Készíts egy egyszerű levendula limonádét néhány perc alatt!

Avatar admin | 2021.08.01. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Virágos és citrusos, ez a levendula limonádé recept egy forró nyári este kortyolására készült. Könnyen elkészíthető természetes összetevőkből, szüreteljen levendulát, és élvezze ezt a hűvös és ízletes italt. Megérdemled!

Levendula limonádé recept

A levendulaital őrület

Minden kis kávézó, ahol elhaladok, levendulateret vagy teát hirdet a kis tábláin. És az idő felében úgy érzem, kénytelen vagyok megállni és megragadni egyet!

Évek óta élvezem a levendulát a főzés során, hozzáadom a sütésemtől egészen a koktéljaimig. Nem csak a levendula illata csodálatos, hanem könnyű botanikai íze van, amit egyszerűen nem tudok betelni. Édes, mégis citrus és citrom jegyeket tartalmaz. Limonádéhoz tökéletes!

Bár sok helyen a levendula is szerepel a forró italokban, kevesebben adják hozzá a hideg italokhoz. A nyári virág, a levendula ugyanúgy illik a napsütéses délutánhoz, mint a hűvös téli nap … ha nem jobb!

Ez a levendula limonádé recept fanyar és frissítő, és egyedülálló levendula. Lehet, hogy az emberek félnek attól a gondolattól, hogy isznak egy virágot, de az ital mindenkit örömmel tölt el. Ha nem vagy óriási a virág ízében, akkor ez lehet az ideális ital, hogy megismertessen néhány virágos jegyzettel. Végül is ki nem szereti a frissítő pohár limonádét?

levendula limonádé ital egy fából készült tálcán

A levendula limonádé előnyei

Sokan imádják a levendulát az aromaterápia világában. Ismert, hogy elősegíti a relaxációt, a levendula illatának belélegzése csökkentheti a stresszt, és még a fejfájást is segítheti. Gyulladáscsökkentő, antidepresszáns és nyugtató hatású.

Bár az illat közismerten gyengéd és erőteljes, a levendula fogyasztása is hasonló előnyökkel jár. Akár az illatát, akár az ízét kóstolja meg, a levendula olajban rejlik az erő.

Miután elfogyasztotta ezt az ízletes italt, észreveheti a levendula előnyeit. Talán nyugodtnak érzi magát egy ital elfogyasztása után egy kemény kertészkedés után. Talán a nap álmosít. És talán csak a levendula rúg!

Függetlenül attól, hogy ez placebo hatás vagy sem, legalább nyugodtnak érzi magát, és élvezi a finom italt.

levendula szirup szóda

Hogyan szüreteljük a levendulát az evéshez

Ehhez a limonádé recepthez saját termesztést készíthet, vagy rendeljen kulináris levendulát. Amióta nő alapvetően korlátlan levendula a szaporításnak köszönhetően A kertemben, hogy élvezhessem és használhassam aromaterápiás előnyeit, mindig van egy csomó kéznél, amit hozzá kell adnom a főzéshez.

Angol levendula a levendula leggyakoribb fajtája, amelyet étkezési célokra használnak, mert olyan édes illata és íze van. A levendulát akkor akarja betakarítani, amikor a rügyek kialakultak, de nem nyitottak. Könnyebben leesnek, és hosszabb ideig megőrzik illatukat, színüket és olajaikat.

Bár használhat friss levendulát, a hatás valójában szárítás közben növekszik. A vágott levendula kötegeit kösse össze, és meleg, száraz helyre tegye ki a napfénytől. Pár hét elteltével könnyen eltávolíthatja a rügyeket.

Tárolja a levendulát egy üvegedényben, szoros fedéllel. Egy évig jónak kell lennie, de valószínűleg annyira élvezni fogja ezt a limonádét levendulával, hogy pillanatok alatt lemerül.levendula növények a kertben

Levendula limonádé recept

Most, hogy mindent tud arról, miért kell ezt a finom italt elkészítenie, nézzük meg, hogyan is kell ezt valójában csinálni!

Hozzávalók

A teljes méreteket lásd az alábbi receptkártyán.

Csináld meg!

Mielőtt elkezdené ezt a limonádét levendulával készíteni, érdemes főzni egy levendulaszirupot. Menjen tovább ehhez a bejegyzéshez hogyan készítsünk levendula szirupot hogy megtanulják, hogyan kell elkészíteni, hogy a szirup megőrizze azt a gyönyörű lila színét.

hozzávalók a levendula sziruphoz

Most egyszerűen keverje össze a szódát, a citromlevet és a levendulaszirupot. A maximális frissesség érdekében tálalja az italt jég felett. Nyugodtan díszítsd levendula gallyal.

hogyan készítsünk levendula limonádét

Levendula limonádé koktél

A levendula limonádé finom nyári koktélt is készít. Én személy szerint szeretek levendula gin -tonikot készíteni. A gin boróka természetes íze kivételesen jól illik a virágos levendulához.

Egyszerűen adjon hozzá egy csepp gin -t a levendula limonádéjához. Javaslom citromszeletek hozzáadását is. Természetesen nyugodtan adjon hozzá választott alkoholt egy égi koktélhoz, amely a nevén szólít.

Szeretné még magasabbra emelni koktélját? Tegye hozzá ezeket a lenyűgöző virágos jégkockák. Ők egy showstopper!

Levendula gin és tonik

További lehetőségek a levendula használatára:

Ráadásul szerezzen még többet levendula inspiráció itt!

Levendula limonádé

Virágos és citrusos jegyekkel élvezze ezt az ízletes limonádét úgy, ahogy van, vagy adjon hozzá egy csepp gin -t az emelkedett koktélhoz.

Utasítás

  • Keverje össze a szódát, a citromlevet és a levendula szirupot.

  • Öntsük jégre, hogy azonnal lehűljön, és frissítő italt készítsünk.

  • Élvezze úgy, ahogy van, vagy adjon hozzá egy csepp gin egy levendula limonádé ginhez és tonikhoz.

  • Díszítsük levendula szállal vagy citromkarikával.

Levendula limonádé recept


Forrás link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok