Liszt, tej, vaj és tojás általános sütési helyettesítői

Avatar admin | 2021.05.10. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció az összetevők hiányának megoldása ezen általános sütési helyettesítőkkel című cikkhez

Fénykép: Shutterstock (Shutterstock)

Néhány héttel ezelőtt csokoládétortára vágytam. A probléma? Nem volt tojás, vaj vagy tej a házban. Egy ideje nem vásároltam – hibáztatom az élelmiszert –késlelteti szokásaim, amelyeket a pandémiában alakítottam ki – ami azt jelentette, hogy kevés volt a sütéshez szükséges minden. Szerencsére a sütés nem nulla összegű játék; a legáltalánosabb sütési összetevők mindegyikének számos helyettesítője van, beleértve a lisztet, tejet, vajat, tojás, szódabikarbóna és sütőpor.

Ha kétségbeesetten keres csokis finomságokat vagy egyéb pékárut, de nincs minden összetevője, ne essen kétségbe: A legtöbb süteményhez sokféle helyettesítő kapható, bár az ideális választás attól függ, hogy mi vagy sütni próbál. Nézzük át.

Fancy Lisztek

Ahogy korábban írtuk, megteheti készítsen saját maga kelő lisztet 1½ teáskanál sütőpor és ¼ teáskanál só összekeverésével egy csésze általános liszthez. Készíthet saját süteménylisztet és kenyérlisztet is univerzális lisztből.

Mert süteményliszt, mérjünk ki egy csésze lisztet és vegyünk ki két evőkanál lisztet. Ezután adjon hozzá két evőkanál kukoricakeményítőt, és jól szitálja át.

Mert kenyérliszt, ki akar mérni egy csésze univerzális lisztet, majd távolítson el 1½ teáskanál lisztet. Adjunk hozzá 1½ teáskanál létfontosságú búza-glutén; akkor keverje össze a kettőt, hogy receptekben használhassák a kenyérlisztet.

Tej

A tej helyett vannak több polcstabil opció ami a kamrádban lapulhat. Az egyik lehetőség az, hogy a polcon stabil tejet használhatja párolt vagy porított tej formájában. Ha poros doboz lepárolt tejet talál, érdemes vízzel hígítani 1: 1 arányú keverékben. A tejporhoz a friss tej megfelelő mennyiségének összekeverése szükséges. a recepted megköveteli. Használhatja a kókuszkonzervet is a tehéntej 1: 1 helyettesítőjeként.

Egyéb lehetőségek közé tartozik a víz használata a tej kinyújtásához, ha nincs elég. Használjon 1: 1 arányú tejet és vizet, és adjon hozzá egy evőkanál vajat vagy olajat, hogy megkönnyítse a zsírtartalmat.

Egy másik lehetőség egy nem tejtermék-helyettesítő használata, mint pl mandula vagy Zabtej, amelyet néhány egyszerű összetevőből készíthet magának, majd 1: 1 arányban felírhatja.

Vaj

A sütésnél vannak a felhasználható vajpótlók száma, amelynek megválasztása attól függ, hogy mit süt. Ezek a helyettesítők, amelyek általában 1: 1 térfogatarányú vajjal helyettesíthetők, tartalmazzák az almaszószt, az avokádót, a pürés banánt, a görög joghurtot és az dióvajak, mint a mogyoró vagy a mandulavaj. Használhat tökpürét is, bár ha ezt az utat választja, csak a felhasznált vaj mennyiségének 3/4-ét kívánja pótolni.

Tekintettel arra, hogy ezeknek a helyettesítőknek különböző ízprofilja van, érdemes választani amelyik működni fog amit próbálsz sütni. És yElőfordulhat, hogy egy kicsit kísérleteznie kell a felhasznált folyadékmennyiséggel annak érdekében, hogy a süteményei ne száradjanak túlságosan.

Tojás

A sütésnél a tojás leggyakoribb helyettesítője egy evőkanál ecetet egy teáskanál szódabikarbónával, sok receptben alkalmazott stratégia jó hatással. A Kitchn néhány más gyakori helyettesítést is lebont, értékelve őket hatékonyságuk alapján. Az egyik legfontosabb ajánlásuk két teáskanál sütőpor, egy teáskanál olaj és két evőkanál víz használata. A másik legfontosabb javaslatuk az ¼-csésze szénsavas vizet egy tojáshoz, amelyről beszámolnak kiváló eredményeket hozott. Kinek lett volna kitalálta?

Szódabikarbóna

Ha nincs szódabikarbónája, használhatja sütőpor, háromszor annyit, amit a recept előír. Tehát, ha egy recept szerint egy teáskanál szódabikarbóna szükséges, használjon három teáskanál sütőport. A sütőpor tartalmaz egy kis sót is, tehát az akkor jó ötlet bármelyik felét sót a recept követel.

A szódabikarbóna helyett a sütőpor hátránya, hogy fennáll annak a veszélye, hogy a pékáruk is megkóstolják keserű, ezért fontos, hogy ne használjon túl sokat.

Sütőpor

A sütőpor helyettesítése kissé bonyolultabb. Ha van szódabikarbónád de nincs sütőporod, szódabikarbónát kell használnod plusz sav, például tejszín a fogkőből. Minden teáskanál sütőporhoz a receptben, helyettesítő in-teáskanál szódabikarbóna ½-teáskanál tejföl. Ha nincs tejkő, akkor egy teáskanálnyi sütőport can-tk szódabikarbóna plusz ½-teáskanál ecetet vagy citromlevet. Folyékony savak, például ecet vagy citromlé esetén keverje össze a nedves hozzávalókkal.

Hogyan oldottam meg a saját csokoládé utáni vágyamat tojás, vaj vagy tej nélkül

A fent vázolt sajátos problémámra a válasz kiderült depressziós sütemény, amely egy tojás nélküli, tej nélküli csokoládétorta recept, amelyet a nagy gazdasági világválság idején népszerűvé tettek, amikor a tej és a tojás kevés volt. (T árnyalataiő Nagy összetevők hiánya 2020 március / április, valaki?)

Normális esetben a depressziós sütemény tetején porcukor porosodik, de én csokoládé cukormázra vágytam, amihez általában vaj és némi tej szükséges. Ehelyett 1: 1 arányban a ghee-t helyettesítettem vajjal, mandulatejet a tejszínnel, valamint egy csipetnyi instant kávét, amely fokozta a csokoládépor ízét. Amikor újra elkészítem a jegesedést, megpróbálhatom a mogyoróvajat a szokásos vajjal helyettesíteni.

Az eredmény? Gazdag, nedves csokoládétorta, tetején intenzív csokoládé hab. Nincs vaj, tojás, vagy tej szükséges.

Ezt a cikket eredetileg 2020 áprilisában tették közzé, és 2021. május 10-én frissítették a szódabikarbóna és a sütőpor további helyettesítésével, valamint a járványos kontextuális hivatkozások frissítésével.


Forrás link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok