Legyen kreatív 12 hónapos írási felszólításokkal és projektekkel – LifeSavvy

Avatar admin | 2021.01.21. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Valaki jegyzetfüzetbe ír.
Lovgretphoto / Shutterstock

Ha már szerette volna bővíteni írói készségeit és tapasztalatait, ez remek év erre. Töltsön el egy kis szabadidőt egy-egy hónapban történetek, versek és egyebek létrehozásával.

Január: Munka a kézírási készségekkel

Január 23-a a nemzeti kézírás napja, ezért remek alkalom erre kezdje el az írás kalandját. Ha egy történetet kézzel ír, akkor kreatív nedvei folyhatnak, és jó, régimódi durva huzatot eredményez.

Nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Nos, jó eséllyel már van egy ötlet egy történetről, amely lebeg a fejedben – végül is nyitottál egy cikket az írásról, nem? – akkor miért ne indulnál ott? Csak kezdj el írni, és nézd meg, merre tart.

Miután elérte történetének végét, vagy megírta első fejezetét, elkezdheti begépelni, amit kapott. Gépelés közben elkezdheti az első szerkesztési kört. Akár azt is eldöntheti, hogy a története nagy részét megváltoztatja, miközben visszalép és átdolgozza.

Február: Írj egy szerelmi történetet

Ebben a hónapban a Valentin-nap alkalmával itt a tökéletes alkalom, hogy kipróbálja a karaját egy szerelmi történetben vagy egy romantikus versben. A versek lehetnek rövidek és édesek („A rózsák vörösek…”), vagy hosszúak és epikusak – mindez az írón múlik.

A romantika megírása szintén remek módja a párbeszéd képességeinek kibővítésére. Ban ben “Hogyan írjunk románcokat”- írta Phyllis Taylor Pianka a párbeszéd fontosságáról a romantikus történetekben, mivel ez az egyik módja az olvasók bevonásának a történetbe. A romantika szempontjából a párbeszéd a kulcsa annak, hogy az olvasó képes legyen kapcsolódni a történethez – míg más műfajok kevésbé támaszkodhatnak a párbeszédre, hogy az olvasók teljes hatást érjenek el.

Ha többet szeretne megtudni a románcok írásáról, A Mesterkurzusnak remek cikke van azt.

Március: Tudjon meg többet a költészetről

Március 21-e a költészet világnapja, de ami még ennél is fontosabb, hogy április a nemzeti költészet hónapja. Így március tökéletes alkalom a költői ismeretek bővítésére. Még egy Haiku-ban is kipróbálhatja a kezét majd irány a Mesterkurzus a Költészet 101.

Sokféle költészet létezik, és némelyik nem is rímel. A szabadvers lehetővé teszi, hogy alapméretek nélkül írjon, és a rímelés történhet bármilyen módon, vagy sem. Homérosz „Iliad” és „Odyssey” egyaránt epikus költeményei, hosszadalmas versmondások, amelyek történetet mesélnek.

Ha komolyan gondolja a költészet összes típusának elsajátítását, akkor nem kell próbabábu lennie ahhoz, hogy élvezhesse a leckéket olyan könyvek, mint „Költészet a bábuknak. ”

Vers a bábuknak

& quot; Költészet bábuknak & quot; remek hely a költészet világának megkezdéséhez.

Április: Írj néhány verset

Mágneses költészet csempék fehér alapon.
THPStock / Shutterstock

A költészet többféle formájáról szerzett új ismereteivel összpontosítva írjon néhányat áprilisban a nemzeti költészet hónapja tiszteletére.

Próbáljon meg minden nap verset írni, és ossza meg őket a közösségi médiában. Vagy tartsa meg őket a hónap végéig terjessze közzé őket, verseskönyvet jelentet meg, vagy csak saját örömére tartsa meg őket.

Ha nem vagy biztos benne, miről írj, Az Writer’s Digest napi verses felszólításokkal rendelkezik a hónap folyamán. Ezekkel különböző formájú és hosszúságú verseket készíthet. A költészet inspirációjának másik nagyszerű módja az, ha befektetünk valamibe versmágnesek hűtőszekrényéhez– a szavak megvannak, csak valami eposzba kell rendezni őket.

Május: Írjon életrajzot valakiről, akit ismer

Május 16-a az életrajzírói nap, amely tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy megszólítson valakit, akit ismer és ír róla. A nagyszülők, a szomszédok vagy egy jó barát csodálatos témákat írnak. Válasszon valakit, és kezdje el írni az élettörténetét.

Bármelyik műfaj megírásának megtanulásának legjobb módja az, ha az adott műfajban könyveket olvas. Tehát, ragadjon meg egy-két életrajzot, és lapozgassa őket, hogy megszerezhesse a föld fekvését. A WikiHow néhány tippet tartalmaz Hogyan írjunk életrajzot, is.

Június: Álomnyaralását tervezze meg egy történetben

Június 20. a nyári napforduló, és a nyár hivatalos érkezése kiváló alkalom arra, hogy egy álomnyaralásra koncentráljunk. Van valahol, ahová mindig is el akartál menni? Írj róla!

Néhány dolog, amit beleilleszthet a történetébe, az az, hogy miként tervezi eljutni a nyaralóhelyre, és mit tervez tenni, amikor odaér. Ahelyett, hogy útitervként írná, írjon úgy, mintha odafelé tartana, ott járna, vagy már otthon lenne, és megosztaná csodálatos élményeit barátaival.

Július: Hozz létre egy Zine-t

Július a Nemzetközi Zine Hónap, amely kézzel készített kis magazinokat ünnepel. A Zines saját kiadású mini magazinok, amelyek gyakran kézzel készülnek. Előfordul, hogy nagyon kicsiek, és csak egy papírlap egy adott módon történő összehajtásával jönnek létre.

A zináját ugyanolyan méretűvé teheti, mint egy hagyományos magazint, vagy kisebbet. Annyi oldala lehet, amennyit csak akar, és varrott vagy kapcsolt kötések. Helyezzen el művészetet, költészetet, recenziókat, novellákat vagy bármit, amit csak akar, a zine oldalain. A kreatív független rendelkezik minden szükséges információval.

Augusztus: Indítsa el az emlékiratát

Egy régi családi fotóalbum, amelynek tetején régi fotók ülnek.
Vladimir Volodin / Shutterstock

Augusztus 31-én szeretjük az emlékezés napját. Akár érdekes életet éltél, akár nem, valószínűleg legalább egy dolgot megtettél, amelyről érdemes írni. Ebben a hónapban írhat magáról, néhány kezdő hely a következők:

  • Arról ír, hogy mit tett másképp a 2020-as járvány idején
  • Írjon érdekes gyermekkoráról – talán egy farmon vagy nevelőszülőnél nőtt fel, és van egy meséje, amit el kell mondania, amit nem mindenki ismer vagy tapasztalt
  • Írj arról, milyen volt az első otthoni elhagyás és az egyetemre járás
  • Írjon az első gyermek születéséről és a szülővé válás érzelmeiről

Mindannyiunknak van egy elmesélendő története. Egy kis segítségért olvassa el az The Write Life bejegyzését emlékirat írása.

Szeptember: Írj valamiről, amiért hálás vagy

Nem minden hónapban van ünnep, amely kifejezetten az íráshoz kapcsolódik, de szinte minden ünnep inspirálhatja az írást. Szeptember 21-e a hála világnapja, egy olyan ünnep, amely tökéletes arra, hogy írjon valamiről, amiért hálás.

Talán írhat arról, hogy mikor vásárolta meg először otthonát, mennyi időbe telt a megfelelő ház megtalálása, és hogyan alakította azt a tökéletes hely az Ön számára. Talán hálát szeretnél kifejezni életedben egy ember iránt azzal, hogy megírod annak történetét, hogyan találkoztál és barátokká váltál.

Ha úgy érzi, hogy szívesen ír azokról a dolgokról, amelyekért hálás, hálanapló indítása kiváló következő lépés. Több örömet adhat a napjának, ha szán egy kis időt arra, hogy elmélkedjen azon dolgokon, amelyekért hálás.

Október: Írj egy ijesztő történetet

A halloween októberben van, miért ne tölthetné el a hónapot egy kísérteties mese elkészítésével, amelyet halloweeni estén barátainak és családjának elolvashat? A rémtörténeteknek nem feltétlenül kell gore lenniük, de valamiféle rémtényezőre van szükségük. Kísérteties lényekre vagy valamilyen pszichológiai ijesztgetésre vágysz.

Ha kísérteties történetekről van szó, mindenféle témát le kell fedni. Inspirációként a Screencraft rendelkezik egy listával 101 rémisztő történet késztet hogy elinduljon.

November: Csiszolja regényíró szeletét

November hatalmas hónap a regényírók világában, mert ez a NaNoWriMo, a Nemzeti Regényírás Hónapja. Van egy hivatalos honlapján ahol kitűzheti a célokat és nyomon követheti az írás előrehaladását. Egy teljes regény megírása egy hónap alatt nem könnyű feladat, és odaadás szükséges, de ez a cikk erről 5 módszer a nemzeti regényírás hónapjának legtöbb kihasználására segíthet neked.

December: Írj levelet a jövőbeli önmagadnak

December mozgalmas hónap ünnepekkel teli, úgyhogy ezt a hónapot írja meg egy rövidebb projektnek, de olyan projektnek, amely pozitívan viszi a következő évre. Írjon levelet jövőbeli önmagának az év bezárása érdekében. Adjon emlékeztetőket mindarról, amit elért és legyőzött az elmúlt évben, és adjon magának hasznos tippeket, hogy az elkövetkező év jó legyen.


Az írás szórakoztató hobbi. Ez egy csodálatos módja a valóságos és a fikciós történetek megosztásának. Minden hónapban más írási projektet vállalva megtudhatja, melyik tetszik a legjobban, és élvezheti az egy év kreativitását.
Source link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok