Nagyszerű fürj táp házilag

Avatar Gadam | 2022.11.03. 2702 Views 1 Like 1 On 1 Rating

2702 Views 1 On 1 Rating Rate it

5 szenzációs fürj táp házilag szakmai forrásból. Gyorsan elkészíthető és boldoggá és egészségessé teszed vele a kis fürjet. Nem csupán recept, szeretetből készül.

Fürj táp házilag videó

Fürj táp házilag: 5 recept.

1) Őrölt zab, főtt tojás (egészben), kukoricaliszt, kókuszolaj

A kukoricaliszt ideális a kismadár számára, mert már őrölt, és a teljes kiőrlésű gabonák ízletes alternatíváját nyújtja. A kókuszolaj a tojássárgájával együtt egészséges zsírokat biztosít a kis fürjnek, amelyek segítik a növekedését.

A főtt tojás jó mennyiségű fehérjét és zsírt tartalmaz, a tojáshéj pedig remek kalciumforrás! A darált zab rostokkal és szénhidrátokkal, valamint olyan ásványi anyagokkal is ellátja kismadarát, mint a kalcium, a magnézium, a kálium és a vas.

2) őrölt kukorica, őrölt zab, szárított cékla és Chia magvak

Ebben a receptben a szárított cékla és a chia magok biztosítják a fürjnek a szükséges extra fehérjét, zsírt és rostot.

A darált zab szénhidrátot, valamint fehérjét és némi zsírt, valamint olyan ásványi anyagokat biztosít, mint a kalcium, magnézium, kálium és vas. Az őrölt kukorica szintén szénhidrátot, valamint cinket és niacint ad a fürjnek.

3) őrölt kukorica, őrölt árpa, mák, egész tojás és lenmagliszt

Ebben a receptben a mák biztosítja a fürjbébik kalciummal, valamint káliummal, foszforral és magnéziummal való ellátását.

Az egész tojás keményre főzve fehérjét és kalciumot biztosít. A lenmagliszt gazdag E-vitaminban, mangánban, rézben, rostban, Omega-3 zsírsavakban, lignánokban, antioxidánsokban , hemicellulózban , fehérjékben , vasban , foszforban , magnéziumban, cinkben és rostban. Ráadásul jó kalciumforrás is!

Az őrölt árpa gazdag szénhidrátokban, valamint szelénben és foszforban.

4) őrölt barna rizs, szárított borsó (vagy nyers borsófehérje), szárított/őrölt napraforgómag.

A rizs ebben a receptben jó vitamin- és ásványi anyagforrást biztosít a bébi fürj számára, például a természetesen előforduló B-vitamint.

A borsó is szerepel benne, amely fehérjét biztosít, míg a rostok segíthetnek a jóllakottság érzésében! Néhány madár nem szereti a nyers borsót, így ha a tiéd immunisnak tűnik, akkor próbáld meg helyettesíteni nyílgyökérporral; csak ne feledd, hogy minden őrölt barna rizst tartalmazó recept végül emésztési problémákhoz vezet, hacsak nem helyettesíted más szénhidrát-összetevővel, például quinoával vagy árpaliszttel.

5) őrölt zab, szójafehérje, lenmag és lucernaliszt

Ebben a receptben a szójafehérje kalciummal és omega-3 zsírsavakkal látja el a nőstény bébi fürjeket, míg a hím madaraknál segíti a tépést. Segít továbbá csökkenteni az agresszív viselkedést, például a harapást és a verekedést.

A darált zab szénhidrátokat biztosít, amelyek végül glükózzá alakulnak a madár szervezetében.

A lenmag E-vitamint, mangánt, rezet, rostot, Omega-3 zsírsavakat, lignánokat, antioxidánsokat , hemicellulózt , fehérjéket , vasat , foszfort , magnéziumot, cinket és rostot biztosít. A lucernaliszt kalciumban is gazdag.

Fürj táp házilag: Az elkészítés.

A fent látható 5 recept bármelyikét a következő módszer szerint készítheted el könnyedén.

  1. Tedd az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és dolgozd össze, amíg finom morzsa nem lesz belőle.
  2. Ha szükséges, adj kis vizet a keverékhez. Ha a fürj táp turmixot nedvesíteni kell, használj forró vizet.
  3. A szokásos madármagkeverék mellett tegyünk bele egy kis rágcsálnivalót is.
  4. Szórjuk ezt a keveréket a fürjek élőhelyére, amikor etetésre van szükségük, vagy
    tegyük őket egy nagy sebességű turmixgépbe 30-60 másodpercig, amíg sima (nem sűrű és ragacsos) állagú nem lesz.

Javasoljuk továbbá, hogy a vitaminok növelése érdekében adagolj néhány madárvitamin-cseppet a házi készítményhez. Ezt az egyes takarmányokhoz kell hozzáadni, nem pedig az egész adaghoz, így tudod szabályozni, hogy mennyit adj a fürjnek egy adott etetésen belül.

Ezzel el is készültél a házi gyártású fürj tápoddal.

Szakmaforrás: 5 Easy Homemade Baby Quail Food Recipes – Tame Feathers

 


2702 Views 1 On 1 Rating Rate it