Király torta recept | SimplyRecipes.com

Avatar admin | 2021.02.08. 124 Views 0 Likes 0 Ratings

124 Views 0 Ratings Rate it

1 Melegítse fel a tejet és virágozza ki az élesztőt: Egy közepes és alacsony lángon állított kis serpenyőben adjuk hozzá a tejet és a mézet, és addig keverjük, amíg a tej fel nem melegszik és a méz fel nem oldódik. Vegye le a tejet a tűzről.

Amikor tapintásra meleg, de nem meleg (kb. 100 ° F), szórja meg az élesztőt a tejjel, és keverje át. Tegyük félre 5 percre, amíg apró buborékok nem kezdenek kialakulni. Ha buborékok nem képződnek, dobja ki, és kezdje el új élesztővel.

Egy villa száraz élesztőt és tejet kever az edényben.

2 Olvassa fel a vajat: Egy kis mikrohullámú sütőben tálba tegye a kockára vágott vajat. Fedje le az edényt, és a vajat mikrohullámú sütőben 30–45 másodpercig, vagy amíg a vaj többnyire megolvad. Néhány szilárd darab rendben van.

Kocka vaj egy kis üveg edénybe, és ül egy fából készült asztal.Részben olvasztott vaj, egy fából készült asztal üvegtál.

3 Készítse elő a tésztát: Adjon hozzá egy nagy tálba vagy a keverő edényébe a tejkeveréket és a vajat, ügyelve arra, hogy a szilárd részeket vagy az élesztő maradványait a tálba kaparja. Hozzáadjuk a tojást, sót, fahéjat, szerecsendiót, vanília és mandula kivonatot (ha használjuk).

Habverővel keverjük össze keverésig, kb. 5-10 másodpercig közepes sebességgel, ha a keverő habverőjét használjuk, vagy kézzel. Csak egy kicsit össze akarod hozni.

Az olvasztott vaj, tej, élesztő és fűszerek egy nagy tálban vannak egy fából készült asztalon, hogy a legjobb királytortát készítsék.Habverővel keverjük össze az összetevőket egy fém tálban egy házi készítésű király süteményhez.

4 Adja hozzá a lisztet és gyúrja össze a tésztát: Kapcsolja az állványos keverő tartozékát a tésztahorogra. Adjunk hozzá 3 csésze lisztet, és állítsuk alacsonyra az állókeverőt, amíg a liszt fel nem szívódik a folyadékban.

Növelje a sebességet közepesre, és keverje addig, amíg durva tészta nem képződik és elhúzódik a tál szélétől. Gyúrja a tésztát a kampóval 5 percig, amíg sima, rugalmas tészta nem képződik. A tészta meglehetősen puha és kissé ragacsos, de nem ragadós.

(Ha nincs állókeverője, fakanállal keverje a lisztet a folyadékba, amíg durva tészta nem keletkezik. Ezután a kezét és a tiszta felületet enyhén liszttel porolja meg, és 10 percig kézzel gyúrja össze a tésztát.)

Ha a tészta túl nedvesnek tűnik, miközben gyúrja, adjon hozzá még egy kis lisztet, 1 evőkanál egyszerre. A tészta legyen hajlékony és ne legyen annyira ragacsos, hogy ne tudja kezelni.

A tésztahorog egy fémtálban nyugszik a tésztával egy házi készítésű király süteményhez.Egy kéz márvány alapon király torta tésztát gyúr.

5 Hagyja a tésztát pihenni: Enyhén zsírozzon meg egy tálat, hogy a tészta ne ragadjon meg. Nyújtsd ki és formázd a tésztát sima gömbbé. Helyezze a golyót a tálba, takarja le műanyag borítással, és hagyja meleg helyen 1 órán át, vagy amíg meg nem duplázódik.

A házi királytorta tésztája egy nagy üvegtálban pihen és műanyag borítással van ellátva.Feltámadt király torta tészta egy fából készült asztal üvegtál.

6 Készítse el a tölteléket: Körülbelül 10 perccel a tészta kelése előtt készítsük el a tölteléket. Egy közepes mikrohullámú sütőben használható edénybe adjuk hozzá a vajat, és fedjük le a tálat. Állítsa a mikrohullámú sütőt 30-45 másodpercre. Azt akarja, hogy a vaj teljesen megolvadjon.

Az olvasztott vajhoz adjuk a barna cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót. Addig keverjük, amíg sűrű paszta képződik. Fedje le és tegye félre, amíg készen áll a használatra.

Egy üvegtálban fűszerek, olvasztott vaj és barna cukor található, egy házi készítésű királytorta töltelékhez.Egy villa egy üvegtálban van, vegyes királytorta töltelékkel.

7 Töltse meg és tekerje meg a tésztát: A peremes tepsit kibéleljük pergamenpapírral vagy szilíciumos tepsivel.

Miután a tészta megduplázódott, fordítsa ki egy tiszta munkafelületre. Egy sodrófa segítségével tekerje a tésztát egy nagy téglalapra, körülbelül 10 hüvelyk és 24 hüvelyk széles. A tészta elég vékony lesz, körülbelül 1 / 4–1 / 2 hüvelyk vastag.

Egy kis eltolt spatulával, vajkéssel vagy szilícium spatulával vékony réteg fahéjcukrot töltsön a tésztára, és hagyja 1 hüvelyk a csupasz téglalap tetején (hosszú oldala).

Eleinte úgy tűnik, hogy nincs elegendő töltés, de folyamatosan terjed, és vastagabb területeket kapar fel. Végül az egész tésztán vékony bevonatot kaphat a töltelékből. Ez az, amit akarsz.

Hosszú oldalától kezdve tekerje fel a tésztát, hogy hosszú, vékony rönk legyen. Megsimogatja és nyomja a tetején lévő 1 hüvelykes csupasz tésztaszegélyt a rönkhöz, ügyelve arra, hogy lezáruljon. Forgassa a rönköt úgy, hogy a tömítés alul legyen.

Az Easy king cake tésztát nagy téglalap alakúra tekerjük.  A tetején egy sodrófa nyugszik.Egy eltolt spatula királytortatöletet terít a tésztára.Felülnézete egy eltolt spatulának, amely a torta téglalapján királytortát tölt el.Hogyan készítsünk királytortát úgy, hogy a tésztát feltekerjük a belsejében feltöltött töltelékkel.A legjobb King Cake tésztát cső alakúra tekerjük, a keze pedig a tetején nyugszik.  A tészta márvány alapon nyugszik.

8 Vágja le és csavarja meg a tésztát: Éles késsel vágja hosszában a rönköt, kettévágva a rönköt.

Csavarja össze a két felet, ügyelve arra, hogy a vágott „csík” oldal felfelé nézzen.

Vigye a sodrott kötelet az előkészített tepsire és formáljon gyűrűt. Húzza egymás alá a tészta végeit, hogy a gyűrű összezáruljon.

Egy kés szeleteli közepén a King Cake tészta tubusát.A felezett házi készítésű King Cake tésztát márvány alapon sodrják.A legjobb King Cake tésztát kör alakúra formázzuk egy tepsiben.A sodrott, kör alakú King Cake tészta egy tepsiben van.  Egy kéz a végeit elrejti, hogy elrejtse őket.

9 Adjon második tésztát a tésztának: Fedje le a gyűrűt műanyag borítással, és hagyja meleg helyen, hogy puffadásig és majdnem duplájára emelkedjen, körülbelül 45-60 percig.

A formájú King Cake tésztát műanyag borítással borítják, és egy tepsibe ülnek.Házi készítésű King Cake tészta megemelkedett és egy tepsire ült.

10 Melegítse elő a sütőt: Körülbelül 30 perccel a második kelési idő után melegítse elő a sütőt 350 ° F-ra.

11 Töltse le a tojást és süsse meg a tortát: Miután a gyűrű megemelkedett, verje össze a tojássárgáját a vízzel, és óvatosan kenje át a gyűrűn.

Süssük a sütőben 25–35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna és üregesnek tűnik, amikor megérinti. Ha van egy azonnal leolvasható hőmérője, azt 195 ° F és 200 ° F között kell elvégezni. Ne aggódjon, ha sütés közben a töltelék egy része kiszivárgott, ez teljesen normális.

A megkelt King Cake tésztát olvasztott vajjal ecseteljük.Easy King Cake aranybarna és hűvös egy silpaten.

12 Hűtsük le a tortát és adjuk hozzá a babát: Hagyja a süteményt 10 percig hűlni a tepsiben, majd spatulával lazítsa meg a kenyeret a serpenyőből. Ezután óvatosan helyezze a tortát rácsra két spatula segítségével, majd hagyja teljesen lehűlni szobahőmérsékletre.

Miután a torta kihűlt, helyezzük a babát a süteménybe (én általában az aljára tolom, hogy senki ne tudja megmondani, hol van).

A könnyű King Cake-et két spatulával hűtőcsonkba viszik.

13 Készítse el a mázat: A máz elkészítéséhez egy közepes méretű tálba szitáljuk a porcukrot. Adjunk hozzá 2 evőkanál tejet és a vaníliát. Addig keverjük, amíg az összetevők teljesen beépülnek és máz képződik.

A máznak vastagnak és átlátszatlannak kell lennie, de még mindig önthető. Ha a máz túl vastag, adjon hozzá több tejet, egyszerre 1/2 teáskanálnyit, amíg a kívánt vastagság meg nem alakul.

A porcukrot egy szűrőben kanállal nyomják.A szitált porcukor tálba egy evőkanál tejet adnak.Egy villa keveri a jegesedéshez szükséges alapanyagokat a legjobb King Cake készítéséhez.

14 Készítse el és tálalja a tortát: Helyezze a drót sütőtartót a kihűlt süteménnyel egy peremes tepsi fölé.

Kanalazzuk a mázat az egész tortára, ügyelve arra, hogy a teteje teljesen el legyen takarva. Ezután azonnal szórja meg a színes cukrot a tortán. A nedves máz lehetővé teszi a cukor tapadását a süteményen. Hagyja megszáradni a mázat és a cukrot, majd helyezze a süteményt egy tálra.

Egy kanál önti el a habot egy házi készítésű, aranybarna király süteményen, amely a hűtő állványon nyugszik.Házi készítésű király torta egy hűtő állványon, lila hinti tetejével.  Sárga, zöld és lila hinti már a tortán van.


Source link


124 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok