Levéltetvek a lazán! Hogyan lehet természetes módon megszabadulni a levéltetvektől

Avatar admin | 2021.07.14. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

A kert apró, de vad, levéltetűi értékes gyümölcsleveket szívhatnak ki kedvenc növényeinkből. A jó hír az, hogy remek ételeket készítenek néhány jó hiba számára, és könnyen irányíthatók! Ezeknek a természetes módszereknek a kipróbálásával szabaduljon meg a kertjéből származó levéltetvektől.

Hogyan lehet megszabadulni a levéltetvektől

Ismerje meg a levéltetvet

Levéltetvek megjelenése

Kis kis srácok, a levéltetvek 4-8 ​​mm hosszúak. Körte-szerű testük puha és könnyen lehúzható. Zöld, fekete, piros vagy fehér színben kaphatók.

Gyapjas levéltetvet is láthat. Bár testük zöld vagy kék, a testük viaszos bevonata miatt homályosnak tűnik. Megjelenésük szinte hasonlít egy apró pamutszöszhöz.

A levéltetvek lehetnek szárnyasak vagy szárnyatlanok, a levéltetvek típusától és életciklusuk pontjától függően.Levéltetvek fertőzése

Levéltetvek életciklusa

Egy év alatt a levéltetű az élet számos szakaszán megy keresztül. Tavasszal az összes nőstény legénység kikel a télen ülő tojásokból. A levéltetű 1-6 hétig él.

Minden tavaszi és nyári levéltetű ivartalanul termel, vagyis anyjuk klónjai. Ez a generáció azért született, hogy éljen, és ne tojást termeljen. Néhányan szárnyakat növesztenek, és elhagyják fogadó területüket.

Mire az ősz elgurul, lesz néhány hím levéltetű, és párosodni fognak. A nőstények tojást raknak télre, majd a ciklus megismétlődik.

A nőstények naponta legfeljebb 12 kölyköt tudnak szülni, életük során körülbelül 80 petesejtet eredményeznek.hogyan lehet természetes módon megszabadulni a levéltetvektől

Honnan származnak a levéltetvek?

Mivel szeretik az új növekedést, a levéltetvek az első olyan kártevők, amelyek megjelentek a szezonban. Olyan növényeken élnek, vagy azok közelében, amelyeket szeretnek enni. A tűlevelű és lombhullató fák a kedvenceik közé tartoznak.

A levéltetvek az óvodai növényeken keresztül bejuthatnak a kertbe is. Amikor új üzemet vásárol, a vásárlás előtt alaposan ellenőrizze a nem kívánt utazókat.

Levéltetvek károsodása

Esélyes, hogy némi levéltetű gondja volt a kertjében. Imádják a bio zöldségeket rágcsálni, néha tönkretenni az aratást, amelyet nyarral töltöttél. Bár hibabarát vagyok, nem szeretem, amikor a levéltetvek elpusztítják a zöldségeket. Igyekszem több élelmet termelni a kelleténél, csak azért, hogy a vadon élő állatok is élvezhessenek néhányat. De néha még nekem is meg kell húznom a határt!

A levéltetvek növényi nedvekkel táplálkoznak, különösen az új növények növekedése vonzza őket, bár bárhol táplálkoznak. Étkezésükkor mézharmat nevű ragacsos anyagot termelnek, amely más rovarokat, például hangyákat vonzhat. A mézharmat gombás növekedést is okozhat egy növényben.

Vitathatatlanul a legtöbb kárt okozják az otthoni kertekben, mint bármely más rovar. Nagy csoportokban etetve a súlyos fertőzés gyorsan sok kárt okozhat. A fertőzött növény növekedése fékezett lehet, alacsony hozamú, és akár el is pusztulhat.

A sérült növény foltjai, sárga színűek, hullámos levelek lehetnek, és lehervadhatnak. Golyók képződhetnek a növény szárán és ágain is. A levéltetvek észleléséhez nézzen a levelek alá, az új ágcsúcsokra és minden új növekedésre. Megfigyelheti a növények alatt levetett bőrüket is, fehér pelyheként.

levéltetű levéltetvekkel

Gyökértetvek

A cukorrépa gyökértetvek unokatestvérei a kertben található közönségeseknek. Azonban a talajvonalnál vagy közvetlenül a fölött maradnak.

Ez a fajta levéltetű gyorsan kikerülhet az ellenőrzés alól. A növényeken golyókat képeznek, és különösen a keskeny levelű pamutfák vonzzák őket.

Levéltetvek a rózsákon

Lehet, hogy néhány hibát észlelt a rózsáin. Jellemzően ezek a rózsa vagy a burgonya levéltetvek. Ahhoz, hogy levegye rózsairól, néhány napig próbálja meg minden nap vízzel lemosni.

A levéltetvek is szeretik a nitrogént, ezért csak lassan felszabaduló műtrágyát használjon a rózsabokorra. Így nem lesz hirtelen nitrogéngázuk a kártevők táplálkozására.hogyan lehet megszabadulni a levéltetvektől

Levéltetvek a paradicsomon

A paradicsom növényeken burgonya vagy zöld barack levéltetvek találhatók. Meglepően, paradicsom szép számú kártevőt képes kezelni. De mint minden növény, a nagy fertőzés is befolyásolhatja, hogy a növény hány paradicsomot termel, és csökevényt is okozhat.

Levéltetvek a Tejfűön

Mivel csorbóka az egyetlen gazdanövény, amelyet az uralkodó hernyók fogyasztanak, a levéltetveket szeretné távol tartani a növénytől. Minden jó tápanyagot el tudnak távolítani, befolyásolva a hernyó táplálékforrását.

Soha ne használjon peszticideket tejfűön, hogy megszabaduljon a levéltetvektől. Ez súlyosan károsíthatja a hernyókat és ezért az uralkodói populációt.

Leggyakrabban az oleander levéltetű tejet fogyaszt. Élénk sárga levéltetű, fekete lábakkal.Levéltetvek a széles babon

Hogyan lehet természetes módon megszabadulni a levéltetvektől

Lehet, hogy levéltetveket akar megölni, de határozottan sürgetem, hogy azonnal nyúljon a kemény növényvédő szerekhez. Soha nem ölök kártevőket, mivel úgy gondolom, hogy minden rovar okkal tartozik, még a bosszantó levéltetvek is! Mindenféle rovar fő táplálékforrásaként ezek eltüntetése negatívan befolyásolhatja a kert ökoszisztémáját.

Ennek ellenére szeretem távol tartani őket a kedvenc növényeimtől, és az összes alábbi módszert alkalmazom a levéltetvek elleni védekezésre a kertemben.

levéltetveket vadászó katicabogár

Hívja meg a ragadozókat

Bár a levéltetvek nem lehetnek barátságosak, olyan sokan vannak hasznos rovarok szeretne a kertjében lenni. A levéltetvek távoltartásának legjobb módja az, ha meghívják a boltíveseket a kertbe … katicabogarak! Katicabogarak, egyike az én kedvenc előnyös hibák, a legismertebb levéltetű ragadozók.

Egy gyönyörű vörös, imádnivaló pöttyös, élvezheti szépségét és nézheti, ahogy a levéltetveket rágcsálják. Valójában egyetlen katicabogár akár 5000 levéltetvet is megehet élete során. Most beszélünk! Szívesen fogyasztják a lisztes rovarokat, az atkákat, a mérleget és a bosszantóbb kártevőket is.

Néhány másik hiba eszik levéltetveket. A zöld csipkés lárvák szeretnek csacsogni rajtuk, míg felnőtté nőnek. A légpárnás nőstények a levéltetvek foltjaiba is tojnak, hogy lárváik kikelhessenek és megehessék őket. A kalóz-perhes hibákról ismert, hogy a levéltetvek fertőzéseit is megtámadják és megeszik.

katicabogarak levéltetvek mellett

Kártevőirtó spray

Biokertészként távol maradok mindenféle növényvédő szertől. Bár hasznosak lehetnek a kártevők elhárításában, megölik a jó fiúkat is. És ezt biztosan nem akarjuk!

Rengeteg zöldségem és növényem van, inkább nem szeretnék, ha bizonyos hibák rágódnának. Saját kártevőirtó spray-t készítek, hogy távol tartsam őket a legjobban érdeklő növényektől. A kertem összetevőit felhasználva, amelyek természetesen utálják a kártevőket, a spray elkészítése egyszerű és fillérekbe kerül. Valójában számos kereskedelmi termék ugyanazokat a növényeket is felhasználja az összetevők listáján (és néhány adalékot, amit nem szeretek).

Ez a természetes spray a dolgokat a lehető legközelebb tartja a természethez, távol tartja a kártevőket anélkül, hogy megzavarná kertem ökoszisztémáját. A teljes recept és a gyógynövények felsorolása érdekében olvassa el a blogomat a készítésről természetes kártevőirtó spray.

természetes kártevőirtó spray levéltetvek számára

Társtelepítés

Társtelepítés mindenféle elképesztő előnye van, egyikük segít a rovarok elhárításában. Vegyszermentes és teljesen természetes, a kísérőültetés legjobb része az oka annak, hogy további növényeket vásároljon!

Stratégiailag ültesse be azokat a gyógynövényeket és zöldségeket, amelyeket a levéltetvek nem szeretnek, a növényei mellé, amelyektől távol szeretné tartani őket. Ez azt jelenti, hogy az alább felsorolt ​​néhány növényt be kell tépni a zöldségek és a virágok közé.

Próbáljon meg nevelni néhány ilyen növényt levéltetű elleni védekezés céljából:

  • Alliums (metélõhagyma és hagyma) s. A pókatkákat és a sárgarépalégyet is elhárítják. Katicabogarak is élvezik őket!
  • Macskagyökér. Vigyázz, a macskák nagyon szeretik, így előfordulhat, hogy vannak macskalátogatóid.
  • Cilantro. Egy másik katicabogár kedvence és levéltetvek elrettentő hatása.
  • Kapor. A katicabogarak ezt is szeretik.
  • Fokhagyma. Elrettentő mindenféle kártevőtől, távol tartsa a levéltetveket, a takácsatkákat, a hangyákat, a csigákat, a japán bogarakat és egyebeket.
  • Menta. A listán szereplő sokhoz hasonlóan nemcsak a mentát élvezheti a veteményeskertjében, hanem a kártevők elrettentésére is felhasználhatja.

levéltetvek elleni védekezés

Vonzza a levéltetveket

Tudom, mire gondolsz: Megpróbálok megszabadulni a levéltetvektől. Miért a földön próbálnám vonzani őket a kertembe?

Hallgass meg! Stratégiailag vonzhatja a levéltetvek kis fertőzéseit a keményebb növényekre, hogy mindenféle jó ragadozót eljusson a kertbe. Ha megengedem nekik, hogy kertem egyik sarkában lakhassanak néhány megalapított fán, néhány katicabogár megállhat és meglátogathatja az egész kertet.

A katicabogarak levéltetű-nehéz területeken rakják le tojásaikat, így amikor fiatalok kikelnek, táplálékforrásuk van. A levéltetvek nem jelentenek katicabogarakat.

A nasturtiumok csapda növények levéltetveknél. Vonzani fogják őket, ösztönzik a katicabogarakat, hogy álljanak meg és látogassanak el, és távol tartják őket a zöldségektől. A nasturtiumok mellett a fekete levéltetveknél Shasta százszorszépeket, a zöld levéltetveknél pedig csillagfürtöt is termesztek.

A levéltetvek elleni védekezési módszerek közül melyiket fogja kipróbálni? Mondja meg nekem az alábbi megjegyzésekben!levéltetvek levélen

További bejegyzések a kártevőkről:

Hogyan lehet megszabadulni a levéltetvektől


Forrás link


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok