Korábbi COVID-19 áttörési esetek

Avatar admin | 2021.05.15. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

A COVID-19 vakcina áttöréses esetek azonosítása és kivizsgálása

Az állami egészségügyi minisztériumok jelentik a vakcina áttöréses eseteit a CDC-nek. A CDC figyelemmel kíséri a jelentett esetek csoportosítását a betegek demográfiai adatai, földrajzi elhelyezkedése, az oltás óta eltelt idő, az oltás típusa vagy tételszáma és a SARS-CoV-2 törzs alapján.

A lehető legteljesebb mértékben a SARS-CoV-2 RNS szempontjából pozitívnak bizonyuló légzőszervi mintákat gyűjtik genomiális szekvenálás céljából, hogy azonosítsák a fertőzést kiváltó vírusvonalat.

Az elkövetkező hetekben a CDC áttér az összes jelentett vakcina-áttöréses eset figyelemmel kíséréséről arra, hogy csak a kórházi kezeléshez vagy halálhoz vezető oltástöréses fertőzések azonosítására és kivizsgálására összpontosítson. Ez az elmozdulás segít a legnagyobb klinikai és közegészségügyi jelentőségű esetekről gyűjtött adatok minőségének maximalizálásában.

A COVID-19 vakcina áttörő fertőzésekről április 26-án jelentettek CDC-t

2021. április 26-án több mint 95 millió ember az Egyesült Államokban teljes körűen beoltották a COVID-19 ellen. Ugyanebben az időben a CDC 46 oltástöréses fertőzésről kapott jelentést 46 amerikai államtól és területről.

* A 835 kórházi kezelés 241-ét (29%) tünetmentesen, vagy nem a COVID-19-hez kapcsolódóan jelentették.
† A 132 halálos kimenetel 20-ból (15%) tünetmentesen számoltak be, vagy nem kapcsolódtak a COVID-19-hez.

Hogyan értelmezzük ezeket az adatokat

Fontos megjegyezni, hogy a jelentett oltóanyag-áttörési esetek alulszámot jelentenek. Ez a felügyeleti rendszer passzív, és az állami egészségügyi osztályok önkéntes jelentésére támaszkodik, amelyek esetleg nem teljesek. Emellett nem minden valós áttöréses esetet azonosítanak a tesztelés hiánya miatt. Ez különösen igaz tünetmentes vagy enyhe betegség esetén. Ezek a megfigyelési adatok pillanatképek, és segítenek a minták azonosításában és a jelek keresésében az oltóanyag áttöréses esetei között.

Mivel a CDC és az állami egészségügyi osztályok áttérnek arra, hogy csak a kórházi kezelést vagy halált eredményező oltástöréses esetek kivizsgálására összpontosítsanak, ezeket az adatokat rendszeresen frissítik és minden pénteken közzéteszik.


Forrás link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok