Hogyan teheti állandóvá a munka otthonától állapotát

Avatar admin | 2021.02.11. 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez: Hogyan lehet a munka otthonától állandóvá tenni

Fénykép: Félpont (Shutterstock)

Mivel a COVID fertőzések aránya szerényen csökken az egész országban, a visszatérés esélye irodáink közelebb lép a valósághoz. 11 hónapos világjárvány után Ön érezheti nyugtalanul, ha egy zárt térbe telepedik le több tucat kolléga mellett, aÉs nem vagy egyedül: nemrégiben készült felmérés az állásajánlatok webhelyéről Élő karrier megállapította, hogy az 1000 válaszadó közül az irodába való visszatérés után kérdeztek, 29 százalékuk inkább teljesen felmondanak mielőtt beérkeztek egy fizikai térbe.

Amint egyre több vállalat kezdi el körvonalazni a dolgozók irodába juttatásának tervét, bizonyos nehéz beszélgetések történnek a nyugtalan munkavállalók és a vállalati hierarchia között. Így tudja Ön, mint munkavállaló, tárgyalni a vállalatával az irodába való visszatérésről, miután a pandémia teljesen visszavonult.

Beszéljen más alkalmazottakkal a megközelítéséről

Lehet kemény nak nek alkudozik vezetőséggel egy súlyos helyzetről egyedül, de gkollégák egy csoportjával lehet törekedjen az Ön javára, különösen, ha a csoport egységesen és egyértelműen törekszik a biztonságos visszatérésre (vagy egyáltalán nincs visszatérés).

Skesernyés kicsi által kinyúlva munkabarátok, akiknek hasonló szorongása lehet. Gsorolja az okot onnan, esetleg indít egy e-mail láncot vagy Laza csatorna ugyanazon az oldalon, és közölje, mit érezhet szükséges ahhoz, hogy a vezetőség hatékonyan meghallgassa aggodalmait. Vállalatok több oka van az alkalmazottak egységes frontjának kielégítésére néhány, szétszórt aggodalom helyett, amelyet maroknyi ember fejez ki.

Magyarázza el, mi az elképzelése a „tisztességesről”

Mint a legtöbbnél tárgyalások, tcélja megtalálni közös alap. Az egyik oldalon, menedzsment pénzügyi ösztönzéssel bír arra, hogy az emberek használják a bérelt vagy tulajdonában lévő ingatlant; titt van egy érv is a személyes együttműködésről áldást jelent a termelékenységre (bár ez vitatható). De létezik egy kulcsfontosságú figyelmeztetés, mert az alkalmazottaknak biztonságban kell érezni magukat ahhoz, hogy munkájukat kellőképpen elvégezhessék.

Egy dolgot kérhet a vállalattól felmérés az alkalmazottaknak az irodába való visszatérés preferenciáiról. Kényelmesebb, ha az épület mindenféle érintésmentes kezelőszervet alkalmaz az ajtajain és a liftein? Szociálisan ültávolságtartó környezet, maszkokkal az Ön számára elfogadható? Meg akarja magyarázni a főnökeinek, hogy egy szociálisanmaszkokkal ellátott távolságtartó környezet alapvetően nem különbözik az otthoni munkavégzéstől?

Mindenekelőtt következetesnek kell lennie annak, hogy cége legalább megpróbálja igazságossá tenni a dolgokat. Ahogy Nate Bennet vezető stratéga írta a közelmúltban Forbes cikk, vannak néhány dolgot, amelyet az alkalmazottaknak fontolóra kell venniük a munkába való visszatérés javaslataival kapcsolatban:

A házirendek és eljárások méltóan és tisztelettel bánnak-e az alkalmazottakkal?

Szóltak-e az alkalmazottak a politikák és eljárások kidolgozásában?

Átlátható, objektív és következetes módon születnek-e a politikák és eljárások alkalmazásából eredő döntések?

Van-e olyan mechanizmus az alkalmazottak számára, akiket a fellebbezési határozatok érintenek a megfelelő döntés biztosítása érdekében?

Ez azonban csak az alapvonal. Ha főnökeinek alig vagy egyáltalán nem érdeke a kompromisszum elérése, akkor lehet, hogy egy B tervet kell igénybe vennie.

Amikor ideje más munkát keresni

Amikor a főnökei nem félnek, és félelme ellenére teljes munkaidőben követelnek vissza az irodába, akkor ideje lenne máshol munkát keresni. Tekintettel a távmunka népszerűségére és a hibrid irodai beállítások normalizálására, mivel (remélhetőleg) magunk mögött hagyjuk a világjárványt, ez különösen indokolatlanná teszi vállalatát, ha nem tudnak valamilyen alternatívát kínálni a kötelező irodai részvétel mellett.

De van egy másik erős alkupozíció a sarkában, ha megemlíti az összes prominens vállalatot, amely teljes mértékben magáévá tette hosszútávú munka tól től itthon. A távmunkának nagy pillanata van – az amerikai munkaerő 22 százaléka távolról teljes munkaidőben fog dolgozni, az Upwork elemzése szerint– tehát valószínű, hogy képes lesz távoli munkát keresni, miközben a nem kielégítő vállalati irányelvekkel küzd a mostaninál.

Rengeteg ember részesíti előnyben a személyes munkahelyi környezet által kínált emberi kapcsolatot, de ha inkább otthoni munkát szeretne személyes és családi kényelem miatt, nincs oka annak, hogy ne próbálja ezt állandó valósággá tenni.


Source link


1 View 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok