Izgalmas kopogtató ajtódísz készítése házilag

Avatar Gadam | 2022.05.21. 362 Views 0 Likes 0 Ratings

362 Views 0 Ratings Rate it

kopogtató ajtódísz házilag

Az kopogtatók általában elég szabványosak. Sárgaréz vagy más súlyozott fém felhasználásával készülnek, és mind téglalap alakú, csuklós, ovális kopogtatóval. Szerencsére házilag is készíthetsz izgalmas kopogtató ajtódíszeket. Mondjuk, hogyan.

Izgalmas kopogtató ajtódísz házilag

A legtöbb ember számára a legkönnyebben megmunkálható közeg a fa. Saját kopogtatót készíthetsz a legtöbb fafajta felhasználásával.

 

Kopogtató Készítése #1.

Szükséged lesz egy körülbelül 1.5 cm vastagságú fadarabra. Méretét tekintve 20 cm hosszú és 15 cm széles legyen. Ez a darab lesz az alap.

 

Kopogtató Készítése #2.

A következő lépés, hogy kiválaszd a kedvenc szimbólumodat. Ez lehet egy virág, állat, horoszkópjel, szám és így tovább. Induljunk ki abból, hogy odavagy a mackókért.

Fogd az alap fadarabot, egy vonalzót és egy ceruzát. Mérj a szélétől befelé minden oldalon két centit; jelöld be ceruzával. Ezután a vonalzóval kösd össze a jeleket egyenes vonalakkal. Egy elektromos fűrésszel – vagy valami mással – vágd ki a körvonalazott belső téglalapot a fából.

 

Kopogtató Készítése #3.

Erre a belső téglalapra vagy rajzolj, vagy vázold fel egy kis mackó képét. Szinte bármilyen kép megfelel, de a legjobb, ha a mackó ül, és a lábát maga elé rakja.

Szükséged lesz egy második fadarabra, amelyre csak a mackó lábát rajzolhatod rá. Ezután a medvét és a lábdarabokat is ki kell majd vágni. Helyezd a lábdarabot a teljes mackó tetejére. Rögzítsd a kettőt egymáshoz faragasztóval. Tedd félre, és hagyd, hogy a ragasztó megszáradjon.

 

Kopogtató Készítése #4.

Miután a ragasztó megszáradt, itt az ideje, hogy összerakd a kopogtatót. Egy finom csiszolópapírral simítsd ki a fadarabok durva éleit.

Ezután fordítsd meg a fából készült medvét.

Csavarhúzóval rögzíts egy kis zsanért a medve feje felső részének alsó oldalára. A zsanér másik vége a keret belsejéhez lesz rögzítve.

Miután a zsanér a helyére került, a medve a lábánál felfelé húzva fel-le fog lengeni.

 

Kopogtató Készítése #5.

A következő lépés, hogy fesd le a kopogtatót. Ha belső ajtóra fogod felakasztani, használhatsz akrilfestéket. Ha kijárati ajtóra akasztod, akkor jó zománcfestéket kell használnod, hogy megvédd a fát az időjárás viszontagságaitól.

A keretet és a medvét is le kell festeni. A kerethez bármilyen szín megfelel, de egy világos szín jobban kiemeli a házi készítésű medvét. Tedd realisztikusabbá a medvédet. Rajzolj neki szemet, szempillát, orrot, szájat stb. Ha úgy döntesz, egy kis ruhát is festhetsz rá.

 

Kopogtató Készítése #6.

Végül, miután a festék megszáradt, a házilag készített ajtókopogtatódnak szüksége lesz egy akasztóra, amelyet a hátuljára rögzíthetsz. Ezután készen áll a használatra!

Kopogtató ajtódísz készítés házilag videók

Madár kopogtató készítése. Videós bemutató.

 

Gótikus stílusú kopogtató ajtódíszt készíthetsz az alábbi videó alapján.

 

Forrás: How to Make Your Own Homemade Door Knocker (stepbystep.com)

 


362 Views 0 Ratings Rate it