Hogyan támogathatja transznemű gyermekét

Avatar admin | 2021.03.19. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Ha gyermeke transzneműként jelenik meg önnél, akkor az első dolog szülőként kell tennie az, amit remélhetőleg egész gyermekkoruk alatt végeztetek – adjátok át szeretetüket és támogatásukat irántuk és azok iránt, akik ők. Annak kiderítése, hogy ez a szeretet és támogatás hogyan néz ki és hogyan hangzik, mégis az, ahol néhány szülő megbotlik.

Szóval beszéltem Dr. Diane Chen, a chicagói Lurie Gyermekkórház gyermekpszichológusa és viselkedés-egészségügyi igazgatója a Serdülők és Fiatal Felnőttek Orvostudományának Családi Osztályán arról, hogy a szülők miként tudják a legjobban támogatni transznemű gyermekeiket.

A kezdeti beszélgetés

Ha gyermeke megosztja veletek, hogy transznemű, akkor a legjobb választ adhatja meg neki az első megköszönni nekik, hogy megosztották ezt veled és fejezze ki szeretetét, hogy kik ők, tekintet nélkül nemi identitásukra.

„A legfontosabb darab az, hogy eljuttasd a gyerekhez, hogy szeretik bárkiért, aki ebben a pillanatban van, [and] kik ők öt év múlva vagy 10 év múlva ”- mondja Chen. “Mondja el a szeretet és a támogatás következetességét …, hogy a támogatás ne legyen az identitáshoz kötve.”

Azt mondja, a szülők gyakran sajnálják, hogy hogyan reagálnak az első beszélgetés során, mert bár egyes szülők régóta gyaníthatják, hogy gyermekük transznemű, sok más szülőt meglep az információ. És ez a meglepetés arra ösztönözheti őket, hogy mondják ki: „Biztos vagy benne?” vagy “Úgy tűnik, hogy ez a semmiből jött”, vagy “Talán ez csak egy szakasz.” Ha ez a helyzet, Chen szerint soha nem késő a tanfolyam-javítás és újra leülni a gyerekkel.

Amikor ezt megteszi, ismerje el kezdeti meglepetését, valamint azt a bátorságot, amelyre szüksége volt ahhoz, hogy elkezdhessék ezt a beszélgetést veled. Bocsánatot kér, amiért nem tudta, hogyan lehetne jobban támogatni őket ez idő alatt, és kezdje elölről. Az egyik legrosszabb dolog, amit egy szülő tehet (természetesen a teljes elutasítás mellett) az, hogy úgy tesz, mintha a beszélgetés soha nem történt volna meg, vagy várja a gyermek hogy újra előhozza.

“A serdülők azt mondják:” Nos, többször próbáltam kijönni a szüleimhez, és itt többféle módon próbálkoztam “- mondja Chen. – Nem mindig ment a tervek szerint, de aztán mégis [the parents] soha nem körözött vissza. Ezért mindig arra biztatom a szülőket, ha úgy érzik, hogy lemaradtak arról a hajóról, jöjjenek vissza, és beszélgessenek gyermekükkel.

Kövesse példájukat

A transznemű gyermekek életkoruktól, fejlődési stádiumuktól és személyiségüktől függően különböző dolgokra vágynak vagy kellenek. Tehát, ha nem biztos abban, hogy pontosan hogyan támogatja őket, akkor kezdje azzal, hogy egyszerűen követi a vezetést. Chen azt mondja, hogy egy gyermek, aki transzneműként jelenik meg, és általában boldognak tűnik – észrevehetetlen tanulmányi, társadalmi, érzelmi vagy viselkedési változások nélkül -, egyszerűen csak támogatja őket és hagyja, hogy olyanok legyenek, amilyenek. Ha helyette ezen területek bármelyikén küzdenek, lehetnek más beavatkozások, amelyek előnyösek lennének számukra.

“Nem akarjuk a gyereket társadalmi átmenetre kényszeríteni, ha nem erre készülnek, vagy amire vágynak, mert ez önmagában is megterhelő lehet” – mondja. “Úgy gondolom, hogy minden bizonnyal hasznos lehet, ha a szülők beszélnek gyermekeikkel a számukra elérhető lehetőségek széles skálájáról.”

Tehát, ha egy gyermek, akit születéskor nőnek jelöltek ki, azt mondja szüleinek, hogy fiú, akkor a szülő erre válaszolhat: „Oké, akkor mit jelent ez az Ön számára?” utólagos kérdésekkel arról, hogy jól érzik-e magukat a jelenleg használt névvel, és hogy továbbra is érzik-e magukat a névmásokkal, vagy különféle névmásokat szeretnének használni.

A szülők beszélhetnek gyermekeikkel arról, hogy milyen változtatásokat szeretnének végrehajtani otthon, szemben az iskolával, vagy a nagyobb családdal vagy barátaikkal – az ilyen típusú beszélgetések segíthetnek a szülőknek kitalálni, hogy gyermekük milyen átmenethez kapcsolódó támogatást keres.

A gyermek életkorától és fejlődési stádiumától függően lehetnek olyan orvosi beavatkozások is, amelyek elősegíthetik a nemi diszforia megelőzését is, mondja Chen. Beszélnie kell az egészségügyi szakemberekkel ezekről a lehetőségekről, amelyek már a pubertás kezdetén elkezdődhetnek.

Ha a gyereked nem jött ki hozzád

Néhány szülő gyermekkorában látott nyomai alapján gyaníthatja, hogy gyermeke transznemű, vagy pépp azért különféle nemi kifejezésekkel kísérleteztek – de a szülő nem biztos, hogy biztos benne, hogy (vagy hogyan) foglalkozzon velük. Chen azt mondja, hogy a szülő hogyan folytassa tovább, részben az adott gyermektől függ.

“Azt hiszem, a szülők a saját gyermekeik szakértői” – mondja. – Van egy gátoltabb, temperamentumosan félénk gyermeke, aki talán nem lesz olyan határozott, ha hozzád jön? Vagy van az a gyerek, aki … általában azt mondja, ami a fejében jár?

Még az a nyolc év, amióta Chen elkezdett dolgozni ezen a területen, azt mondja, hogy egyre több olyan, minden korosztály számára elérhető könyv szól, amelyek különféle nemi identitással és kifejezéssel rendelkező karaktereket tartalmaznak, amelyek segíthetnek ase beszélgetések. De van egy olyan egyensúly is, amelyet a szülőknek meg kell próbálniuk találni.

“Azt akarja, hogy gyermeke tudja, hogy biztonságos, ha a nemmel olyan módon foglalkozik, hogy az neki kényelmes legyen, de nem akar nyomást gyakorolni a gyermekre, hogy kitalálja, mi a nemi identitása” – mondja. “Azt hiszem, hogy ez a fontos emlékezetes darab – csak azért, mert a gyermek nemi szempontból kiterjedő vagy nemenként eltérő magatartást tanúsít, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy transznemű, vagy végül transzneműnek vallja magát. Tehát szerintem az is fontos, hogy teret engedjünk a gyerekeknek a felfedezéshez anélkül, hogy megpróbálnánk a gyerekeket dobozokba rakni. ”

További források

Minden, amit itt megbeszéltünk, valójában csak a családi utazás kezdete, és jó eséllyel szilárd forrásokra és támogatásra lesz szüksége a továbbiakban. Íme néhány szervezet és könyv a kezdéshez:

És végül jó ötlet kérdezzen körül, és keressen egy helyi támogató csoportot, amely kapcsolatba lépne a környéken élő többi szülővel, és lehetőséget biztosítana gyermeke számára, hogy más nemi vagy transznemű fiatalokkal találkozhasson. Kezdheti azzal, hogy megkeresi a PFLAG fejezet a közelében.


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok