Kurkuma forró csokoládé recept | Élelmesen

Avatar Gadam | 2021.02.01. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

Lehet, hogy imádja a kurkuma kávéját vagy tejeskávéját. De tudod, hogy a forró csokoládéval is nagyszerű? Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni vegán és kifinomult cukormentes kurkuma forró csokoládé – ​​megnyugtató gyulladáscsökkentő ital.

A kurkuma olyan gyönyörű fűszer. Amellett, hogy pompásan arany színt ad az edényeknek, egyúttal erős gyulladásgátló szer is. A kurkuma a vegyületet tartalmazza kurkumin, amely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. De tudtad, hogy tested nem képes teljesen felszívni a kurkumint önmagában? Egy kis segítségre van szüksége.

Bizonyos vegyületek fokozzák a kurkumin elfogadását a szervezetben, hatékonyabbá téve a kurkumát. Ezen vegyületek egyike a piperine, fekete borsban található. Sőt, a kurkumin is zsírban oldódó: zsírok szükségesek ahhoz, hogy emészthetőek legyenek.

Tehát, hacsak nem párosítja a kurkumát egy zsíros bázissal és piperinnel, a teste nem kap észrevehető gyulladáscsökkentő lendületet.

Ne aggódjon, mivel minden megfelelő alapanyagot felhasználtunk ahhoz, hogy ez a kurkuma csokoládé sikeres legyen. A két varázslatos összetevő (a kakaóporon kívül) a kókusztej és egy apró csipet bors.

A kókuszdió a vegán tejpótlók közül a “legzsírosabb” közé tartozik, ami segíti a kurkumin oldódását. A bors jól passzol a csokoládéhoz, csakúgy, mint a chili, és érdekes bizsergés ehhez a klasszikus kényelmi italhoz. Készen áll erre? Kövesse végig, és benne van a poharában kevesebb, mint 5 perc.


Source link


22 Views 0 Ratings Rate it