Keto tök pogácsa recept krémsajttal

Avatar Gadam | 2021.02.09. 238 Views 0 Likes 0 Ratings

238 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Fagyaszthatom a sütőtök pogácsát?

A keto sütőtök pogácsaink egészséges zsírokban gazdagok, ezért jól alkalmazhatók a fagyasztóba.

Minél nagyobb a zsírok és a víz aránya, annál kevesebb időre van szükség ahhoz, hogy az ételek megolvadjanak. A zsírok rágósan és puhán tartják a pogácsa tésztát, lehetővé téve, hogy néhány percet kiharapjon a fagyasztóból, míg az alacsony zsírtartalmú pogácsák jégtömbökké válnának.

Fagyáshoz helyezze a pogácsákat műanyag zacskókba vagy dobozokba. Ne hagyja, hogy a pogácsák átfedjék egymást, és laposan tartsák őket, hogy megóvják az önteteket és megakadályozzák, hogy egymáshoz tapadjanak.

Alternatív megoldás lehet annyi tészta fagyasztása, hogy egy vagy több adag pogácsát készítsen. Előző napon vegyen ki egy adag tésztát, és hagyja kiolvadni a hűtőben. Ezután használja a fenti receptben leírtak szerint, és minden alkalommal élvezze a friss tök pogácsát!

Jók-e a tökpogácsa cukorbetegek számára?

Ha tök pogácsára vágyik, de cukorbetegségben szenved, vagy alacsony cukortartalmú étrendet folytat, akkor nem ugrhat be a Starbucks-ba, hogy kielégítse ezt a vágyat. Ne félj!

Küldetésünk a Foodaciously-nál, hogy segítsünk az allergiás és speciális diétás embereknek abban, hogy ugyanolyan ízletes ételeket élvezhessenek, mint mindenki más.

És jó hír, hogy a fenti sütőtökpogácsa receptünk tökéletes a cukorbetegek számára, mivel nem használtunk hozzáadott cukrot.

Megjegyzés a sütőtökről, ha cukorbeteg. Ez a zöldség alkalmas Önnek, ha megeszi mértékkel. Vessen egy pillantást a tök glikémiás értékeire, hogy megértse, miért. A narancssárga zöldség magas glikémiás indexe (GI) 75, de a glikémiás terhelés (GL) csak 3.

A GI megmondja, hogy egy adott étel milyen gyorsan és drasztikusan emelheti a vércukorszintet. Másrészt a GL számszerűsíti ezt az emelkedést az alapján, hogy az étel hány szénhidrátot ad neked. Egyszerűbben fogalmazva: a sütőtök elég gyorsan megemelheti a vércukorszintjét, de olyan kevés szénhidrát van egy szokásos adagban, hogy ez a növekedés szinte észrevehetetlen.

Egy másik összetevő, amelyet ragyogóan alkalmazunk a cukorbetegség étrendjében, az eritrit. Mivel testünk nem tudja lebontani az eritritet, úgy kóstoljuk meg az édességet, hogy egyáltalán nem befolyásoljuk a vércukorszintünket. Óriási 70% -os édességet biztosít, miközben a sima cukorhoz képest csak a szénhidrátok 6% -át adja [3] – varázslat.

Összegzésképpen elmondható, hogy alacsony szénhidráttartalmú sütőtök pogácsaink cukorbetegek számára alkalmasak, ha mértékkel fogyasztják őket. Csak ne egyél egész adagot egyszerre!

Milyen típusú sütőtök a legjobb a pogácsa számára?

Ízletes és édes húsuknak köszönhetően a butternut tök és a cukortorta sütőtök a legjobb sütőtök lehetőségeket kínálják e pogácsa elkészítéséhez.

Bár a szupermarketben könnyedén megtalálhatja a konzerv tököt felhasználásra készen azokban a receptekben, amelyek sütőtökpürét igényelnek, a fenti receptünkben elmagyarázzuk, hogyan lehet a semmiből elkészíteni egy friss egész tökből.

A sütéshez és a főzéshez elengedhetetlen a legjobb sütőtök típus kiválasztása a legjobb eredmény érdekében. Azok a nagy és lekerekített sütőtök, amelyeket Halloweenen faragnak, mezei tök. Még akkor is, ha ehetők, nem ideálisak a receptek elkészítéséhez, meglehetősen nyájasak és vizesek. Ehelyett az édes és húsos fajták, például a vajmogyoró tök, a legjobb választás a főzéshez ezzel a finom zöldséggel.

Mi teszi jót neked ezek a tökös pogácsák?

A klasszikus recepthez képest ezek a sütőtökpogácsa receptek mindenképpen egészségesebb lehetőséget kínálnak. Sütőtökpüré, nulla kalóriatartalmú eritrit és alacsony szénhidráttartalmú lisztek teszik jót neked ez az édes csemege.

A tökpüré használatával kicseréltük a zsírok egy részét. A sütőtök kiválóan helyettesíti a tojást és az olajat a pékárukban, vagyis kevesebb kalóriát és telített zsírt fogyaszt. Ez a zöldség egészséges tápanyagokat, például rostokat és antioxidánsokat kínál.

Az eritrit egy cukormentes édesítőszer, amely extra kalóriák hozzáadása nélkül képes kielégíteni édességét. Szeretjük ezt az összetevőt alacsony szénhidráttartalmú receptek készítéséhez, amelyek keto-barátak és alkalmasak a cukorbetegek számára.

Végül mandula- és kókuszlisztet használtunk gluténmentes alternatívaként a búzaliszthez. Egészséges zsírokat és fehérjéket adnak hozzá, és mivel alacsony a szénhidráttartalma, hosszabb ideig teljes érzéssel tölt el, elnyomva a vágyat.

Mindezeknek az egészséges helyettesítéseknek köszönhetően tök pogácsaink fele telített zsírral, felében cukrokkal és nyolcszor kevesebb szénhidráttal rendelkeznek, mint az eredeti recept. E finom háromszögek mindegyike csak 200 kalóriát, 3 g cukrot és 5 g szénhidrátot tartalmaz.

Ezt a receptet ketogénnek terveztük. Ez a fajta étrend a zsírokra, mint elsődleges energiaforrásra támaszkodik [4]. Ezért, ha még egészségesebbé akarja tenni ezt a desszertet, akkor a krémsajtot szójajoghurttal kicserélheti a telített zsírokban alacsonyabb receptre.


Source link


238 Views 0 Ratings Rate it