Különleges kerti grill készítése házilag

Avatar Gadam | 2022.11.23. 251 Views 0 Likes 0 Ratings

251 Views 0 Ratings Rate it

kerti grill házilag

Legyen saját grillsütőd házilag. Ehhez elég egy hordót átalakítanod. Mutatjuk a módszert teljeskörű leírással, videóval együtt.

Kerti grill házilag

Először nézd meg ezt a videót. Minden otthoni barkácsmegoldás könnyebb, ha képen vagy videón keresztül követheted. Ebben segít ez az igazán praktikus házi megoldás.

Kerti grill házilag lépésről lépésre

Az előkészületek:

Sokkal kevesebb gondot okoz egy élelmiszeripari hordó. Képzeld el a bbq-t egy hordóban, amiben olaj vagy üzemanyag volt. Azonban A szóban forgó minta esetében egy mézesbödönről van szó, amit kivágtak a célnak megfelelően. Itt tudod megnézni a kiindulópontot. 

Az kerti grill állvány megépítése:

Alapot kell készíteni. Az egyetlen dolog, ami kéznél volt, néhány régi kerítésoszlop volt, és néhány rétegelt lemezhulladék. Kép.

Vágtunk 6 különböző hosszúságú oszlopot. 2 a hordó hossza és 4 a lábakhoz. Kép.

Hordozható Házi grill akartunk, így az volt a cél, hogy a hordó az állvány tetején üljön. Két oszlop tartotta a hordót, míg a 4 lábat úgy rögzítettük, hogy mindkét végén lyukakat fúrtunk a kocsicsavarokhoz. Kép.

A lábak stabilan tartása érdekében rétegelt lemezdarabokkal rögzítettük őket. Kép.

A fedél és a grillrács rögzítése:

Hozzáadtuk konzolokat, hogy tartsák a rácsokat és megakadályozzák, hogy a fedél befelé essen, valamint egy alsó állványt (Kép), hogy tartsa a parazsat és lehetővé tegye a levegő keringését. Kép.

Ügyelj arra, hogy rozsdamentes acélból készült konzolokat és zsanérokat vásárolj. Ha horganyzottat veszel, akkor vegyél mellé egy fáklyát, hogy kiégesd a füstöt, amely az első néhány alkalommal megjelenik, amikor használod a házilag gyártott grilledet.

Égesd ki a kerti grill belsejét:

Tüzet gyújtottunk benne, hogy elégessük a festékeket, bevonatokat vagy ki tudja, mit. Ezt pusztán biztonsági okból tettük. Ha élelmiszeres hordót használsz, erre nem feltétlenül van szükséged.

Befejező lépések a kerti grillen:

Az építés utolsó lépései a fogantyú (egyszerű fa tipli a barkácsboltból) (Kép), a szellőzőnyílások és a hőmérsékletmérő hozzáadása voltak (Kép). Úgy döntöttünk, hogy a hordót magas hőállóságú fújom be. Amellett, hogy a színt egy kicsit testre szabtuk, a festék segít megelőzni a rozsdát a hordón. Már csak az volt hátra, hogy kipróbáljuk a házilag készített kerti grillt.

 

Forrás: How to Build Your Own BBQ Barrel : 5 Steps (with Pictures) – Instructables


251 Views 0 Ratings Rate it