Nincs krém Carbonara ropogós lazacgal

Avatar admin | 2021.02.06. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Hogyan főzzük a lazacot lazac carbonarában?

Kétféle módon lehet főzni a friss lazacot ebben a receptben:

  1. Apró darabokra vágva tökéletesre ropogtatjuk

  2. Vágjuk nagyobb darabokra, majd röviden kiszúrjuk kívül, és közepesen ritkán tartsuk bent.

Ha a lehető legjobban meg akarja reprodukálni a klasszikus szalonna carbonara érzését, akkor válassza az első lehetőséget. A lazac ropogós darabjai konzisztenciájukban meglehetősen hasonlóak a ropogós szalonnához. Szeretjük ezt a lehetőséget.

Ha ehelyett szeret valami lágy és szaftosat beleharapni, akárcsak a sashimi fogyasztásakor, akkor válassza a második lehetőséget. A legjobb ebben a lehetőségben az, hogy a közepesen ritka lazac íze van isteni, és a puha központ megolvad a szájában, mint semmi más.

Készíthetek füstölt lazac segítségével lazac carbonarát?

Bár szívesebben használunk friss lazacot ehhez a recepthez, és ropogósra sütjük egy serpenyőben, füstölt lazac használatával mégis finom tányért kaphat.

De fontos, hogy ha ezt a lehetőséget választja, akkor Ön ne főzzük egyáltalán a füstölt lazacot. Inkább apró darabokra kell bontania, és hozzá kell adnia, miután összekeverte a tésztát a tojással.

Krémet kell adnom a carbonarához?

Nem, nem, és nem kellene. A hagyományos olasz carbonara recept nem használ semmilyen krémet. Minden krémesség a parmezán és a pecorino sajt keverékéből származik, és a keményítőtartalmú víz még mindig a tésztát mázolja.

Miért használják az emberek a krémet akkor a carbonarában? Mert könnyebb. Látja, ha a tészta által felszabadított hő túl magas, akkor a tojások frittatává válnak. Ha a tészta ehelyett túl hideg, a keményítő nem “aktiválódik”, és a carbonara nem lesz olyan krémes.

A fenti “krém nélküli” lazac carbonara receptünkben elmagyarázzuk, mennyi ideig kell várni a tojás hozzáadása előtt, és adunk néhány további tippet, hogy könnyedén elérhesse a megfelelő eredményeket.


Source link


17 Views 0 Ratings Rate it