Hogyan válasszuk ki a megfelelő foltot

Avatar admin | 2021.07.21. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Kép a megfelelő folt kiválasztásához című cikkhez

Fénykép: Efetova Anna (Shutterstock)

Gondolhatja kapcsolja ki a világítótesteket vagy frissítés a bejáratod amikor otthoni fejlesztéseket tervez, de a fedélzet, korlátok és padlók frissítésének másik módja az, ha új foltot ad hozzá. A megfelelő kiválasztása minden, mivel a túl sötét miatt a szoba kisebbnek tűnhet, és a túl világos nem biztos, hogy megfelel a berendezésnek. Íme, mit kell figyelembe venni a megfelelő folt kiválasztásakor.

A különböző típusú foltok másképp reagálnak a fára

Mielőtt kiválasztaná a színt és a folt típusát, fel kell mérnie, hogy a folt hogyan reagál a fafajra. Egyes foltok kiemelik a fa természetes elemeit, míg mások egyenletesebb hangot teremtenek. Például, víz alapú a foltok kihozzák a faszem színét, míg olaj alapú a foltok mélyebben behatolnak a fába, mélyebb színt adva. Az olyan fák, mint a fenyő, hajlamosak a foltosodásra, és általában jobban teljesítenek gélfoltok, amelyek elősegítik az egyenletesebb bevonatot.

A megfelelő folt a helytől is függhet – például a fedélzet fafoltjának vízállónak kell lennie, hogy megakadályozza a vetemedést, repedést vagy szétszáladást. A kültéri foltok általában bejönnek akril vagy olaj alapú, és mindkét stílus többféle színben kapható, és különböző módon ülnek a fán. A döntés meghozatala előtt feltétlenül ellenőrizze a fafajta típusát és a különböző foltokra vonatkozó lehetőségeket.

Nézze meg a folt színét különféle megvilágítás mellett

A foltok megváltoztatják a megjelenést különböző fényviszonyok. Ha lát egy példát a boltban, amely tetszik, akkor érdemes tesztfoltot alkalmazni otthonában, hogy lássa, hogyan reagál a ház világítására, mivel az izzólámpák (szokásos otthoni izzók) általában melegebb tónusúak mint az üzletekben használt fénycsövek. Fontolja meg azt is, hogy hol süt a nap a festett fán, mivel a természetes fény is megváltoztathatja a fa megjelenését. Vizsgáljon meg egy kis területet, és figyelje meg néhány nap alatt, ha teheti.

Hogyan válasszuk ki a folt színét

A befejező szín az alkalmazott foltrétegektől is függ, mivel az egyik foltréteg áttetszőbb, mint kettő vagy három. Ha valami többre törekszel modern, a világosabb a legjobb – például fenyőfa áttetsző foltokkal, vagy ha a választott foltot egy rétegre korlátozza. Kipróbálhat egypácolt tölgy”Foltot semleges tónusú, vagy ha kontrasztot szeretne egy világos helyen, akkor választhat egy mélyebbre hatoló sötétebb foltot, példáuljacobean. ” A vörösesebb tónusok és a középkategóriás színek elérése érdekében az arany tölgy és arany pekándió jó választások. Mindaddig, amíg átgondolja dekorációját és azt, hogy a folt színe hogyan egészíti ki azt, rendben lesz – csak feltétlenül először tesztelje ki őket, hogy eldönthesse, mi működik a legjobban.


Forrás link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok