Készen áll a mobil-első indexelésre? 5 ellenőrizendő dolog

Avatar admin | 2021.04.16. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

A „mobile-first” algoritmus-frissítések legújabb története elfoglalt. Az elmúlt néhány évben a Google szándékosan erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy ne csak a mobileszközökön végzett lekérdezések pontosabb keresési eredményeit adja vissza, hanem rangsorolja is, hogy mely webhelyek alapján végre a legjobb mobil eszközökön.

Nekünk volt Mobilegeddon még 2015-ben, amikor a Google mobilbaráttá tette a tényező a keresési eredmények rangsorolásához. Megvolt a Speed ​​Update 2018-ban, amikor mobil sebesség rangsoroló tényezővé vált. Idén tavasszal pedig a Oldalélmény-frissítés kerül bevezetésre, és a mobilbarátság, a stabilitás és az interaktivitás létfontosságú rangsoroló jeleknek kell lennie (bővebben Core Web Vitals itt).

Idén tavasszal be is fejeződik a Google azon tervének a befejezése, hogy az interneten az összes webhelyet áttérjék a mobilindexelésre.

mobile-first-indexing-phone-feature

De mi is pontosan a mobilindexelés? És miben különbözik (vagy kapcsolódik) a Google által korábban elindított ezen algoritmusok néhány frissítésétől? És hogyan lehet biztos abban, hogy webhelye készen áll a váltásra? Ebben a bejegyzésben részletes elméletet nyújtunk a mobil-első indexelésről, beleértve azt, hogy mi ez, mi ez eszközök, és öt lépést tehet (és meg kell tennie) a webhely optimalizálásához. De először válaszoljunk az azonnali kérdésre:

Mikor történik a mobil-első frissítés?

2020 márciusában a Google bejelentette, hogy így lesz az internet összes webhelyének hivatalosan áthelyezése a mobilindexelésre. A tervezett befejezési dátum kissé elmozdult a COVID-19 miatt (erről bővebben a következőről), de az utolsó előrejelzés 2021. március, és úgy tűnik, mintha a Google valójában a célvonal közelében lenne. Maga a kapcsoló nem igényel semmilyen műveletet az Ön részéről, de vannak olyan lépések, amelyeket megtehet (és meg kell tennie) annak biztosítására, hogy webhelye erre az algoritmusra optimalizált legyen. Mielőtt áttekintenénk ezeket a lépéseket, merüljünk el egy kicsit mélyebben a mobile-first és a kezdeményezés részleteiben.

Mi az a mobilindexelés?

A mobil-első indexelés azt jelenti, hogy a Google a továbbiakban elsősorban webhelye tartalmának mobil változatát használja indexeléshez és rangsoroláshoz. A Google a következőket olvassa el kötelező olvasmányaikban dokumentáció a témában:

„Történelmileg az index elsősorban az oldal tartalmának asztali változatát használta, amikor értékelte az oldal relevanciáját a felhasználó lekérdezése szempontjából. Mivel a felhasználók többsége most mobileszközzel éri el a Google keresést, a Googlebot elsősorban feltérképezi és indexeli az oldalakat, miközben az okostelefon-ügynök tovább megy. “

Az eredeti dátum, amelyig új A webhelyeket alapértelmezés szerint 2019. július 1-jéig, mobilon alapulva indexálják. Az ezt a dátumot megelőzően létrehozott webhelyeket a Search Console-on keresztül értesítik, amikor webhelyeiket hivatalosan átállítják.

Aztán 2020 márciusában a Google bejelentette, hogy hivatalosan is költözik minden a webhelyeket szeptemberben kezdték át a mobilindexelésre.

mobile-first-indexing-tweet

Ez addig volt COVID-19 történt, és a határidőt 2021 márciusára tolta. Ennek ellenére a Google már automatikusan a weboldalak 70% -át áttérte a mobilindexelésre.

Mi van az elmúlt 30% -kal? Nos, majdnem készen vannak, és a hónap végén hallottuk a Google John Muellertől, hogy a folyamat hamarosan lezárul:

„Megvan a határidő … márciusra kitűzve. Azt hiszem, vannak néhány technikai részletek az utolsó általunk kidolgozott webhelyekkel kapcsolatban. Tehát optimális módon át tudjuk őket váltani. De valamikor csak át lesz kapcsolva. Ha ez még márciusban, esetleg áprilisban vagy esetleg májusban végződik, nem tudom. De át fogjuk váltani ezeket a webhelyeket, és ha az Ön webhelye készen áll, akkor ez csak akkor történik meg. “

A jó hír tehát az, hogy többé nem kell attól tartania, hogy webhelyét indexeli-e vagy sem mobil alapon. Nagy valószínűséggel már az is. És ha nem, akkor hamarosan.

Ön csináld aggódnia kell azért, hogy az Ön webhelye az optimalizált hogy először mobilon kell indexelni. Beszéljünk egy kicsit néhány lépést, amelyet most megtehet annak biztosítása érdekében, hogy webhelye optimalizálva legyen az első mobilindexeléshez.

Hogyan optimalizálhatok a mobilindexeléshez?

A Google azt javasolja, hogy tegyen néhány lépést annak biztosítására, hogy webhelye optimalizálva legyen az első mobilindexeléshez. Íme néhány a legfontosabbak közül.

1. Győződjön meg arról, hogy a Googlebot hozzáférhet és megjelenítheti a tartalmát

Ehhez a lépéshez meg kell győződnie néhány dologról:

 • Ugyanazokat a metacímkéket használják webhelye mindkét verziójának feltérképezéséhez. Ez az alapértelmezett beállítás a legtöbb webhelyen, így ha Ön vagy egy fejlesztő szándékosan nem konfigurálta másként, akkor nem kell túl sokat aggódnia emiatt.
 • Hogy a Google bármelyiket láthatja lustán feltöltött tartalom.
 • Hogy nem blokkol konkrét URL-eket a az irányelv tiltása.

2. Győződjön meg arról, hogy az asztali és a mobil tartalom megegyezik

Mobil webhelyének ugyanolyan tartalmat kell tartalmaznia, mint az asztali webhelyének. A Google itt figyelmeztet arra, hogy ha te szándékosan kevesebb tartalma van egy mobil oldalon, mint egy asztali oldal, akkor számolnia kell azzal, hogy elveszít némi forgalmat az oldal indexelésekor.

A Google egyik tippje annak biztosítása, hogy a mobilwebhely fejlécei egyezzenek az asztali webhelyével.

3. Ellenőrizze a strukturált adatait

Ha strukturált adatokkal rendelkezik a webhelyén, győződjön meg arról, hogy azok szerepelnek a webhely mindkét verziójában. Ellenőrizze, hogy a strukturált adatokban helyes URL-eket használ-e. Ha használja Adatkiemelő, edezze a mobil webhelyén.

mobile-first-indexing-strukturált adatok

4. Kövesse a Google további ajánlásait

Íme néhány további tipp, amelyet a Google ajánl a mobilalapú optimalizáláshoz:

 • Helyezze ugyanazokat a metaadatokat a webhely mindkét verziójába.
 • Kövesd a Jobb hirdetési szabvány amikor mobileszközökön jelenít meg hirdetéseket.
 • Győződjön meg arról, hogy a mobil webhelyén található képek megfelelnek-e kép SEO legjobb gyakorlatok.
mobile-first-indexing-next-gen-images
 • Győződjön meg arról, hogy a mobil webhelyén található videók követik a következőt: videó bevált gyakorlatok.
 • Ha webhelyének külön URL-címei vannak az oldal asztali és mobil verzióihoz, ellenőrizze, hogy igazolta-e ezeket az oldalakat a Search Console-ban, és ügyeljen arra, hogy az URL-ek ne legyenek töredezettek.

5. Maradjon felül a mobilhibákon

A Google nem várja el, hogy egy pillanat alatt megtudja, hogy a fenti tényezők közül hányra optimalizált. Ők csináld elvárja, hogy rendszeresen ellenőrizze a Search Console mobilhibáit, és jóhiszeműen igyekezzen kijavítani ezeket a hibákat, amikor azok megjelennek.

Ehhez először is meg kell igényelje webhelyét a Search Console-ban és küldjön be egy webhelytérképet.

mobile-first-indexing-sitemap

Miután ezt megtette, a lefedettség és a mobil használhatóság jelentéseivel meghatározhatja azokat a hibákat, amelyek befolyásolhatják a mobil teljesítményét:

mobile-first-indexing-lefedettség

Azt is megteheti, hogy szakértőt vagy szakértőket vesz fel (például a LOCALiQ) futtatásához a technikai SEO audit webhelye. Ezzel segíthet kezelni a webhelyet hátráltató egyéb hiányosságokat: olyan elemeket, mint árva oldalak, hiányzó metacímkék, hiányzó strukturált adatok, túlméretezett képek, oldalminőségi problémák és egyebek.

Webhelye optimalizálva van a mobilindexeléshez?

Ha nem biztos abban, hogy webhelye felkészült-e a mobilindexelésre, akkor már megtett egy döntő lépést, amelyet a legtöbb webhelytulajdonos elmulaszt – szándékosan gondolkodik azon, hogy a Google hogyan nézi meg és indexeli az Ön webhelyét!

Kövesse a fent leírt fenti irányelveket, és jó formában lesz. A memória frissítéséhez a következők tartoznak:

 1. Győződjön meg arról, hogy a Googlebot hozzáférhet és megjelenítheti tartalmát.
 2. Győződjön meg arról, hogy az asztali és a mobil tartalom megegyezik.
 3. Ellenőrizze a strukturált adatokat.
 4. Kövesse a Google ajánlásait.
 5. Legyen naprakész a mobilhibákon.

Ha minden más kudarcot vall, a remek tartalom továbbra is győz; így ha még mindig kétségei vannak a SEO teljesítményével kapcsolatban, alaposan vizsgálja meg webhelye tartalmát, és folytasson őszinte beszélgetést arról, hogy megfelel-e a közönség igényeinek.

És természetesen, ha egy másik szakértő szemet szeretne a webhelyére, ne habozzon megadni SEO szakértők a LOCALiQ-nál Hívás.


Forrás link


14 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok