1 ügyes kavicsrács házilag módszer

Avatar Gadam | 2022.11.18. 1439 Views 0 Likes 2 On 1 Rating

1439 Views 2 On 1 Rating Rate it

kavicsrács házilag

Régóta fájt a fogam egy gyönyörű kavicsrács után, viszont nem akartam temérdek pénzt költeni rá, ezért megnéztem, hogyan készíthetek házilag. Ezt a módszer tetszett nekem a legjobban a neten találhatók közül.

A kavicsrács egyébiránt nemcsak igényes kiegészítője, dizájn eleme a háznak, hanem remek védekezés is az eső és a hó ellen. 

A laza kavics az egyik leggyakoribb csináld magad kavicsos feljáró ötlet. Sokkal hatékonyabban vezeti el a vizet és mérsékli a hó felhalmozódását, mint például az aszfalt vagy a beton. A laza kavics használatának egyetlen hátránya, hogy meglehetősen gyorsan szétterül és szétesik. Ezért jó, ha a kavicsot stabilizálod a rács segítségével.

Kavicsrács telepítés házilag: Esettanulmány

Ismerj meg egy családi sztorit a kavicsrács telepítésről.

  1. A régi felhajtófelület eltávolításával és a talaj kiegyenlítésével kezdték. Miután a talaj vízszintes volt, a gyomok növekedésének megakadályozása érdekében szövött tájképi membránt választottak. Ezután az egyes kavicsrács paneleket az egyszerű, egymásba illeszkedő rögzítéssel kötötték össze, mielőtt kaviccsal töltötték volna fel.
  2. Az kavicsrács töltése négyzetméterenként a kavics méretétől és az elérni kívánt megjelenéstől függ. Vannak, akik szeretik a rács esztétikáját, így a kavicsrácsot csupán a műanyag tetejéig töltik fel, míg mások inkább nem akarják látni a kavicsrácsot, és így túlságosan feltöltik azt.
  3. A piacon kapható természetes kavicsokból biztosan találsz olyat, amelyik lázba hoz. A kavicsrácsot szögletes típusú kaviccsal töltsd fel, hogy kevésbé vándoroljanak a kavicsdarabok. A méretüket tekintve 20mm-eseket, vagy annál kisebbeket válassz. Ez segíti elő, hogy a kavics a lehető legszorosabban töltse ki a rácsot, a lehető legkisebb szabad térrel, miközben továbbra is áteresztő marad, és lehetővé teszi a víz áthaladását, természetes módon visszaszivárogva a talajvízbe.

Nézz a Pinteresten további ötleteket kavicsrácsra házilag.

Íme még egy videó segítség a kavicsrács letételére.

Forrás: How to Lay Plastic Grids For Gravel Driveways | Gravel driveway, Driveway pavers diy, Gravel driveway edging (pinterest.com)


1439 Views 2 On 1 Rating Rate it