Hogyan továbbíthat LastPass jelszavait a Bitwarden-re

Avatar admin | 2021.02.21. 68 Views 0 Likes 0 Ratings

68 Views 0 Ratings Rate it

A LastPass felhasználó az összes felhasználónevét és jelszavát a Bitwardenbe továbbítja
igor moskalenko / Shutterstock

A LastPass a jelszókezelőjének ingyenes verzióját kínálja, de az csak egy eszköztípusra korlátozódik egy időben. Ha jelszókezelőt szeretne váltani, a Bitwarden ingyenes, nyílt forráskódú szolgáltatást kínál korlátozás nélkül. Így továbbíthatja LastPass jelszavait a Bitwarden-re.

Miért kell a LastPass-ról a Bitwardenre lépni?

2021. március 16-án kezdődik A LastPass megváltoztatja ingyenes tervének működését. A továbbiakban nem fogja tudni egyszerre használni az asztali és a mobilalkalmazásokat. Ha okostelefonján és számítógépén szeretné használni a LastPass szolgáltatást, akkor fizetnie kell a vállalat 3 dolláros / havi tervét.

ÖSSZEFÜGGŐ: Miért érdemes használni a Jelszókezelőt, és az első lépések

Alternatív megoldásként átválthat Bitwarden. A Bitwarden egy biztonságos, nyílt forráskódú jelszókezelő amely eszközökön kívüli szinkronizálást és korlátlan jelszóbejegyzést kínál ingyenesen.

Bitwarden

Bitwarden prémium terve csak évi 10 dollárba kerül, és hozzáférést biztosít a kétfaktoros hitelesítési funkciójához (beleértve a hardverkulcsok támogatását), a sürgősségi hozzáféréshez és az 1 GB-os titkosított tárhelyhez. A Bitwarden elérhető minden platform, amit el tudsz képzelni. Használhatja asztali alkalmazását, böngészőbővítményeit, mobilalkalmazásait, webes kliensét, sőt parancssori eszközeit is.

A LastPass-ról Bitwardenre való áttérés valójában nagyon egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy létrehoz egy CSV fájl a LastPass-fiókjából, amelyet aztán közvetlenül a Bitwardenbe importálhat.

Jegyzet: Az ebben az útmutatóban létrehozott CSV-fájl nem lesz titkosítva, és minden felhasználónevét és jelszavát egyszerű szövegben tartalmazza. Győződjön meg róla, hogy megbízható és biztonságos számítógépen hajtja végre ezt a folyamatot, és hogy a folyamat befejezése után teljesen törölje a CSV fájlt a számítógépről.

Hogyan exportálhat jelszavakat a LastPass-ból

A folyamatot úgy kezdjük, hogy az összes felhasználónevet és jelszót CSV fájlba exportáljuk a LastPass-ból.

Ez a folyamat csak a LastPass böngészőbővítmény használatával hajtható végre. Ha még nem használja, folytassa és telepítse a LastPass kiterjesztés.

Miután a bővítmény telepítve van, és bejelentkezett a LastPass-fiókjába, kattintson rá a bővítmények eszköztáron. Ha nem látja a Chrome bővítmények eszköztárán, kattintson a Bővítmények gombra (Jigsaw ikon), és válassza a LastPass kiterjesztést.

Itt kattintson a „Fiókbeállítások” gombra.

Ezután lépjen a „Speciális” szakaszra.

Most elindíthatja az exportálási folyamatot az „Exportálás” gombbal.

Kattintson a „LastPass CSV File” opcióra a titkosítatlan CSV fájl letöltéséhez, amely tartalmazza a felhasználóneveket és jelszavakat.

A következő oldalon írja be a fő jelszavát, majd kattintson a „Folytatás” gombra.

A LastPass most letölti a CSV fájlt a számítógép helyi tárhelyére. Megtalálja az alapértelmezett letöltési helyen.

Hogyan importálhat jelszavakat a Bitwarden-be

Az importálási folyamatot a Bitwardenbe történő bejelentkezéssel indíthatja el. Először nyissa meg a Bitwarden weboldal az asztali webböngészőben.

Ha még nem ismeri a Bitwardent, létrehozhat új fiókot, vagy bejelentkezhet a meglévő fiókjával. A Bitwarden páncélszekrényéből lépjen az “Eszközök” részre felülről.

Itt válassza az „Adatok importálása” lehetőséget az oldalsávon. Kattintson az első lépés alatti legördülő menüre, és válassza a „LastPass (CSV)” lehetőséget.

Ezután kattintson a második lépésben a „Fájl kiválasztása” lehetőségre.

A fájlválasztóból válassza ki a LastPass-ból letöltött CSV-fájlt, és kattintson a „Megnyitás” gombra.

Miután hozzáadta, kattintson az „Adatok importálása” gombra az oldal alján.

Néhány másodperc múlva az adatok importálódnak. Látni fogja, hogy a LastPass adatai megjelennek a Bitwarden tárolójában.

Most, hogy a LastPass adatai elérhetők a Bitwardenben, megtalálja azokat az összes telepített eszközön és böngészőben.


További lehetőségek mérlegelése? A LastPass összehasonlítja ezt másokkal jelszókezelők, mint az 1Password, a KeePass és a Dashlane.

ÖSSZEFÜGGŐ: Jelszókezelők összehasonlítva: LastPass vs KeePass vs Dashlane vs 1Password
Source link


68 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok