Karamell eszpresszó forró kakaó. – Félig sült betakarítás

Avatar Gadam | 2021.11.26. 126 Views 0 Likes 0 Ratings

126 Views 0 Ratings Rate it

Ez a bejegyzés tartalmazhat kapcsolt linkeket, kérjük, tekintse meg a mi oldalunkat Adatvédelmi irányelvek a részletekért.

Caramel Espresso Hot Cocoa, kiegészítve hóember mályvacukorral. Mert… itt a szezon! Párolt kókusztej, édes csokoládé, eszpresszó és valódi vanília. Ez a gőzölgő forró mokka krémes, gazdag, tökéletesen édes, és a legjobban egy nagy adag tejszínhabbal és egy hóemberes mályvacukorral fogyasztható. Tökéletes kortyolgatáshoz a fa nyírása közben… és az egész ünnepi szezonban.

Caramel Espresso Hot Cocoa |  halfbakedharvest.com

Hetek óta tudom, hogy a mai recept valami meleg és hangulatos lesz, amit ma kortyolhatunk. Hűvös az idő, talán még havazik is, vásárolgatsz, dekorálsz, és körös-körül csak csörög az ünnepi szezonban.

Vagy legalábbis ez az a kép, amit a fejemben festettem. Ha ma a kanapén ülsz, könnyű a tegnap után, ez is teljesen érthető.

Akárhogy is, egy gőzölgő forró karamell mokka tökéletes minden alkalomra. Végre itt az ideje, hogy kimondjuk: „Itt a szezon”.

Caramel Espresso Hot Cocoa |  halfbakedharvest.com

Amióta az eszemet tudom, anyukám egy bögre forró kakaóval kezdte a reggeleket. Nem kávé, nem tea, forró kakaó… minden egyes nap szó szerint az életemben… aztán néhány.

Felnőve a forró kakaója sokkal, de sokkal édesebb volt, mint manapság. Valójában az övé ma már alig édes. Gyerekkoromban Ghirardelli mokkás forró kakaó keveréket ivott, és nagyon finom volt. Édes, vaníliás, kellemes csokis, és egy kis kávéízzel is.

Valamikor tinédzser koromban lassan elkezdett lemondani az édesített kakaóról, és inkább forró kakaóba hajlott, amely több kakaót tartalmaz, mint kakaót. Ez egy sokkal kevésbé édesített mokka saját verziója.

Nagyon szeretjük a gőzölgő mokkás forró kakaót. Ezért valami hasonlót szerettem volna megosztani, de egy különleges ünnepi érintéssel.

Caramel Espresso Hot Cocoa |  halfbakedharvest.com

A részletek – a hóemberek mályvacukrok

Már egyszer elkészítettem, és ők a legcukibb kis csávók. Ezeket a legkönnyebb létrehozni, és bár nem szükséges, igazán ünnepivé varázsolják a dögös mokkát.

A mályvacukrot általában kihagyom, ha forró kakaót kortyolok. DE… hébe-hóba ezekre csak szükséged van.

Ezek a hóemberek három rendes, régi mályvacukorból, egy perec rúdból, olvasztott csokoládéból, egy szál rozmaringból és egy édes mini habcsókból állnak. Ez az. Egyszerűen fűzd rá a mályvacukrot a perecrudakra, adj hozzá egy arcot és gombokat olvasztott csokoládéval, köss rá egy „rozmaringos” sálat, majd fejezd be egy borsmentás cilinderrel.

Caramel Espresso Hot Cocoa |  halfbakedharvest.com

A krémesen gőzölgő forró mokka

Ez elég egyszerű. Szeretek kókusztejet használni extra krémes bögréhez, de bármilyen tej bevált. Hozzá kell tennem, minél magasabb a zsír, annál krémesebb a mokka… és ez annál jobb ízű lesz.

Ezután adjunk hozzá csokireszeléket, kakaóport, karamellt (hogy kicsit édesítsük a dolgokat), néhány adag eszpresszót, majd valódi vaníliát. A karamell a megfelelő mennyiségű édességet adja hozzá, ami nem túl sok, de egyszerűen tökéletes.

Ha van, akkor nagyon javaslom valódi vaníliarudat, melynek magjai kikapartak. Egy igazán különleges bögrét varázsol belőle.

Ezután egy kis csipet tengeri sót.

Minden bögre meleg mokkás vastag, krémes, tökéletesen édes, és csokoládéra nehezedik. Egy dolgot azonban észben kell tartani, maga a forró csokoládé nem túl édes. Igen, a karamell édesíti a dolgokat, de én nem használok sokat. Ha jobban szereti az édesebb mokkát, használjon több karamellt, vagy adjon hozzá juharszirupot az édesítéshez.

Ha mályvacukrot ad hozzá, ne feledje, hogy az is megédesíti ezt egy kicsit.

A kérdés az, hogy szereted a tejszínhabot, a mályvacukrot vagy mindkettőt? Könyvemben az ünnepi időszak mindkettőt megkívánja… természetesen!

Caramel Espresso Hot Cocoa |  halfbakedharvest.com

Remélem mindenkinek jól telt a hálaadás napja és boldog fekete pénteket is!

Más melegítő ünnepi italokat keresel? Íme néhány ötlet:

Sós Caramel Brûlée Latte

Mézeskalács fehér orosz

Chai Espresso Martini

Krémes kókuszos forró csokoládé

Végül, ha ezt a sózott karamell eszpresszó forró kakaót készíti, feltétlenül írjon megjegyzést és/vagy értékelje ezt a receptet! Mindenekelőtt szeretek hallani felőletek, és mindig mindent megteszek, hogy minden egyes megjegyzésre válaszoljak. És persze ha elkészíted ezt a receptet, ne felejts el megjelölni Instagram! Az általatok elkészített receptek fotóit végignézve a kedvencem!

Sós karamell eszpresszó forró kakaó

Felkészülési idő 10 percek

Főzési idő 10 percek

Teljes idő 20 percek

Adagok: 4

Kalória adagonként: 465 kcal

A táplálkozási információk csak becslések. Az ezen az oldalon található receptek tápértékére vonatkozó információk pontossága nem garantált.

Most már létrehozhat fiókot oldalunkon, és elmentheti kedvenc receptjeit, és bármilyen eszközről elérheti őket! Nyomon követheti kedvenc receptjeit, és bevásárlólistát hozhat létre a gyűjteményeiben lévő receptekhez.

Regisztráció és mentés

Már regisztrált? Jelentkezzen be most

Hóember

  • 1. Adja hozzá a kókusztejet, a csokireszeléket, a kakaóport, a karamellt, az eszpresszót, a vaníliát és egy csipet sót egy nagy fazékba. Helyezzük az edényt közepes lángon, amíg a tej meg nem forr, de nem forr. Ügyeljen arra, hogy gyakran keverje meg az edényt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy semmi nem tapad az aljára és nem ég meg.2. Amikor a mokka gőzölög, öntsük bögrékbe, tegyük fel tejszínhabbal, és tegyük a tetejére mályvacukrot – ha szükséges. Igyál és élvezd!

Hóember

  • 1. Csúsztass 1 mályvacukrot egy perec rúd közepére. Nyomjunk még egy mályvacukrot a perec rúd alsó végére. Kösd a rozmaring ágat a perec felső része köré, majd csúsztass egy másik mályvacukrot a perec tetejére, hogy rögzítse a rozmaringot. Legyen 3 perec sorakozva egy „rozmaringos sállal”. Fektesse le a hóembert egy sütőpapírral bélelt tepsire (lásd a fenti képeket).2. Az olvasztott csokoládét kanalazd egy kis cipzáras zacskóba, és vágd le a sarkának egy nagyon kis részét. A csokoládé segítségével rajzold meg a hóember szemeit, egy orrot, egy mosolyt és a gombokat. Dobj egy kis mennyiségű olvasztott csokoládét a hóember fejére. Egy habcsókos kekszet nyomunk a csokoládéba. Hűtőben hűtjük, amíg a csokoládé megszilárdul, 10 percig.3. Használd tetszés szerint a mályvacukrot! Zárt edényben akár egy hónapig is jól elállnak. Ha egy napnál tovább tárolja, hagyja ki a rozmaringot.

Caramel Espresso Hot Cocoa |  halfbakedharvest.com
Forrás


126 Views 0 Ratings Rate it