Lenyűgöző Levélfény házilag

Avatar Gadam | 2022.11.12. 756 Views 0 Likes 0 Ratings

756 Views 0 Ratings Rate it

Varázsold a növényeidet csillogóvá, és élénkítsd az otthoni dekorációt ezekkel a lenyűgöző levélfény megoldásokkal. 4 szuperreceptet mutatunk Neked, amivel házilag, simán adhatsz ragyogást a virágoknak.

Ecetes levélfény házilag

Az ecet ecetsavtartalma a káros baktériumok és gombák elpusztítása mellett leoldja a port, a szennyeződéseket és a zsírt a levél felületéről. Emellett egészséges fényt hagy a szobanövényeken a következő hetekben.

Az elkészítés

 1. Keverj össze 4 csésze tiszta, szűrt vizet, 1/4 teáskanál ecetet, 1-2 csepp mosogatószert, 2 csepp kókuszolajat, és áztass bele egy puha mikroszálas kendőt, hogy letöröld a port.
 2. Alternatívaként a keveréket egy szórófejes flakonba is öntheted, és alaposan bespriccelheted a leveleket. Ezután egy tiszta pamutkendővel töröld le a poros réteget, amely fényes vonzerőt hagy a leveleken.

Tejes, vizes levélfény házilag

A tej tejsavvegyületet tartalmaz, ősi növénytisztító recept, és csodákra képes a lombozaton! Ez a DIY növényfényesítés a szobanövények lisztharmata és más gombás fertőzések ellen is hatásos, ezért szuper recept minden növénynevelő számára.

Az elkészítés

 1. Keverj össze a 30%-os sovány tejet és a 70%-os vizet egy tálban vagy szórófejes flakonban.
 2. Márts egy tiszta ruhát a keverékbe, és töröld át a lombozatot. Ügyelj arra, hogy a levelek alatt is áttöröld, ahol a penész általában felhalmozódik.
 3. Ha lombpermetként használod, alaposan töröld át a leveleket, hogy javítsd a fényt és a csillogást. Ez az egyik legjobb DIY levélfényesítő recept a dús és fényes szobanövényekért.

Levélfény házilag ásványi olaj használatával

Levélfény házilag

Az ásványi olaj kiváló levélfényesítőként használható. Eltávolítja a porszemcséket, egészséges fényes textúrát hagyva maga után.

 1. Csöppents 2-3 Csepp ásványi olajat egy puha, nedves ruhadarabra, hogy letöröld a port a levelek tetejéről.
 2. A legjobban a nagy és lapos lombozatú növények, például a pothos és a fikusz esetében működik ez a módszer.

Epszom só ihlette levélfény házilag

Az Epsom-sóban lévő magnézium és szulfát kiváló természetes trágya, amely dús és élénk leveleket eredményez, és elősegíti a fotoszintézist. Emellett ez a varázssó barkácsolt növényfény receptként is használható szobanövényei számára.

Elkészítése

 1. Keverj össze 1 evőkanál epszomsót 2 liter vízben és egy szórófejes flakonban.
 2. Rázd jól össze, és permetezd a lombozatra.
 3. Ne dörzsöld be azonnal; hagyd, hogy a tápanyag egy-két percig beszívódjon.
 4. Aztán egy mikroszálas kendővel töröld le a felesleges oldatot a levél felületéről.

Forrás. 8 DIY Leaf Shiner Recipes for Lush and Glossy Houseplants (balconygardenweb.com)


756 Views 0 Ratings Rate it