Hogyan találhatja meg családját és barátait a Google Maps használatával

Avatar admin | 2021.03.06. 77 Views 0 Likes 0 Ratings

77 Views 0 Ratings Rate it

Google Maps alkalmazás logója okostelefonon
BigTunaOnline / Shutterstock

A Google Maps nyugalmat adhat Önnek, ha szeretteit illeti. Legyen szó iskoláskorú gyermekről vagy idős családtagról, a Google Térkép segítségével megkeresheti családja vagy barátai tartózkodási helyét.

Tartsa lépést gyermekeivel azzal, hogy meglátja, mikor érkeznek haza, vagy jelentkezzen be egy közeli barátjához, aki utazik. A Google Maps online vagy mobileszközön keresztül láthatja, hogy hol vannak, amikor aggódik.

Kérjen barát vagy családtag helyét

A valós idejű helyek megosztásához Ön és kapcsolattartója között mindkettőnek szüksége lesz a Google Maps mobilalkalmazásra. Letöltheti Android vagy iPhone ingyen. Arra is hajlandónak kell lennie, hogy legalább egyszer megossza saját tartózkodási helyét a kapcsolattartóval. Ez a labda gurul, hogy kérje a helyét.

Nyissa meg mobileszközén a Google Maps alkalmazást a helymegosztás megkezdéséhez. Lehetséges, hogy módosítania kell a beállításokat az engedélyezéshez helymeghatározó szolgáltatások a Google Maps számára ha felszólítják.

Koppintson az alkalmazásablak jobb felső sarkában található profilfotójára vagy kezdőbetűjére, és válassza a „Helymegosztás” lehetőséget.

Koppintson a Menü elemre, és válassza a Helymegosztás lehetőséget

Ha még soha nem osztotta meg tartózkodási helyét a Google Térképen, akkor meg kell osztania a helyszínt a kapcsolattartóval, mielőtt kérheti a helyét. Koppintson az „Új megosztás” elemre.

Koppintson az Új megosztás a Google Térképben elemre

Névjegy kiválasztása előtt a legördülő mezőben válassza ki az időkeretet. tudsz ossza meg tartózkodási helyét egy bizonyos ideig vagy amíg ki nem kapcsolja.

Válasszon egy időkeretet a tartózkodási hely megosztásához

Ezután válassza ki a kapcsolattartót, vagy görgessen jobbra, és érintse meg a „Tovább” elemet az összes névjegy megtekintéséhez. Válasszon egyet, és koppintson a „Megosztás” elemre.

Válasszon egy névjegyet, és koppintson a Megosztás elemre

Miután megosztotta tartózkodási helyét, kérheti, hogy kapcsolattartója ossza meg velük a sajátját. Válassza ki a névjegyet, majd koppintson a „Kérés” elemre.

Érintse meg a kapcsolattartó helyének kéréséhez

Megjelenik egy üzenet, miszerint az e-mail címét megosztják velük, és dönthet úgy, hogy a jövőben letiltja ugyanezt az üzenetet. Érintse meg itt a „Kérés” elemet is.

Érintse meg a Kérés gombot a megerősítéshez

Ha korábban megosztotta valakivel a tartózkodási helyét, akkor a Helymegosztás ablak alján megjelenik. Innen újra megoszthatja velük a helyét, vagy egyszerűen megkérheti, hogy osszák meg velük a sajátjukat.

Koppintson az alján lévő névjegyre, válassza a „Kérelem” lehetőséget, majd a következő ablakban érintse meg még egyszer a „Kérés” elemet.

Érintse meg a kapcsolattartó helyének kéréséhez

A kapcsolattartója megteszi értesítést kap a Google Térképről és e-mailben kérte, hogy osszák meg tartózkodási helyüket.

Értesítés a helykérésről a Google Térképen

Keressen valakit a Google Maps segítségével

Miután valaki beleegyezett abba, hogy megosztja veled tartózkodási helyét, könnyedén megtalálhatja őket a Google Térképen mobileszközén vagy online.

Keressen valakit a mobilon

Nyissa meg a Google Térképet mobileszközén, koppintson a profilfotójára vagy a kezdőbetűre a jobb felső sarokban, és válassza a „Helymegosztás” lehetőséget.

Alul láthatja azokat a névjegyeket, akik megosztják veled tartózkodási helyüket. Koppintson a tartózkodási helyük részleteinek megtekintéséhez, útbaigazításhoz, vagy egyszerűen megtekintheti a helyüket a térképen.

Koppintson egy névjegyre, ha meg szeretné tekinteni őket a térképen

Keressen valakit online

Irány ide Google térkép online és jelentkezzen be. Kattintson a háromsoros menü gombra a bal felső sarokban a keresőmező mellett, és válassza a „Helymegosztás” lehetőséget.

Kattintson a Menü elemre, és válassza a Helymegosztás lehetőséget

Válassza ki azt a névjegyet, aki megosztja veled tartózkodási helyét. Látni fogja, hogy fényképük vagy kezdőbetűik megjelennek a térképen, a bal oldali tartózkodási helyük címével együtt.

Kattintson a névjegyre, ha meg szeretné tekinteni őket a térképen

Valaki elrejtése a Google Térképen

Annak ellenére, hogy valaki megosztotta veled tartózkodási helyét, ez még nem jelenti azt, hogy folyamatosan a térképen szeretné látni. Talán már tudod, hogy biztonságban vannak, és most meg akarsz nézni valakit. Szerencsére elrejthet egy névjegyet a térképen, ha úgy tetszik.

Valaki elrejtése a mobilon

Menjen vissza az alkalmazás Helymegosztási képernyőjére: koppintson a profilfotójára vagy a kezdőbetűre és a „Helymegosztás” elemre. Válassza ki az alján azt a névjegyet, amelyet el akar rejteni a térképről.

Koppintson a három pontra a helyük jobb felső sarkában, és válassza a „Rejtés [Name] Térképből. ”

Koppintson a három pontra, majd a Hide From Map elemre

Névjegy elrejtéséhez koppintson a partnerre a helymegosztási lista alján. Amikor a tetején megjelenik az üzenet, amely tudatja Önnel, hogy rejtve vannak, koppintson az „Elrejtés” elemre.

Érintse meg az Elrejtés elemet a névjegy térképen való megjelenítéséhez

Elrejt valakit online

Menjen vissza a Google Maps online Helymegosztás területére a Menü> Helymegosztás menüpont segítségével.

Válassza ki az elrejteni kívánt névjegyet, és kattintson a neve alatt a „Térkép elrejtése” gombra. Ez eltávolítja a fényképüket vagy a kezdőbetűket a térképnézetből, bár továbbra is megjelennek a helymegosztási listáján.

Kattintson a Térkép elrejtése elemre

A partner elrejtéséhez vigye az egérmutatót a neve fölé a helymegosztási listában, majd kattintson a „Megjelenítés a térképen” elemre.

Kattintson a Megjelenítés a térképen elemre

Ha nem szeretné látni a névjegyek helyét teljesen és a jövőben, lehetősége van letiltani őket. Ellenkező esetben várja meg a megosztás időkeretének lejártát, vagy remélje, hogy úgy döntenek, hogy leállítják veled a helyük megosztását.

Tudod, mit mondanak, a megosztás gondoskodás! Tehát, ha be akar jelentkezni egy kedvesére, hogy megbizonyosodjon arról, hogy otthon vagy a rendeltetési helyén van-e, tegye a Google Maps szolgáltatásait dolgozni.
Source link


77 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok