Hogyan használhatjuk a jutalom e-maileket a jutalom program javításához

Avatar admin | 2021.01.29. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

Mindenki azt akarja érezni, hogy megbecsülik és elismerik, és az ügyfelek sem különböznek egymástól. A hűségprogramok ösztönzik az elkötelezettséget és jutalmazzák leghűségesebb rajongóit, mindezt az értékesítés növelése és a megtartás növelése mellett.

Bár a jutalmazási program kidolgozásának számos mozgó része van, a robusztus ügyféllojalitási e-mail stratégia használata hosszú utat jelenthet.

Milyen jutalom e-mailek tehetnek az Ön számára

A jutalom e-mailek olyan üzenetek, amelyek naprakészen tartják az ügyfeleket az Ön hűségprogramjával kapcsolatban. Az e-mail hűségprogram segíthet:

  1. Növelje a bevételt folyamatos értékesítéssel a meglévő ügyfeleknek. Az ügyfelek 46% -a a hűségprogram miatt növelni fogják a vállalatnál fordított kiadásaikat.
  2. Megtartani az ügyfeleket célzott elkötelezettség révén. A fogyasztók 87% -a nyitott fióktevékenység megosztása adatokat, ha ez személyre szabottabb jutalmakhoz vezet.
  3. Növelje a közönségét, mivel négyből három fogyasztó nagyobb valószínűséggel ajánlja jó hűségprogrammal rendelkező márka.

A jutalom e-mailek a hűségprogram alapvető, de egyedülálló eleme. Nagyon sok van tervezés és infrastruktúra olyan munka, amelynek meg kell történnie, hogy hűségprogramja elinduljon. Ha azonban vállalatának van jutalmazási programja, akkor e-mailek segítségével erősítheti a hatást.

hűségprogram tippek jutalmazza az e-maileket

A hűségprogramján belül a jutalom e-mailjei kritikus fontosságúak:

  • Az ügyfelek oktatása a hűségprogramról
  • Üdvözöljük őket a programban, és tudatjuk velük, mi következik
  • Az ügyfelek ösztönzése arra, hogy használják ki jutalmaikat
  • A pontszerzés új módjainak bemutatása
  • Exkluzív ajánlatok és kampányok megosztása
  • Célzott kampányok küldése a fióktevékenység alapján

Érdekesen hangzik? Fedezzünk fel példákat saját hűséges e-mail kampányainak inspirálására.

8 hűségprogram e-mail példa, amelyekből tanulhat

Hűségprogram meghívó

Az első pont az ügyfélhűségben életciklus amelyekhez felhasználhatja az e-maileket, új közösségtagokat szerez. Valószínűleg regisztrációs CTA-val rendelkezik hűségprogramjához az egész marketingcsatornán, webhelyen és alkalmazásban.

De ha regisztrációs e-mailt küld a meglévő ügyfeleknek, növelheti az elkötelezettséget a már létrehozott kapcsolatok kihasználásával.

Hűségprogramjuk bemutatásához Loeffler Randall exkluzív bónuszt kínál a regisztrációhoz. Az e-mailnek időfüggő megállapodása van, és azt is felvázolja, hogy mire számítsunk utána. A bevezető e-mailek tökéletes hely a jutalompontok megszerzésével és felhasználásával kapcsolatos elvárások megfogalmazására.

Loeffler Randall jutalom e-mailek példa

Automatizálja

Az Ön hűségprogramja üdvözlő e-mail körültekintéssel lesz a legnagyobb esélye a sikerre szegmentálás. Ahelyett, hogy robbantaná az e-mailt mindenkinek, kezdje el elküldeni az üzenetet már elkötelezett felhasználóknak vagy ismételt ügyfeleknek. Te is dinamikusan frissítse a tartalmat hogy az egyes szegmensek érdekeinek vagy céljainak megfeleljen.

Üdvözöljük a VIP programban

Minden új hűségprogram-tag megérdemli a meleg fogadtatást! A csoportba történő beiktatásukhoz szükséges e-mailben meg kell ismételni a jutalmakat és a várható kommunikációt. Ha egy személy leíró e-mailen keresztül jelentkezik be a programba, módosíthatja az üdvözlő üzenetet úgy, hogy az ne legyen felesleges.

Az üdvözlő e-mailek azonban tökéletesek azok számára, akik az Ön webhelyén vagy alkalmazásán keresztül regisztrálnak.

Például a Taco Bell az alkalmazásán keresztül jutalmazási programot futtat, és regisztrációkor üdvözlő e-mailt küld. Felsorolja, hogy mit tehet az alkalmazáson belül a rendelés megkönnyítése érdekében, és kitér arra, hogyan lehet pontokat szerezni és beváltani. Van egy animáció is, amely azt mondja, hogy a Taco Bell ezentúl e-maileket és értesítéseket küld.

Taco Bell jutalom e-mail példa

Automatizálja

Különböző hűségprogram-jellemzők vagy jutalmak csábítóbbak lehetnek a különféle emberek számára ügyfélszegmensek. Ebből adódóan, A / B tesztelés a listán szereplő üdvözlő e-mailek segíthetnek az ideális helyzetmeghatározásban. A kiváltott munkafolyamatok segítségével különböző üdvözlő e-maileket is küldhet, attól függően, hogy az ügyfél hogyan regisztrált.

Exkluzív ajánlatok

A hűségprogram szórakozásának része exkluzív ajánlatok és juttatások kínálása. Kedvezményes e-mail küldése vagy több pont megszerzésének módja ösztönözheti az értékesítést.

Starbucks ezt úgy teszi, hogy kihívást jelent a tagok jutalmazására. Kereshetnek további pontokat, de csak ha öt Frappuccinot vásárolnak egy meghatározott dátum előtt. Egy adott feladat elvégzése növelheti az értékesítést vagy az elkötelezettséget egy adott termékkel, és több művelet igénylése segíthet új szokás kialakításában.

Automatizálja

Ha együttműködik más marketing vagy értékesítési csapatokkal, az e-mailt használhatja meghajtóként a konkrét kezdeményezésekhez. Létrehozhat egyszeri kampányokat, hogy ösztönözze az elemekkel való elkötelezettséget, és megcélozhatja azokat a felhasználókat, akik korábban érdeklődést mutattak.

Születésnapi és évfordulói juttatások

Mindenkinek van olyan születésnapja, amelyen exkluzív ajánlatokat küldhet. Ha nincsenek ügyfelei születésnapi adatai, akkor az első vásárlás évfordulóján használható jutalom e-maileket is használhatja.

A születésnapi e-mailek szórakoztatóak, és csábító ajándékokkal kell rendelkezniük. Néhány vállalat számára ez kedvezmény vagy exkluzív termék. Metróazonban sütivel ünnepel. Az e-mail közvetlen (és ki tud ellenállni egy óriási süti képének?), És megmondja az ügyfeleknek, hogyan kell beváltani az ajánlatot.

Metró jutalom e-mail példa

Automatizálja

Akár az ügyfelek születési dátumát, akár az egész hónapot ünnepli, az automatizált e-mail szekvenciák autopilótára teszik a bulit. Ha nem gyűjti a születésnapi információkat, hozzon létre egy eseményt, amikor először vásárolnak, majd pontosan egy évvel későbbre időzítse a jubileumi e-mailt.

Gamify és verseny

Mivel hűségprogramjának a legnagyobb rajongói vannak, felhasználhatja ezt a közönséget, hogy megismerje az ügyfelek preferenciáit. A futó versenyek létrehozzák a felhasználók által létrehozott tartalmat, vagy visszajelzéseket kapnak a stratégia irányításához.

Feladható ezt a taktikát használta azzal, hogy az ügyfelek szavaznak a kedvenc üdülési kártyájukra, hogy esélyt nyerjenek 150 dollár ingyenes termékre. Az ügyfelek visszajelzései révén a vállalat megismerheti a várhatóan a legjobban eladható termékeket, és társadalmi bizonyítékot teremthet a „legjobb minősítésű” kártya körül.

Automatizálja

A versenyek és játékok javítják az elkötelezettséget, így stratégiai módon felhasználhatja őket a felhasználói szegmensekkel való együttműködésre. Létrehozhat például versenyeket, ha többet szeretne megtudni a pszichográfiai szegmens. Ezután a kampányelemzés és az eredmények segítségével tájékoztassa más marketingstratégiáit.

Hivatkozási kódok

Korábban írtunk róla utaló e-mailek, de célszerű elküldeni a hivatkozási kódokat a hűségprogram tagjainak. Frissítheti ezeket a hivatkozási e-maileket, hogy tartalmazzanak kizárólagos hivatkozási kódokat vagy ajánlatokat. Mivel ezek az Ön legelkötelezettebb ügyfelei, szeretné, hogy a program még prémiumabb legyen.

MeUndies kedvezményes kódot kínál az új ügyfelek számára, és 20 dolláros készpénzvisszafizetést kínál a referernek. A vállalat egyszerűen megmagyarázza a jutalmat, és van egy merész CTA gomb, amellyel most léphet.

Automatizálja

Az ajánlói jutalom e-mailjei akkor működnek a legjobban, ha elküldi azokat olyan ügyfeleknek, akik elkötelezettek és valószínűleg minőségi leadeket hoznak. Nak nek automatizálja a hivatkozó e-maileket, beállított egy olyan eseményt, amely magas szintű elkötelezettséget jelent, például ismételt vásárlásokról vagy gyakori bejelentkezésről.

Emlékeztető a beváltásra

Előfordul, hogy az ügyfeleknek egy kis emlékeztetőre van szükségük, és az e-mailek tökéletesek a hűségprogram-bökések küldéséhez. A hűségprogram adatainak beírása az e-mail marketingbe egy olyan eszközzel, mint a A folyadék megkönnyíti az időben történő automatizálást.

Chipotle e-mailt küld, amikor az ügyfelek új jutalmat szereznek, és arra ösztönzi őket, hogy jelentkezzenek be a fiókjukba, hogy lássák és beválthassák azt. Az e-mail arra is felszólítja az ügyfelet, hogy töltse le a mobilalkalmazását, ezáltal az e-mailes marketing meghajtóvá válik többcsatornás elkötelezettség.

Chipotle jutalom e-mail példa

Automatizálja

Az emlékeztető e-maileket össze kell kapcsolni a hűségprogrammal, hogy időben elküldhessék őket. Te is triggerek beállítása további emlékeztető e-maileket küldenek, ha a jutalmat nem igénylik.

Újracsatlakozás

Ha a hűségprogram tagjai elhallgattak, fontolja meg újbóli elkötelezettség elküldését vagy winback kampány. Emlékeztesse a felhasználókat a jutalmakra, vagy ösztönözze őket a visszatérésre.

Az At Home küldött egy e-mailt, amelyben tudatta a korábbi tagokkal, hogy a „jutalmak csak tovább terjedtek”. Noha nem részletezték az e-mailt, az e-mail másik oldalán új ösztönzők voltak teljes körűen tagolva. Emlékeztetőül dinamikusan bevonták a címzett preferált üzletét is.

At Home jutalom e-mail példa

Automatizálja

Dinamikus tartalom lehetővé teszi, hogy az ügyfelek által megvásárolt tárgyakat, az általuk elfoglalt tartalmat vagy boltokat vásároljon. Az újbóli elkötelezettségű e-mail személyre szabása nagyobb valószínűséggel javítja memóriájukat és visszacsábítja őket, mint egy általános robbanás.

A hűségprogram bevált gyakorlatai

Legyen rugalmas a jutalmakkal

Ha a jutalmazási program túl merev, akkor kezd elveszíteni vonzerejét. Képzelje el például, hogy van rendelése egy étteremben, amelyet gyakran választ, és pontokat keres. De akkor csak egy nagyon specifikus ételre válthatja be a pontokat, amelyek nem érdeklik. Nem szórakoztató!

Bizonyos szinteken lehetnek jutalomkategóriák, például Starbucks igen, de ennek ellenére rugalmasnak kell lenniük.

Hozzon létre elköteleződési szinteket

Egy másik népszerű hűségprogram-kiegészítés az elköteleződési szintek. Amint az ügyfelek többet költenek és elköteleződnek, feljebb lépnek az Ön programjának rangján, és új előnyöket kapnak. Ennek a folyamatnak a kijátszása ad az izgatott ügyfeleknek törekedni.

Például minden egyes elköltött dollár több ponttal egyenlő, amikor az ügyfél felmegy az Elf „Beauty Squad” sorába.

Használja az aktivált e-maileket és üzeneteket az elkötelezettség fokozásához

Minden ügyfél egyedülálló, és az e-mail automatizálás segítségével egyedi készítésűnek érezheti marketingjét. Szegmentálja a felhasználókat tevékenységi szintje, érdeklődési köre és korábbi vásárlásai alapján, és dinamikus tartalmat hozhat be.

Amikor használja Folyadék a csatlakozáshoz hűségprogramját egy olyan marketing automatizálási szolgáltatáshoz, mint a Vero, létrehozhat indítókat célzott e-mailek tömeges küldéséhez.

Liquid Vero dinamikus tartalom

Növelje a programot leányvállalataival vagy partnereivel

Ha bővíteni szeretné hűségprogramjának elérhetőségét vagy hatását, fontolja meg a partnerség felállítását. A hűségprogram kapcsolt vállalkozásai vagy partnerei összekapcsolják a kapcsolódó márkákat, hogy egyedi és releváns jutalmakat kínáljanak az ügyfeleknek.

Például, Wyndham Jutalmak együttműködik a légitársaságokkal, hogy az ügyfelek beválthassák a szállodai pontokat a légitársaság mérföldjeire.

Tervezzen gyönyörű e-maileket

Segítsen csapatának nagyszerű megjelenésű és nagyon vonzó e-maileket juttatni minden eszközre kódsor megírása nélkül.

Indítson ingyenes próbaverziót

A Wyndham légitársaság mérföldes jutalommal járó e-mail példa

Tekintse át az iparági programokat

A hűségprogram e-mailjei nagyszerű módja a jutalomprogram hatékonyságának növelésére. Az üzenetek küldéséhez azonban hűségprogramra van szükség. Ha vállalatának még nincs hűségprogramja, olvassa el ezeket az iparági specifikus útmutatásokat:

Ön és e-mail csapata nem tudja a vállán viselni a hűségprogram teljes súlyát, de lendületet adhat neki. Személyre szabott, kiváltott e-mailekkel növelheti elkötelezettségét a jutalmazási programon belül.

Szeretne többet megtudni arról, hogy miként válhat az e-mail cége marketinghősévé? Nézze meg útmutatónkat megtartó marketing stratégiák, amelyek növelik a bevételt.


Source link


14 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok