Hogyan szerezhet nagybetűs kulcsot Chromebookjára

Avatar admin | 2021.03.23. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

chromebook caps lock kulcs
Joe Fedewa

A Chromebookok billentyűzetkiosztása nagyon eltér a többi számítógépétől. Vannak speciális gombok, amelyek webböngészésre irányulnak, de a legnagyobb különbség a Caps Lock billentyű. Inkább nincs. Szerencsére ezen változtathat.

A Chromebookok dedikált keresési kulccsal rendelkeznek a legtöbb billentyűzet helyén Caps Lock billentyű. Ha megnyomja, megjelenik egy keresősáv, amely az eszközön található alkalmazásokban és fájlokban, valamint az interneten kereshet.

A Caps Lock alapértelmezés szerint engedélyezhető az ALT + Search billentyűkombinációval. De ha gyakran használja a Caps Lock alkalmazást Chromebookján, érdemes megkönnyítenie. A Chrome OS lehetővé teszi a Keresés gomb (és más kulcsok) műveletének újradefiniálását.

Először kattintson a polcon lévő órára a Gyorsbeállítások panel megjelenítéséhez. Ezután válassza a fogaskerék ikont a Beállítások menü megnyitásához.

nyissa meg a Gyorsbeállításokat, és koppintson a fogaskerékre

A Beállítások alkalmazásban lépjen az „Eszköz” szakaszra.

eszköz szakasz

Most válassza a „Billentyűzet” lehetőséget az „Eszköz” fejléc alatt.

válasszon billentyűzetet

Itt látni fogja, hogy a Chromebook billentyűzetén több billentyű viselkedését is megváltoztathatja. Ami jelenleg érdekel, a „Keresés”. Kattintson a legördülő menüre.

kattintson a keresési kulcs legördülő menüjére

Válassza a menü „Caps Lock” menüpontját.

válassza a Caps Lock lehetőséget

A Keresés gomb mostantól hagyományos Caps Lock billentyűként fog működni. Egyszerűen nyomja meg a Caps Lock bekapcsolásához, majd nyomja meg újra a kikapcsoláshoz. A keresési funkció használatához most ki kell választania az Indító gombot a Chromebook polcán.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Caps Lock története: Miért létezik a Caps Lock billentyű?

Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok