Készítse elő kertjét ezekkel az egynyári növényekkel

Avatar admin | 2021.06.05. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

Ezek az árnyékban növekvő virágok tökéletesek egy tornácos ültetvényhez, kosarak lógásához egy fa alatt, vagy az üres helyek kitöltéséhez a kertben, míg évelők, cserjék és fák nőnek. Az egynyári növények egész szezont nyújtanak, és ezek a szépségek annyira dekoratívak, hogy elfelejtik a napot!

virágzó egynyári növények az árnyék kert felélesztésére

Gyakran, amikor a kertészeti szezon elkezdődik, alig várjuk, hogy az egynyári szín azonnali és tartós legyen. Kiábrándító lehet, ha árnyas kerted van, mert a rendelkezésre álló egynyári növények nagy részéhez teljes napra van szükség a virágzáshoz és a virágzáshoz.

A kertészkedés első néhány évében gyakran voltak sötét árnyékos foltok, amelyeket rövid távon fényesebbé akartam tenni az egynyári növényekkel, de nehéz volt megtalálni őket. Az óvodán való járás csak lapos volt a napszerető egynyári növények után, de árnyékért egyik sem volt! Tehát vadászni indultam azokra, akik tolerálják az árnyékot, és valóban színt adnak ezeknek az árnyékos foltoknak.

az élénkvörös begónia színesíti az árnyékos kertet

Erőfeszítéseimet díjazták, és az évek során rengeteg egynyári árnyékot találtam, amelyek kertem legsötétebb zugaiban gyarapodnak, miközben ragyogó virág- és színmegjelenítést adnak.

13 árnyékban növő lombfaj és virág

1. Édes Alyssum

Az egyik legédesebb illatú virág, amely árnyékban nő, az édes alyssum biztosan képes kezelni a meleget. Aszálytűrő, édes alyssum árnyékos száraz foltokban növekszik, nehéz színt elérni. Kicsi virágfürtjeik jól működnek, ha fürtökbe ültetik őket. A beporzók szeretik őket!

2. Begonia

Begónia az árnyék legismertebb virágos növényei, és sokféle színben kaphatók. Virágzása lehet fodros vagy lapos, nagy vagy kicsi, és konténerekben vagy árnyékos kerti ágyakban virágzik. A begóniák szarvasoknak ellenállók, ezért ha van olyan területed, ahonnan nem tudod távol tartani ezeket a bosszantó szarvasokat, fontold meg a begóniák telepítését. Jól módosított talajban, jó vízelvezetéssel és rendszeres holtponttal növesszük őket.

halvány rózsaszínű begónia

3. Pöttyös növény

Lakhelyétől függően pöttyös növényeket láthatott a szobanövények részében. Élénk fehér, rózsaszín vagy vörös leveleiknek köszönhetően azonban nagyszerű árnyékot is kínálnak évente. Néhány vonzó lombozat hozzáadása segít megvilágítani a sötét, árnyékos helyeket. És jöjjön ősszel, nyugodtan ássa ki őket, és vigyázzon bent, ahogy hűl az idő.

4. Árvácska

Ezek az édes virágok okkal kerti alapanyagok. Rendkívül szívósak, méretek és színek széles skálájával rendelkeznek, és egyenletesek ehető. Az árvácskák kevés karbantartást igényelnek, és csak rendszeres öntözést és holtidőt igényelnek.

virágzó egynyári árnyék: árvácskák

5. Édes burgonya szőlő

Egy másik árnyék, amely lombozatáról évente ismert, az édesburgonya szőlő nem ugyanaz a zöldségfélék, mint az ebédlőasztalon. Valójában dísznövény, amely chartreuse-járól vagy bordó leveleiről ismert. A szőlő gyorsan növekszik, kiváló kiegészítői a függő kosaraknak és tárolóknak. Gyorsan feltöltik a területet, és szinte trópusi hangulatot kölcsönöznek a kertednek.

6. Impatiens

Az impatiensek halomozó cserjékként nőnek, amelyeket piros, rózsaszín, lila vagy fehér virág borít. Nagyszerű választás konténerek, függő kosarak vagy szegélynövények számára. Ültesse őket árnyékos helyre, miután a fagyveszély elmúlt az évszaknak, és gyakran öntsön.

impatiens

7. Készlet

Ha az árnyékolásra szánt egynyári virágokra gondol, ne felejtse el a magból származó virágokat! Az állományokat néha nehéz megtalálni a kertészeti központokban, de a magok sokkal könnyebben elérhetők.

Egy illatos, tavasszal virágzó virág, alapanyag hozzáad egy kis magasságot és rengeteg színt. Erős szárának köszönhetően erős és tartós vágott virágot hoznak létre. Ha van kedve virágokat hozni beltérbe, fontolja meg az állományt!

8. Lobelia

Ezek az apró terjedő virágok általában mélykék, de rózsaszínűek, fehérek és pirosak is. A Lobelia szereti a részleges árnyékot, és kiváló talajtakarót biztosít. Lenyűgözően néznek ki függő kosarak mivel át fognak ömleni a széleken. A Lobelia általában teljes napsütésben növekszik, de elviseli az árnyékot, mert annyira szívós és könnyen termeszthető. Kevesebb virágot fog kapni, de annyit terem, hogy nem fog hiányozni.

lobélia egy árnyékos kertben

9. Browallia

Ha olyan virágot keres, amely egész nyáron virágzik, árnyékban, akkor a browallia hívhatja a nevét! Tiszta fehér, lila vagy kék virágokban találhatók, és kevés karbantartást igénylő virág, amely részleges árnyékkal is jól működik.

A konténerekhez vagy függő kosarakhoz jó, a browallia lefelé zuhan, és könnyen kitölti a helyet apró és bőséges virágaival. Dél-Amerikában őshonos, szeretik a meleget.

10. Snapdragon

A csattanó sárkányok, úgynevezett, mert virágaik apró, nyitott és csukott szájhoz hasonlítanak, magas virágcsúcsokkal rendelkeznek, amelyek gyakorlatilag a szivárvány minden színében megtalálhatók. Vannak törpe és magas fajták, amelyek megfelelnek a különböző kerti igényeknek. A csattanó sárkányok csodálatos töltő növényeket készítenek a kerti ágyakhoz vagy konténerekhez. Ültesse őket részleges árnyékba, hogy meghosszabbítsa virágzási idejüket.

Snapdragons virágzik

11. Torenia

Ezeket a fényes virágokat keresztlengővirágoknak is nevezik, és a csattanós sárkányokra emlékeztetnek. Trombita virágaik körülbelül 7-12 hüvelyk magasak, jól illeszkednek a legtöbb árnyékos ágyba. Nyár közepétől őszig virágoznak, a kezdeti nyári színpattanás után némi virágzást kínálnak. A Torenia lila, sárga, rózsaszín és fehér színben kapható.

12. Fukszia

A fukszia egzotikus megjelenésű, fodros, lógó virágokat rózsaszínű, lilás, fehér és vörös árnyalatokban hoz létre, a pasztelltől a mély, merész árnyalatokig. Gyönyörűek lógnak a függő kosaraktól, és sokféle méretben kaphatók, valamint bokros és hegymászó fajtákkal. Minden kerthez tartozik egy fukszia!

mögött fukszia, az árnyékban növő virágok

13. Coleus

Az árnyék egynyári listája nem lenne teljes a coleus nélkül! Ez a vidám növény a legérdekesebb leveleket teremti, zöld, gesztenyebarna, piros, rózsaszín és sárga változatban. Gyorsan megnőnek, és feltétlenül megtöltenek egy ágyat, edényt vagy kosarat.

A szezon végén mindenképpen vegyen néhány vágást és szaporítsa őket vízben. Télen belül könnyen megnőnek, majd jövő nyáron újra beültetheti a dugványokat!

Vegyes Coleus

Valami hosszabbat keres, mint egy éves? Fontoljon meg néhányat ezek közül évelők és cserjék, amelyek jól nőnek az árnyékban.

Hiányzott nekem az árnyékban növő kedvenc egynyári virága? Az alábbi megjegyzésekben tudassa velem, mi nő az árnyékos zónáiban.

További árnyékbarát bejegyzések:

virágzó egynyári növények az árnyék kert felélesztésére


Forrás link


22 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok