Kalcium lombtrágya házilag

Avatar Gadam | 2022.09.25. 1234 Views 0 Likes 0 Ratings

1234 Views 0 Ratings Rate it

kalcium lombtrágya házilag

Kalcium lombtrágya házilag ügyesen. Hoztunk Neked 2 kivételesen jó megoldást. Nézd meg mindkettőt, és válaszd ki azt, amelyik jobban tetszik.

Kalcium lombtrágya házilag

A kalcium lombtrágya házi elkészítéséhez főzz ki 20 tojást 3,6 liter vízzel lefedett edényben. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni 24 órán át. Szűrjük ki a vizet a héjdarabkáktól, és tárold légmentesen záródó edényben hűvös, sötét helyen.

Lombtrágyát ezenkívül házilag a legegyszerűbben kamillából készíthetsz. A kamilla kalcium-, kálium- és kénforrásokat tartalmaz, és mint ilyen, jó a kiszáradás és számos gombás probléma megelőzésére.

Így készíts lombtárgyát házilag alapmódszer

  1. Önts 2 csésze (473 ml) forró vizet ¼ csésze (59 ml) kamillavirágra (vagy használhatsz kamillateát).
  2. Hagyd ázni, amíg kihűl, majd szűrd le, és öntsd egy szórófejes flakonba.

Ez a lombtrágya egy hétig eltartható.

Lombtrágyakészítés házilag – További módszerek

Az Epsom-só magnéziumot és ként tartalmaz. A magnéziumtartalom segíti a növényt abban, hogy más tápanyagokat, például a kalciumot hatékonyabban hasznosítsa. Az olyan növények, mint a rózsa, a paradicsom és a paprika, amelyek nagyobb mennyiségű magnéziumot igényelnek, profitálnak a leginkább ebből a permetből. Az Epsom só kalciumos lombtrágyaként így készíthető el:

  1. Oldj föl 2 evőkanál sót (30 ml) 3,8 L vízben. Ha Epsom sót használsz, akkor elég 15 ml belőle. A kalciummal történő lombtrágyázáshoz adagolj 237 ml sovány tejhez (vagy ugyanennyi elkészített tejporhoz) ½ teáskanál (2,5 ml) adható antitranszpiránst. Az antitranszpiránsok megvásárolhatók kertészeti boltokban, és általában természetes olajokból, például fenyőfából kinyert olajokból készülnek.
  2. A permetezőt mindenképpen öblítsd ki vízzel, ha végeztél.

Lombtrágyát komposztból is készíthetsz

Ehhez: Egy rész érett komposztot két rész vízhez adagolsz. Állni hagyod egy-két hétig, majd leszűröd és vízzel addig higítod, amíg olyan nem lesz, mint egy gyenge tea. Ez kiváló módszer a kalciummal való lombtrágyázásra.

MINDEN HAZAI KEVERÉK HASZNÁLATA ELŐTT!

Bármikor, amikor házilag készítesz lombtrágyát, először teszteld a növény egy kis részén, hogy biztos lehess benne, nem károsítod. Kerüld a fehérítő alapú szappanok vagy tisztítószerek használatát a növényeken. Ezenkívül a házi keveréket soha ne alkalmazd semmilyen növényre forró vagy napsütéses napon, mivel ez gyorsan a növény megégéséhez és végső soron pusztulásához vezet.

 

Szakmai forrás: Calcium Foliar Spray – Making Calcium Spray For Plants (gardeningknowhow.com)


1234 Views 0 Ratings Rate it