Az autó fényszóróinak beállítása

Avatar Gadam | 2021.04.18. 34 Views 0 Likes 0 Ratings

34 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a kocsi fényszóróinak beállításához című cikkhez

Fénykép: Virrage Images (Shutterstock)

Bár lehet, hogy nem így gondolkodunk rajta az olajcsere, a jármű fényszóróinak megfelelő beállításának biztosítása a rutinszerű karbantartás fontos része. Ha egy (vagy két) fényszóró rossz irányba mutat, nemcsak megnehezíti az út és a környezet látását, amikor sötétben vezet – ez más járművezetők számára is biztonsági szempont.

Valószínűleg abban a helyzetben voltál, hogy valaki rosszul beállított fényszórói közvetlenül a szemedbe világítottak, ideiglenesen megvakítva. Nos, nem akarod ezt mással megtenni. Ban ben cikk a The Drive-hoz, Chris Teague végigvezeti velünk, hogyan állítsuk be autóunk fényszóróit otthon. Itt van, amit tudni kell.

Miért nem maradhatnak csak a fényszórók a helyükön?

Teague szerint egy bizonyos ponton minden járműnek be kell állítania a fényszóróját – beleértve azokat is, amelyek divatos tulajdonságokkal rendelkeznek – például képesek lesznek mozgatni a fényszórók helyzetét az autóból. Lényegében, Magyarázza, a fényszórók a normál mindennapi vezetési körülmények miatt kiesnek az igazításból, például az egyenetlen felületek, az út dudorai – ilyesmi.

A fényszórók beállítása otthon

Természetesen a jellemzők a jármű gyártmányától és modelljétől függenek, de itt van egy (nagyon) gyors és egyszerű összefoglaló, Teague jóvoltából:

Be kell állítania a fényszóró egységeket, amelyek a jármű orrának két oldalán vannak elhelyezve és felszerelve. A modern fényszóróházak külön vannak a jármű karosszériájától, és csavarokkal vannak felszerelve. A fényszóróegységeken vannak beállító csavarok is, amelyek lehetővé teszik a függőleges és vízszintes beállítást. A falon rögzített pontot használva a jármű tulajdonosai a beállító csavarok és néhány egyszerű mérés segítségével irányíthatják fényszóróikat.

Nem, ezek nem a teljes utasítások – el kell olvasnia teljes cikkét azoknak, és sok a lépés. De szokás szerint az utasításai világosak és könnyen követhetők azok számára is, akiknek minimális tapasztalata van az autókon.


Forrás link


34 Views 0 Ratings Rate it