Hol van a Képek mappa Mac-en?

Avatar Gadam | 2021.03.25. 158 Views 0 Likes 0 Ratings

158 Views 0 Ratings Rate it

Apple Mac Big Sur Képek mappa

Ha nemrégiben új Mac-et kapott, akkor előfordulhat, hogy nem látja a Képek mappát aKedvencek ”oldalsáv a Finderből. De ne aggódj, még mindig ott van. Így találhatja meg a Képek mappát – és hogyan adhatja hozzá újra az oldalsávhoz.

Először hozza a Findert az előtérbe, ha rákattint a Dockjában található ikonra.

A macOS-ban kattintson a gombra "Kereső" ikon a dokkolóban.

A képernyő tetején található menüsorban válassza a „Go” lehetőséget, majd a megjelenő menüből válassza a „Home” lehetőséget. Vagy felváltva nyomja meg a Shift + Command + H billentyűkombinációt.

A menüsorban kattintson a gombra "Megy" majd válassza ki "itthon" a menüből.

Amikor megnyílik a Kezdőlap ablak a Finderben, keresse meg a „Képek” mappát. Kattintson duplán az ikonra a megnyitásához.

A jövőbeni könnyebb hozzáférés érdekében a „Képek” mappához kattintson a ikonra, és húzza a „Képek” mappa ikont a Finder oldalsávjának „Kedvencek” részébe.

Mac-en húzza a "Képek" mappa ikont az oldalsávra.

Amíg az oldalsáv felett lebeg, a mappa ikon egy kis elhelyezésjelzővé válik. Ha az indikátor a kívánt helyre mutat a listában, engedje el az egérgombot. A „Képek” mappa azon a helyen jelenik meg a „Kedvencek” listában.

A "Képek" parancsikon a Finderben "Kedvencek" oldalsáv.

A Képek mappát más módszerrel is felveheti a Finder oldalsávjára. Ha a Finder aktív, kattintson a menüsor „Finder”> „Beállítások” elemére. A „Beállítások” megnyitásakor válassza az „Oldalsáv” lehetőséget, majd tegyen egy pipát a listában a „Képek” mellé.

A Finder beállításaiban kattintson a gombra "Oldalsáv" majd tegyen pipát mellé "Képek" a listában.

Ez a módszer hasznos, mert lehetővé teszi egyéb speciális mappák hozzáadását, amelyek hiányozhatnak a tálcáról, például a „Zene” vagy a „Filmek” elemet. Ha végzett, zárja be a Keresőbeállításokat.

Mostantól bármikor gyorsan meglátogatja a Képek mappát nyissa meg a Finder bármely ablakát és kattintson az oldalsáv „Képek” parancsikonjára. (És most, hogy tudod, hol van, akkor is tudsz keresse meg a Fotótárat könnyedén, ha valaha is szükséged van rá.)

ÖSSZEFÜGGŐ: Az Apple Photos Library más helyre történő áthelyezése
Source link


158 Views 0 Ratings Rate it