Könnyű csokoládé fahéj ropogós csomók.

Avatar admin | 2021.03.16. 23 Views 0 Likes 0 Ratings

23 Views 0 Ratings Rate it

Keddi csemegéhez vagy tavaszi villásreggelihez készítse el ezeket az Easy Chocolate Cinnamon Crunch csomókat. Kamra vágott alapanyagok, jó mennyiségű fahéj, egy kis édes barna cukor és egy kis csokoládé felhasználásával készült, egy különleges fahéjcsomóhoz. A finomon és a legkönnyebben elkészíthetően túl. Ezek a csomók extra fahéjat, csokoládéval bírnak, és minden falatukhoz van egy kis ropogás. Szórakoztató sütés ma, de ugyanolyan nagyszerű a közelgő húsvétra és anyák napjára.

az egyszerű csokoládé fahéjas ropogós csomók fölött fényképe

Tudom, hogy tavaszt mondtam odafent a kis bevezető bekezdésünkben. De a valóságban még mindig nagyon tél van itt, ahol vagyok. Több hó esett az elmúlt napokban, mint amennyit egész évben láttunk. Tehát nyugodtan mondhatom, hogy melegebb tavaszi napokról álmodom. Bár mindez a hó kellemesebbé teszi a dolgokat, ezért erre nem panaszkodhatok.

Mindenesetre, a húsvét rohamos közeledtével nagyon szerettem volna megosztani pár új ünnepi receptet, amelyeket könnyű újrateremteni. Ezek a csomók finomak, és kissé eltérnek a szokásos édes fahéjas tekercstől. Valójában szerintem jobbak. Merész kijelentés, de ezekről a csomókról valami különleges.

Ez a csokoládé … és a fahéjas ropogós öntet … ami kedvencem volt napjaim óta, amikor rendszeresen ettem a Panera kenyérből készült bageleket.

előkészítő fotó a tészta elkészítéséről

Az ötlet és az ihlet

Ha bármelyikőtök hozzám hasonlóan nőtt fel, akkor nagyon jól ismeri a Panera Kenyeret. Csirketészta és brokkoli cheddar levesük kovászos kenyértálban valóban a gyermekkori kedvenc ételeim közé vannak vésve. A kenyértál nyilvánvaló, de a tészta, amelyet csirketészta leveséhez használnak, vadváltó. És valami a brokkoli cheddar levesükkel valóban jobbá teszi, mint az összes többi.

És akkor ott vannak a bageljeik. Mindig különleges csemege volt, amit testvéreimmel könyörögtünk anyukámnak, amikor felnőttünk. Nem fröccsölt rájuk túl gyakran, de amikor mégis, ez volt a legjobb. Időnként a csokoládéért mentünk, de tízből kilencszer végig a fahéjas krumpli volt.

előkészítő fotó a csomók csavarásáról

Ha még nem volt fahéjas krumpli, akkor ez a legédesebb bagel, amit valaha is élvezni fog. Vaníliájuk és fahéjuk van a tésztában, a legropogósabb fahéjas cukortartalmú töltelék pedig igazán felülről viszi őket. Különösen vajjal pirítva.

A delishen túl.

csomók előkészítő fotója, mielőtt hozzáadnánk a fahéjas krumplit

Mivel mindig is szerettem azt a különleges bagel-öntetet, készítettem néhány receptet, amelyek felhasználják, beleértve a házi készítésűeket is fahéjas ropogós bagelek, de soha semmit egy kis csokoládéval … mostanáig!

Ezeket a szórakoztató csomókat úgy tekintem, mint egy csokoládé chips bagel és egy fahéjas crunch bagel kereszteződését, de ezzel egy fahéjas tekercs tésztáját.

előkészítő fotó csomókról sütés előtt

Az egyszerű részletek

Meg akartam tartani ezeket a könnyed és nem nagy felhajtásokat. A tészta valójában olyan, amin meglephet, de ebben a receptben tökéletesen működik … házi készítésű gyors és egyszerű pizzatészta. De lecseréltem tejjel a szokásos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjak, ez olyan egyszerű. Könnyebben beszélek, mint elindulni a boltba, és felszedni néhány előre elkészített tésztát. Egyszerűen keverje össze a tésztát, és hagyja kelni, semmi divatos.

Azt szeretem ezek elkészítésében, hogy csomók, vagyis minél tökéletlenebbek, annál jobb. Tehát ne stresszeljen, hogy néznek ki. Hidd el, ha sütnek, finomak lesznek és csinos … mert a fahéjas cukor mindenre hatással van.

A kulcs ezekhez a csomókhoz? Az édes fahéjas csokoládé töltelék és az a ropogós, fahéj, cukor öntet. A töltelék fahéjas cukorból és mini csokoládé chipsből készül. Vagy használjon apróra vágott csokoládét, valami kisebb méretűre vágyik, az szebben csavarodik fel a csomókon belül.

A fahéjas ropogós öntet barna cukor, fahéj és vaj keveréke. Sütés előtt egyszerűen szórja meg az egyes csomók tetejét. Amint a csomók megsülnek, a csokoládé megolvad és szaftos lesz, míg az öntet karamellizálódni kezd ropogóssá válni.

rezsi közelről fotó csomók

Együtt finomak.

Meg akarom jegyezni, hogy a fahéjas ropogás leesik a csomókról a serpenyőre. Amit szeretek csinálni, az az, hogy kanalazom / kanalazom a cukrot a serpenyőből. Ezután egyszerűen kanalazza vissza minden csomót. Ezért fontos, hogy sütőpapírral kibéleljük a sütőlemezeket.

És ez az. Ezeket melegen kell enni, miközben a csokoládé mártás. Nehéz őket nem szeretni. Készítsen ezeket egy szórakozásért ma, ezen a hétvégén vagy húsvétra. De mindenképpen tartsa ezt a receptet a hátsó zsebében, hogy felélénkítse az előttünk álló hétvégéket!

csomók kettévágva

Más ruganyos villásreggeli recepteket keres? Itt van néhány próbálkozás:

Fahéj Streusel kávé kávé sütemény

Citromos eper holland baba Ricotta krémmel

Ropogós reggeli burgonya chili fokhagymaolajjal és gyógynövényekkel

Végül, ha elkészíti ezeket az Easy Chocolate Cinnamon Crunch csomókat. feltétlenül hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!

Könnyű csokoládé fahéjas ropogós csomók |  halfbakedharvest.com