Karibi garnélarák és banán curry recept

Avatar admin | 2021.02.07. 23 Views 0 Likes 0 Ratings

23 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Mit szolgálhatok ezzel a garnélarákos curryvel?

Ez a kiadós curryétel csodálatosan párosulhat sok mellékétellel, akár jamaicai, akár kevésbé hagyományos ételekkel.

A klasszikus karibi köretek közé tartozik a rizs, a gombóc, a jam és a galambborsó. A rizshez választhat egy tál sima párolt rizst, vagy választhat ízletesebb változatokat, például kókuszrizset, sárga rizst vagy gombarizset.

A gombóc a jamaikai konyha alapanyaga, és minden célra szolgáló lisztes tésztával készítik, majd főzik vagy megsütik. Készítheti a golyókat, majd hozzáadhatja őket közvetlenül a forró curry-hez, főzve a többi hozzávalóval együtt. Ízletes gluténmentes gombóc receptünk van itt.

A jams keményítőtartalmú zöldséggyökér, hasonló az édesburgonyához, és ugyanúgy elkészítheti őket, mint a burgonyához. Remekül főzve, pirítva vagy pörkölve.

A galambborsó a karibi konyha kulináris hagyományainak másik alapanyaga. Főzheti őket rizzsel vagy külön-külön, majd tálalhatja a banán curry-vel.

A kenyér, mint a lepénykenyér, a naan vagy a kókuszdió, szintén kiváló kiegészítője ennek a garnélarákos ételnek, mivel nem igényel külön főzést.

Végül, ha figyeled a derekad vonalát, és alacsony szénhidráttartalmat akarsz tartani, akkor egyszerűen tálald ezt a kókuszpörköltet zöldekkel, például káposztával vagy grillezett zöldségekkel, tökként vagy egyszerű zöld salátával.

A banán azonos az útifűvel?

Ezt a garnélarákos curry receptet banánnal készítettük a hagyományos útifű helyett, mivel szerettük volna édesebb ízt adni az ételnek, és kiegyensúlyozni a skót motorháztető chili fűszerességét.

Továbbá, mivel az útifűt valamivel nehezebb megtalálni a szupermarketekben, a banán mellett döntöttünk, hogy ezt a receptet bármi is elkészíthesse.

Az útifű kevésbé kemény és keményebb, mint a banán, magasabb keményítőtartalma miatt. Főleg sós receptek készítésére használják a karibi és az afrikai konyhában.

Míg ehet banánt nyersen és főzve is, az útifű nem ízlik nyersen.

Táplálkozási szinten, ha összehasonlítunk egy csésze szeletelt útifűt (148 g) egy csésze szeletelt banánnal (150 g), akkor láthatjuk, hogy az útifűeknek magasabb a glikémiás terhelésük (19 vs 12), több a cukoruk (22 g vs 18 g), kissé kevesebb rost (3,4 g vs 3,9 g) és több szénhidrát (47 g vs 34 g)[1], [2].

Az útifűekben azonban kétszer annyi a C-vitamin, és tizenötször több A-vitamin. Valójában egy csésze az ajánlott napi bevitel 45% -át, illetve 33% -át adja, szemben az azonos mennyiségű banán 22% -ával és 2% -ával.[3], [4].

Használhatok fagyasztott garnélát?

Ha nem talál friss garnélarákot, akkor is elkészítheti ezt a finom curryt fagyasztott garnélával, akár nyersen, akár előre.

Hagyja őket néhány órán át egy éjszakán át felolvadni a hűtőszekrényben vagy a konyhai pulton, hogy megszabaduljon a vízmáz védőrétegétől.

Ha nem főttek, akkor adjuk hozzá a curry-hez a 4. lépés utasításainak betartásával. Ha ehelyett már főttek, a legvégén döntsük bele a pörköltbe.

A fagyasztott garnélarák olcsóbbak, mint a frissek, és a fagyasztóban tárolható mindaddig, amíg szüksége van az étel elkészítése előtt. A nyersek legfeljebb egy vagy két napot tölthetnek el a hűtőszekrényben, ezért ugyanazon a napon kell megvennie őket, amikor ezt a karibi receptet szeretné elkészíteni.

A friss garnélarák azonban kétségtelenül ízletesebb curry-t eredményez, mivel a kókuszpörköltben párolva minden levét felszabadítja, és olyan étellel gazdagítja az edényt, amelyet esetleg nem kap a fagyasztott társaitól.


Source link


23 Views 0 Ratings Rate it