Hogyan tarthatja Venmo-fiókját bizalmasan és biztonságosan [Updated]

Avatar admin | 2021.07.27. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Kép a Venmo-fiók privát és biztonságos megőrzéséhez című cikkhez [Updated]

A Venmo kényelmes, de az alkalmazás adatvédelmi kockázatokkal jár, ha nincs megfelelően beállítva. Szerencsére Venmo az a mobilalkalmazás új dizájnjának bevezetése ennek az alkalmazás használatának kevésbé kellene adatvédelmi problémát tennie.

A legjelentősebb változás a hírhedt Globális hírcsatornán történt: a Venmo teljes mértékben meghúzta. Így van – az alkalmazás megnyitásakor már nem látja az idegenek közötti véletlenszerű tranzakciók hosszú listáját. Még mindig létezik egy „közösségi” hírcsatorna, amely felsorolja az összes közelmúltbeli nyilvános tranzakciót, amelyet barátaid végeznek, de ez kevésbé tolakodó, mint a globális hírcsatorna.

Pillanatkép a Venmo alkalmazás új, globális takarmány nélküli kezdőképernyőről.

A globális hírcsatorna elvesztése győzelmet jelent a magánéletre gondolkodó felhasználók számára, de az áttervezésnek még mindig vannak más kérdései nem cím.

Például az új alkalmazás továbbra is automatikusan összekapcsolja Facebook- és telefonos kapcsolatait. És a felhasználók továbbra is kereshetnek és megtekinthetnek más Venmo profilokat, még akkor is, ha nem szerepelnek egymás barátlistáján. Ha valaki felkutat, meglátja az összes barátot és a múltbeli nyilvános tranzakciókat. Még Biden elnök sem mentes.

Az adatok nyilvánosságra hozása megkönnyíti a csalók, a tolvajok és más kellemetlen fajok megcélzását, de a Venmo legerősebb adatvédelmi beállításainak bekapcsolásával könnyen elkerülheti a (legtöbb) nem kívánt figyelmet.

 1. Nyissa meg az alkalmazást, és koppintson a jobb felső sarokban található háromsoros menüikonra.
 2. Válassza a lehetőséget Beállítások> Adatvédelem, és állítsa be az alapértelmezett adatvédelmi beállítást “Magán.” Ez minden jövőbeni tranzakciót priváttá tesz Ön és a másik személy között, kivéve, ha a csere során manuálisan módosítja a beállítást.
 3. Ezután érintse meg a elemet „Korábbi tranzakciók” és válassza ki – Változtasson mindent privátra. Az „Váltás barátokra” opció jobb, mint a múltbeli tranzakciókat nyilvánosan megtekinthetővé tenni, de mindet privátra váltani a legbiztonságosabb.
 4. Ezután menjen a Beállítások> Barátok és közösségi oldalak.
 5. Tiltsa le azokat az automatikus barátozási lehetőségeket, amelyeket nem szeretne használni. A Facebook-fiók kapcsolatát is letilthatja.

Távolítsa el és blokkolja a Venmo névjegyeit

Miközben a profilod, a barátok listád és a tranzakciós előzmények priváttá válnak, megakadályozhatod, hogy ismeretlen emberek felkutassanak vagy kapcsolatba lépjenek veled, nem sokat segít megakadályozni a Venmo-barátlistádon szereplő felhasználók nem kívánt figyelmét. Szerencsére gyorsan eltávolíthat valakit a barátok listájáról:

 1. Nyissa meg ismerősének Venmo profilját.
 2. Válassza a lehetőséget „Barátok” majd érintse meg a gombot – Baráttalan.

Ha az illető folyamatosan felveszi Önnel a kapcsolatot, vagy véletlenszerű felhasználó folyamatosan spamel, akkor letilthatja az illetőt a Venmo alkalmazásban. A letiltott felhasználók nem találnak téged a keresési eredmények között, nem láthatnak a hírcsatornájukban, és nem kérhetnek pénzt tőled. Itt van, hogyan:

 1. Nyissa meg a felhasználó profiloldalát a Venmo alkalmazásban.
 2. Koppintson a „…” ikon a jobb felső sarokban.
 3. Válassza a lehetőséget “Blokk.”
 4. Zárja be és indítsa újra az alkalmazást, hogy a blokk életbe lépjen.
 5. A letiltott fiókok megtekinthetők (vagy feloldhatók) a blokkolási listában Beállítások> Felhasználók letiltása.

Hogyan módosíthatja a Venmo profiladatait

Ha valóban névtelenné akar válni, a profiladatokat – például a nevet, a fiók felhasználónevét és a kapcsolattartási e-mailt – megadhatja Beállítások> Profil szerkesztése elemre. A telefonszámát a (z) alatt is frissítheti Beállítások> Telefonszám módosítása. Csak vegye figyelembe, hogy ezek a változások a barátok és a család számára is nehezebben találnak meg.

Az eszköz és a bejelentkezési adatok védelme

Ezek a változtatások privátabbá teszik a profilodat és a tranzakcióid előzményeit, de nem akadályoznak meg valakit abban, hogy használja az alkalmazást, ha elkapja a telefont, vagy esetleg máshonnan jelentkezik be, ha ismeri a bejelentkezési adataidat. Szerencsére a Venmo beállítási menüje számos biztonsági lehetőséget tartalmaz a fiók biztonságosabbá tételéhez. A legjobb megoldás egy PIN-kód létrehozása a Venmo tranzakciókhoz és egyéb műveletekhez Beállítások> PIN-kód és biometrikus feloldás. Ebben a menüben beállíthatja a biometrikus ellenőrzést a PayPal tranzakciókhoz is.

Ha úgy gondolja, hogy valaki más használja a fiókját, a Venmo-profil használatával áttekintheti a többi eszköz listáját – és kijelentkezhet a nem kívánt helyekről – a Beállítások> Emlékezett eszközök. A jelszót itt is módosítania kell Beállítások> Jelszó módosítása.

Ezek a beállításváltozások elősegítik a Venmo-fiók biztonságának megőrzését, de még a legvasalatosabb, teljesen névtelen fiókok is hajlamosak a nyilvános hálózatokon kémkedő hackerek adatelfogására. Ne végezzen tranzakciókat nyilvános wifi kapcsolatokon, mivel ezek gyakran történnek fedezetlen és könnyen kihasználható. A mobil VPN segíthet, de Ön óvatosnak kell lennie azokról is.

Ezt a bejegyzést eredetileg 20.05.18-án tették közzé, és 21.07.27-én frissítették, amikor a Venmo alkalmazás elhagyja a globális nyilvános hírcsatornát, valamint további információkat kíván felvenni a felhasználók letiltásával és eltávolításával a Venmo barátok listájáról.

[[CNET]


Forrás link


4 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok