a velük szembeni bizalom kiépítésére, mert láthatják, hogy mások, mint ők, használják az Ön termékét vagy szolgáltatását, és sikeresek lesznek. Megtanulják a veled való együttműködés folyamatát, az árképzést, és ami a legfontosabb, az eredményeket. Mutassa be a pontos számokat és százalékokat, hogy a sikertörténetek minél hitelesebbek legyenek.

HubSpot kiváló példát kínál. A weboldalon esettanulmányok találhatók, amelyek az ügyfelek sikertörténeteinek részletezésére szolgálnak.

Valamennyi esettanulmány hasonló formátumot használ arra, hogy elmagyarázza, kik az ügyfelek, milyen problémákat tapasztaltak, és hogyan oldotta meg ezeket a problémákat a HubSpot.

* * *

Nem azért készítünk online tartalmat, hogy webhelyeink vonzónak tűnjenek. Sokkal nagyobb célt szolgál. A megfelelő tartalommarketing-terv elősegítheti cége gyarapodását, de ennek a tölcsérrel kell kezdődnie és véget érnie, különben csak sötétben fényképez.


Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok