A legjobb komposztgyorsító recept házilag

Avatar Gadam | 2022.06.22. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

komposztgyorsító házilag

Komposztgyorsítót házilag is készíthetsz. Átböngésztem a netet, hogy neked ne kelljen, és rátaláltam a legjobb megoldásra. Csak kövesd a lépéseket.

Komposztgyorsító házilag: 1. lépés

Önts 3,5 liter meleg vizet egy ötliteres vödörbe. A komposztkupac legaktívabb résztvevői általában a mikroorganizmusok, például a baktériumok és a gombák – mindkettő hajlamos a sötét, nedves körülmények között a túlélésre. Gyakran előfordul, hogy a komposztkupac túl száraz, ami lelassítja a bomlás ütemét.

Komposztgyorsító házi recept: 2. lépés

Adj a vízhez egy doboz sima, meleg sört. A legjobb eredmény érdekében kerüld a világos sört. Nyugodtan használd a legolcsóbbat a komposzthoz. Nyisd ki a sört, és hagyd állni a pulton 24 órán keresztül. Ezalatt az idő alatt elpárolog a szénsav nagy része.

Komposztgyorsító házilag: 3. lépés

Önts egy doboz kólát a vödörbe. Bármilyen márka megfelel, csak ne legyen cukormentes.

Házi készítésű komposztgyorsító: 4. lépés

Keverj az eddig a vödörbe öntött anyagok közé ½ csésze háztartási ammóniát. Amellett, hogy az ammónia nitrogénben gazdag, csökkenti a komposztban lévő savak mennyiségét.

Komposztgyorsító házilag: 5. lépés

Keverd jól össze, majd lassan öntsd az oldatot a komposztkupacra. A folyékony komposztgyorsítót két-három lapátnyi kerti földdel borítsd be.

Komposztgyorsító házilag Készítve: 6. lépés

Gereblyével vagy lapáttal enyhén rázd fel a komposztot, hogy a komposztgyorsító és az új talaj egyenletesen eloszoljon a halomban. Ez segít elkerülni a foltozódást.

 

Szakmai forrás: Compost Accelerator Recipe (hunker.com)


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2022. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok