Hogyan tartsuk macskákat természetesen az udvaron

Avatar admin | 2021.07.30. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

A macskák nem mindig hibásak. Imádnak ásni, karcolni a kerítésoszlopokat, és akár a fürdőszobába is eljuthatnak az értékes virágágyásokban. Ha van egy nem is olyan mesés macskabarát, aki meglátogatja a kertjét, íme néhány ötlet arra, hogyan lehet macskákat tartani az udvarán.

Hogyan tartsuk macskákat természetesen az udvaron

A macskám varázslata

A cikket azzal szeretném kezdeni, hogy van egy macskám. Eredetileg kóbor, Magic egy huncut és jóképű kis fickó. Minden alkalommal, amikor hallja, hogy beszélek, figyelmet akar. Szereti a magasságot, az ugróhelyeket, aminek nem szabadna lennie, és tudja, hogyan kell jól érezni magát.

Bár szeretem a fickót, azt mondom, hogy hatással van a kertemre. Szeret aludni a gyógynövénykertemben, és ő az oka újjáépítette az összes liliomomat. Egy csipetnyi pollen rossz lehet a kisfiúnak.

Viszont nagyon sokat tesz nekem a kertben. Nemcsak a világ legjobb patkányölője, de ő is járőrözik a birtokon, és segít elrettenteni más macskákat. És ami a legfontosabb: szeretem a társaságát, miközben a kertben putyorodok. Egyedül a jelenléte csodákat tesz lelki egészségemmel, belül vagy kívül!

Macska áll a kertben

Miért lehetnek kellemetlenek a macskák?

Mindezek ellenére biztosan megértem, miért szeretné tudni, hogyan kell a macskákat távol tartani az udvarától. Végül is nem csak napozás és patkányvadászat az egész.

A macskák hajlamosak ásni a kerti ágyakban. Nem tudják, mi a különbség a zöldségágy és a kültéri szemetes doboz között.

A hím macskák is szeretik megjelölni területüket. Bosszantó lehet, ha a szomszéd macskája vagy kóborja rendszeresen bejön, és permetezi kedvenc növényeit. Büdös!

Ezenkívül a macskák természetes vadászok. Megpróbálhattak akár gyönyörű énekesmadarakat is kifogni a kertben. Még a csirkéknek is rémületük lehet, ha van ilyen.

A macskák jó hegymászók és ugrók, így nehéz lehet őket távol tartani, amikor nem akarják. Szerencsére van néhány ártalmatlan és természetes módja annak, hogy a kóbor macskákat távol tartsa az udvarától.kóbor macska a kertben

Hogyan tartsuk macskákat az udvaron

Fedő Talaj

Először is, a macskák imádják a szikár és puha talajt. Akár pihenni próbálnak, akár mosdóba mennek, a cél az, hogy a kerti ágyakat olyan helyre helyezzük, ahol nem szeretnének lógni.

Mivel a macskák nem szeretik a piszkos felületeket, takarják le a talajt dolgokkal, hogy kevésbé legyen vonzó. A cél az, hogy úgy nézzen ki, mint az alomdoboz ellentéte. Íme néhány ötlet:

 • Csirkeháló: használjon fém vagy műanyag csirkehuzalt az ágyak lefedéséhez. A legtöbb növény még képes kinőni, de megállítja a macskákat az ásástól.
 • Folyami sziklák: nagyobb sziklák, egyenetlen sziklák jobbak, de a kavicsoknak is segíteniük kell.
 • Tojáshéj: minden alkalommal, amikor feltör egy tojást, szórja meg a tojáshéjat a kerti ágyban.
 • Éles gallyak: vegyen dugványokat a magyallevelekből, a rózsabokrokból, a szederből, a borbolya bokrokból és más piszkos növényekből, és terítse szét a kertjében.
 • Vastag talajtakaró: egy vastag és piszkos mulcs is megteszi a trükköt. Pinecones is működik!
 • Rövid gallyak: metszés közben egy csomó kisebb méretű gallyat is összegyűjthet, és fürtökbe rakhatja a kertjében. A méhek is örülhetnek nekik!
 • Bambusz nyárs: ragasszon bambusz nyársat hegyes oldalával felfelé az egész kertben. Helyezze őket elég közel ahhoz, hogy megnehezítse a macska lefektetését.Hogyan távolítsuk el a macskákat az udvarról

Víz

A legtöbb kutyával ellentétben a legtöbb macska nem szeret nedvesedni. Használjon vizet előnyére! A macskák utálják a nedves mancsokat, ezért ha egy bizonyos macska szeret járőrözni az udvaron egy adott napszakban, akkor próbálja meg öntözni a gyepet és a kertet.

Ezenkívül permetezhet le minden olyan területet, amelyet szeretnek megjelölni. Gyakran előfordul, hogy a macskák ugyanazokat a foltokat jelzik, hogy lemoshassák az illatukat, nehogy visszatérjenek.

Ha egy macska van az udvaron, és kézen fogja őket, megragadhat egy szuper áztatót, és permetezheti a macska mellé. Teljesen el kell ijesztenie őket.

Egy másik alternatíva, ha nem vagy otthon vagy a kertben 24/7, mint én, a használata mozgással aktivált szórófejek. A mozdulat hatására elmennek, és elriasztják a macskát. Csak ügyeljen arra, hogy figyeljen arra, hogy milyen gyakran kapcsolnak ki és engedelmeskednek a vízhiánynak.Hozelock Multi-Adjust sprinkler Mister

Vívás

Míg a macskáknak van dolguk mászni, a kerítést kevésbé teheti hozzáférhetővé a macskák számára. A kerítésoszlopos kerítésekhez további drótot vagy zsinórt köthet a tetejére. A macskák haboznak felugrani és átmászni rajta.

Ön is kaphat tüskés műanyag kerítéssapkák. Ezek megakadályozzák, hogy a macskák átmenjenek a kerítésen. Kényelmetlenek a macskának, de nem károsak.

Végül vegyen egy kádat Vazelin és szétterítette a kerítés tetején. A macskáknak nem tetszik a mancs alatt érzett érzés, és habozni fognak, hogy újra felugorjanak.

tartsa távol a macskákat a kerítésektől

Macskariasztó növények

Akárcsak a többi káros kártevők, valójában termeszthet bizonyos növényeket, hogy a macskák ne kerüljenek az udvarra. A macskáknak erős orruk van, és nem szeretik egyes növények illatát. Próbáld meg ezeket ültetni:

Egyéb illatok, amelyeket a macskák nem élveznek, a következők csontliszt műtrágya, citrusfélék, kávézacc és vörösborecet. Próbáld meg szétteríteni a reggeli kávézaccot és a citrus héját a kertben, és nézd meg, segít-e távol tartani a macskákat.

macskariasztó

Macskariasztó spray

Kereskedelmi macskariasztó az udvarok számára megpróbálja utánozni a ragadozó vizelet permetét. Ez biztosan nem tűnik vonzónak számomra, és soha nem vagyok egészen biztos abban, hogy milyen összetevők vannak ezekben a spray -kben. Mindig úgy döntök, hogy magam készítek valamit, amikor csak tudok. A természetes macskariasztó spray ugyanúgy működhet!

Saját készítéséhez keverje össze a következő összetevőket egy spray -palackban:

A teljes mérést lásd a bejegyzés végén található receptkártyán.

Hagyja a keveréket egy éjszakán át állni. Permetezze a keveréket bárhová, ahonnan távol szeretné tartani a macskákat. Nem kell egy tonna! Hetente egyszer végezzen reprezentálást, amíg a macskák meg nem kapják a tippet, és nem jönnek vissza.

Ne feledje, hogy ez a spray meglehetősen büdös, ezért csak a házon kívül permetezzen, és kerülje a nyitott ablakok permetezését.

macska a kertben

Békét kötni

Ha minden más nem sikerül, talán itt az ideje, hogy békét kössön új macska barátjával. Próbáljon beszélgetni a szomszédjával a macskájáról, és nézze meg, hogy segíthetnek -e abban, hogy a macskáját távol tartsa az udvarától. Ha hajlamosak madarakat bolygatni a kertben, kérdezze meg, hogy viselhetnek -e harangot a nyakukban.

Azt is megpróbálhatja létrehozni egy helyet a kertben, csak a macskának. Ez vonzza őket a megfelelő helyre a kertben, és elriasztja őket az értékes zöldség- és virágoskertektől.

Növényi macskagyökér a macskának. Létrehozhat egy kis homokozót is nekik a macskagyökér mellé, hogy helyet biztosítsanak számukra, és elmenjenek a fürdőszobába. Ezzel a módszerrel valószínűleg időnként tisztítania kell.

macska heverészik a kertben

További bejegyzések a kertészkedésről háziállatokkal

Természetes macskariasztó spray

Permetezze be ezt a keveréket a kertjébe és a kertjébe, hogy megakadályozza a kóbor macskák lógását.

Utasítás

 • Keverjük össze az összes összetevőt, és tegyük egy spray -palackba.

 • Hagyja a keveréket egy éjszakán át.

 • Permetezzen bárhol, ahol kóbor macskák látogatják az udvarát.

 • Hetente egyszer alkalmazza újra, amíg a macskák már nem térnek vissza.

Hogyan tartsuk a macskákat természetesen az udvaron kívül


Forrás link


15 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok