Lenyűgöző képkeret házilag, ha gyenge voltál technikából

Avatar Gadam | 2022.09.24. 246 Views 0 Likes 0 Ratings

246 Views 0 Ratings Rate it

Képkeret házilag 5 összetevőből. A legegyszerűbb megoldás, amit valaha láttam. Gyenge voltam technikából, de még nekem is sikerült. KezdjüK!

Képkeret házilag: Az Alapanyagok.

Fa:

A legegyszerűbb módja a saját képkeret készítésének a fa, amely a legkönnyebben vágható és festhető anyag. Olcsó hulladékfát, fenyődeszkát vagy rétegelt lemezt számos barkács- vagy barkácsáruházban szerezhetsz be. A barkácsáruházban vagy megvásárolhatod a kívánt méretre vágott fát, vagy saját magad vághatod ki a fát fűrésszel.

Fűrész:

Ha úgy döntesz, hogy vágatlan fával dolgozol, szükséged lesz egy gérvágóra vagy kézifűrészre, hogy a darabokat tisztán, a specifikációknak megfelelően vágd le.

Forró ragasztópisztoly:

Erős faragasztóra vagy más ipari ragasztóra lesz szükséged, hogy a képkeret sarkait össze tudd ragasztani.

Festék:

Többféle festéktípust használhatsz a képkereted testreszabásához. Fontold meg, hogy akril- vagy sprayfestéket használj a keret bevonásához, mert mindkettővel könnyű dolgozni, és jól tart.

Forgógombok és csavarok:

Ezeket bármelyik barkácsáruházban megtalálod. Ezekkel fogod a képkeretben tartani a matricát vagy a képet a helyén.

Képkeret házilag: Az elkészítési folyamat.

Miután döntöttél arról, hogy milyen méretű és típusú keretet szeretnél készíteni, ideje elkezdeni az összeállítását. Egy egyszerű DIY képkeret készítési útmutatót az alábbi lépésről-lépésre útmutatóban találsz meg.

Nézd meg a videót, vagy olvass tovább.

1. Készítsd elő az anyagokat.

Vágd a fa képkerethez szükséges minden egyes fadarabot a kívánt hosszúságra, szélességre és vastagságra. Ne feledd, hogy a keret sarkait 45 fokos szögben kell levágni, hogy össze tudjanak illeszkedni. Ha később üveg vagy plexiüveg hozzáadását tervezed, akkor a vágásokat meg kell szegni, hogy hornyot készíthess a fadarabon, hogy az üveg az összeszerelés után illeszkedjen a keretbe. Vágj egy lyukat a matricatáblába, amelyből láthatóvá válik, hogy mekkora részt szeretnél megjeleníteni a műalkotásból vagy fényképből.

2. Ragaszd össze a darabokat.

Vidd fel az erős ragasztót a keret teljes szélére (ne csak a közepére), és nyomd össze a keret sarkainak minden külső szélét, hogy 90 fokos szöget alkossanak. Tisztítsd le a kifolyt ragasztót fogkefével vagy papírtörlővel. Használj nehéz anyagokat vagy szorítókat, hogy a keretdarabokat a helyükön tartsd, amíg meg nem száradnak és meg nem keményednek.

3. Fesd le a keretet.

Fesd és díszítsd a képkeretet olyan színekkel vagy részletekkel, amelyek illenek az otthoni dekorációhoz.

4. Helyezd be az üveget.

Helyezd a keretet fejjel lefelé úgy, hogy a keret hátulja felfelé nézzen. Óvatosan helyezd a vágott üveget vagy plexit a keret belsejébe, és illeszd rá az alátétet. Ha nincs alátéted, egyszerűen csúsztasd a képet a keret belsejébe.

5. Szereld fel fényképet vagy festményt.

Helyezd a művet a szőnyeg tetejére, és rögzítsd szalaggal vagy más, tetszés szerinti tiszta ragasztóval. Fedd le a keret hátoldalát egy másik kartondarabbal, amelyet úgy vágj ki, hogy szorosan illeszkedjen a keret nyílásához. Szereld fel a kép hátlapját rögzítő csúsztatható füleket, hogy a keret hátoldala biztosan a helyén maradjon.

Forrás. How to Build a DIY Wooden Picture Frame – 2022 – MasterClass


246 Views 0 Ratings Rate it