Kezeld a Valentin-napot úgy, mint egy vacsorát kettesben

Avatar admin | 2021.02.10. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Valentin-nap kezelése, mint egy vacsora kettesre című cikkhez

Fénykép: ESstock (Shutterstock)

Senki idén el kell mennie egy étterembe Valentin napi vacsorára, de ez nem jelenti azt, hogy lemondania kell arról, hogy hungarocellből készült kagylóból vagy zsíros pizzadobozból eszik. (A pizzát közvetlenül a dobozból enni egy hack – csak nem a romantika hackje.) Akár főzi az ételt, akár telefonál, az estét úgy kezeljük, mint egy vacsorát két ember számára, így biztosan különleges, átgondolt hangot fog megkapni .

Alapvetően, ha ez egy olyan lépés, amelyet egy vacsora alkalmával lebuktatna, akkor azt a február 14-én felszolgált vacsorára kell lebuknia. A vacsorapartikák arról szólnak, hogy lenyűgözzék az embereket azzal, hogy mennyire érettek és figyelmesek vagytok, ami olyan hangulat, amelyet ki kell terjeszteni a valentinjére is, aki – több mint valószínű – az az ember, akivel szinte egész évben együtt voltál egy teljes éven keresztül. A részletekre való figyelem szerelmi nyelv lehet, és otthoni étkezést érezhet különböző, akkor is, ha több mint 11 hónapja nem hagyta el azt az otthont.

Megteríteni az asztalt

Ha „szép” ételei vannak, használja azokat. Ha gyermekei vannak, száműzzék őket estére, hogy ne kelljen attól tartaniuk, hogy eltörik a szép tányérokat (nézzenek filmet, vagy korán feküdjenek le). Ne használjon azonban olyan tányérokat, amelyek olyan szépek, hogy nem tehetik be őket a mosogatógépbe, vagy olyan tányérokat, amelyek szorongást éreznek tőlük. Állítólag ez végül is szórakoztató.

Miután kiválasztotta a tányérokat, az asztal többi részére koncentrálhat. A szőnyegek, szövetszalvéták és – igen – a gyertyák mind olyan dolgok, amelyek szándékosabbá és átgondoltabbá teszik az étkezést. Helykártyákat is ajánlok, még akkor is, ha csak két hely van az asztalnál. Írja Valentin nevét egy aranyos kis kártyára vagy – ami még jobb – klementinre (ha lehet, szerezze be a fajtát, még mindig csatolt levelekkel), állítsa a szék elé, és nézze meg, ahogy arca felcsillan az imádnivaló, ehető részleteknél.

Melegítse fel tányérjait és hűtse le a szemüvegét

A fagyos poharakból jobb italok készülnek.

A fagyos poharakból jobb italok készülnek.
Fénykép: Claire Lower

Ha nehézségekbe ütközik egy gyönyörű, közepesen ritka steak elkészítéséhez, vagy egy tökéletesen hűtött és hígított martini keveréséhez, akkor megteheti azt a további lépést is, hogy olyan edényben vagy edényben tálalja őket, amely nem befolyásolja negatívan hőmérséklet így vagy úgy. Tányérokhoz, amelyeket meleg étellel díszítenek, csak állítsa őket alacsony hőmérsékletű sütőbe (a legalacsonyabb lesz) egy tepsire pár percig, közvetlenül a tálalás előtt. (Ez is jó villásreggeli lépés – kevés dolog tesz tönkre egy forró tojást, mint egy hideg tányér.)

Ha salátát szolgál fel, a salátalapokat tedd be a hűtőbe (20 percig) fagyasztó (ha siet), hogy a zöldje hideg és ropogós maradjon. Ez nem biztos, hogy szükséges, attól függően, hogy mennyire melegen tartja a házat, de hasznos, ha tányérjai frissek és melegek a mosogatógépből.

Ha koktélokat, fehérbort vagy akár Diet Coke-t szolgál fel, akkor az étel elkészítése közben dobjon be néhány díszes poharat a fagyasztóba. Ez egy különösen jó – egyesek szerint „döntő” – mozoghat, ha martinikat kortyolgat, amelyek jeges állapotukban a legjobbak.

Tanuljon meg néhány divatos trükköt

Nem számítottam rá, hogy a ravasz bevonás az egyik dolog, amit hiányoltam a pandémiában, de az – hiányzik a merev fehér lemezek negatív terük és gondosan elhelyezett köreteik. Az emberek valóban először a szemükkel egyenek , és bár a burgonyapüré szobrászatának pillanatában butasága lehet, átgondoltnak érzi magát a tányéron. Ha kellemetlenül érzi magát a polgári dekadencia ekkora mennyisége, legalábbis fejezze be az ételt citrommal, egy csöpögő jó olívaolajjal, vagy szórjunk rá néhány friss fűszernövényt és ropogós cucc,.

Ne felejtsd el a vajat (és a sót)

A szobahőmérsékletű vaj bőséges mennyisége választja el a kedvenc kenyér tálaló éttermemet a többitől. Ha egy pincér hoz nekem egy vajat, amely valamilyen pelyhesóval van feltöltve, éjszakára az övék vagyok, és a pokolba követem őket, vagy legalábbis a bormenü drágább oldalait. Ez egy erőteljes lépés, ezt mondom, és kiaknázhatja erejét azáltal, hogy jó vajat tesz ki (ami az más, mint a mindennapi vaj), szép só (Maldon vagy valami hasonló), és egész borsot tartalmazó borsőrlő.

Ha étkezéséhez vagy valentinjéhez fűszerek, savanyúság vagy mártás szükséges, mindenképpen állítsa be mindezt a vacsora előtt, hogy senkinek ne kelljen elhagynia az asztalt, és tisztítsa meg az üvegeket és fedeleket ezekből az ízesítőkből, mielőtt kiteszik őket. Aranyos kis tálkákba is áthelyezheti őket aranyos kis adag kanalakkal, de a forró mártás palackjának tisztításának elegendőnek kell lennie.

Előzetesen beszélje meg a munkamegosztást

Ha az ételt „ajándékként” mutatja be, akkor ennek része kell lennie a konyhában elkövetett rendetlenség tisztításának. Az egyik legjobb dolog a Valentin-napra való kijárásban az, hogy semmit sem kell takarítanod, ezért ne okozzon váratlan házimunkát partnere vagy házastársa számára.

Ha az étkezés együttes erőfeszítés, akkor ossza el a munkát február 14. előtt. Döntse el, ki készíti a főételt, ki desszertet, és ki az italprogram, a hangulatzene és a takarítás felelős idő előtt így végül nem veszekedik egy estén, amely állítólag romantikus. Tedd ezt akkor is, ha kiveszed. A vacsora után a műanyag kiszedő edényt a mosogatógépbe dobni nem akkora kérés, mint a zsír tisztítása az öntöttvas serpenyőből, de mégiscsak kérés, és érdemes vacsora utáni egyéb tevékenységeket kérni.


Source link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok