Hogyan tekinthetjük meg, melyik iPhone-alkalmazások férnek hozzá a kamerához

Avatar admin | 2021.01.19. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

Az Apple iOS és iPadOS adatvédelmi ikon szürke háttérrel

Kevés az iPhone adatvédelmi kérdése idegesíti az embereket hogy egy alkalmazás használja-e a fényképezőgépet vagy sem. Szerencsére az Apple adatvédelmi beállításainak köszönhetően könnyen megismerhető, hogy mely alkalmazások férhetnek hozzá iPhone beépített kamerájához. Így ellenőrizheti – és szükség esetén hogyan vonhatja vissza a hozzáférést.

Először nyissa meg iPhone „Beállítások” elemét a fogaskerék ikon megérintésével.

Koppintson a "Beállítások" ikonra az iPhone-on

A „Beállítások” részben érintse meg az „Adatvédelem” lehetőséget.

Az iPhone beállításaiban érintse meg a elemet "Magánélet."

Az „Adatvédelem” alatt érintse meg a „Kamera” elemet.

Az iPhone adatvédelmi beállításai között érintse meg a elemet "Kamera."

Ezt követően megjelenik azoknak az alkalmazásoknak a listája, amelyek korábban a kamerához való hozzáférést kérték. Azok a alkalmazások, amelyek jelenleg hozzáférnek az iPhone kamerájához, mellettük egy zöld „be” kapcsoló található. A hozzáféréssel nem rendelkező alkalmazások mellett szürke „off” kapcsoló található.

(Továbbá, az itt fel nem sorolt ​​alkalmazások sem rendelkeznek kamerával.)

Példa azoknak az iPhone-alkalmazásoknak a listájára, amelyek hozzáférhetnek a fényképezőgéphez az Adatvédelmi beállítások részben.

Ha el akarja vonni az iPhone kamerához való hozzáférést egy alkalmazásból, akkor a kikapcsoláshoz érintse meg a mellette található kapcsolót. Hasonlóképpen, a kapcsoló bekapcsolásával kamerának is hozzáférést adhat egy felsorolt ​​alkalmazáshoz.

Az iPhone beállításaiban a kamerához való hozzáférés megadásához vagy visszavonásához érintse meg a kapcsolót az alkalmazás mellett a listában.

Ezt követően lépjen ki a „Beállítások” menüből, és a módosításai már érvényben lesznek.

Ha futsz iOS 14 és feljebb, lehet könnyen megtudhatja, hogy egy alkalmazás mikor használja az iPhone beépített kameráját. Egyszerűen nézzen meg a képernyő bal felső sarkában az állapotsoron: Ha ott zöld pontot lát, akkor egy alkalmazás használja a kamerát. (Ha van egy narancssárga pont, ez azt jelenti, hogy a mikrofonja van használatban.)

Ha egy zöld pontot lát az iPhone állapotsorán, ez azt jelenti, hogy a beépített kamera használatban van.

Ha egy alkalmazás akkor használja a fényképezőgépet, amikor nem számít rá, érdemes meglátogatni a fent részletezett beállításokat (Beállítások> Adatvédelem> Kamera), és a mellette lévő kapcsolót „kikapcsolt” helyzetbe állítani. Ezt követően az alkalmazás már nem tudja használni az iPhone kameráját. Sok szerencsét!

ÖSSZEFÜGGŐ: Mik a narancssárga és a zöld pontok iPhone vagy iPad készülékeken?
Source link


22 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok